Tarım üreticilerinden mayer limon için çözüm önerisi

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2023 - 16:17, Güncelleme: 14.10.2023 - 16:17 2378+ kez okundu.
 

Tarım üreticilerinden mayer limon için çözüm önerisi

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ağaçta kalan mayer limon için üreticiler ve yöneticilerin iş birliği yapması gerektiğini söyledi.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye’nin narenciye üretiminin içte birini karşılayan Adana’da bu yıl 3 milyon 200 bin ton narenciye rekoltesi olduğunu belirterek, ‘’Bu yıl narenciye üretimi iç pazarın ihtiyaçlarından fazla. Dış pazarların da yetersiz olması mayer limonun ağaçta kalmasına neden oldu. Tarım sektörü, birçok insanın geçim kaynağıdır ve bu nedenle sektörle ilgili sorunların çözülmesi, ülkenin ekonomik istikrarının sağlanması açısından büyük önem taşır’’ dedi. Sürdürülebilir tarım için acil önlemlerin gerekli olduğuna dikkat çeken Doğan, ‘’Sektörün rekabet gücünü artırmak için yeni pazarlar bulunmalı ve ihracat için teşvikler verilmelidir. Üreticilere pazarlama konularında destek sağlanabilir. Bu yıl, ağaçta kalan narenciye için en önemli çözüm büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeler gibi yerel yönetimlerin ve hükümetin bu ürünleri satın alarak, dar gelirli ailelere sosyal yardım olarak dağıtmasıdır. Böylece hem çiftçilerin zarardan dolayı ağaçlarını kesmesi önlenmiş ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlanmış olur hem de ihtiyacı olan aileler desteklenmiş olur’’ şeklinde konuştu.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ağaçta kalan mayer limon için üreticiler ve yöneticilerin iş birliği yapması gerektiğini söyledi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye’nin narenciye üretiminin içte birini karşılayan Adana’da bu yıl 3 milyon 200 bin ton narenciye rekoltesi olduğunu belirterek, ‘’Bu yıl narenciye üretimi iç pazarın ihtiyaçlarından fazla. Dış pazarların da yetersiz olması mayer limonun ağaçta kalmasına neden oldu. Tarım sektörü, birçok insanın geçim kaynağıdır ve bu nedenle sektörle ilgili sorunların çözülmesi, ülkenin ekonomik istikrarının sağlanması açısından büyük önem taşır’’ dedi.

Sürdürülebilir tarım için acil önlemlerin gerekli olduğuna dikkat çeken Doğan, ‘’Sektörün rekabet gücünü artırmak için yeni pazarlar bulunmalı ve ihracat için teşvikler verilmelidir. Üreticilere pazarlama konularında destek sağlanabilir. Bu yıl, ağaçta kalan narenciye için en önemli çözüm büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeler gibi yerel yönetimlerin ve hükümetin bu ürünleri satın alarak, dar gelirli ailelere sosyal yardım olarak dağıtmasıdır. Böylece hem çiftçilerin zarardan dolayı ağaçlarını kesmesi önlenmiş ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlanmış olur hem de ihtiyacı olan aileler desteklenmiş olur’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.