Av.Öngör: Gazeteci güvenliği Türkiye’nin temel sorunlarından birisidir

Gündem 16.09.2024 - 11:13, Güncelleme: 16.09.2024 - 11:13 1464 kez okundu.
 

Av.Öngör: Gazeteci güvenliği Türkiye’nin temel sorunlarından birisidir

Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, “ AYHED olarak NED tarafından desteklenen “Yerel Gazetecilerin Adalete Erişiminde Hukuki Destek, Koruma Mekanizmalarına başvuru ve ifade özgürlüğü konusunda uzman hukukçular tarafından yürütülmektedir” dedi.
“GAZETECİLER ÇOĞU ZAMAN GÖRMEZDEN GELİNİYOR” Son yıllarda gazeteci güvenliği ve basın özgürlüğü Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu belirten Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, “Çok sayıda gazeteci hükümet tarafından hedef gösterilerek yürütme erki baskısı altındaki yargı kurumu tarafından tutuklayıp gözaltına alırken, görsel ve yazılı gazetecilik ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren birçok internet sitesi kanun hükmünde kararname ile askıya alındı. Ne yazık ki bu haber kanalları içinde yerel düzeyde çalışan ve kamusal alanın sesi olan gazeteciler çoğu zaman görmezden gelinmektedir”  diye konuştu. Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, özellikle gazeteciler aleyhine açılan çoğu davanın terörle mücadele kanunu ile ilişkilendirildiğini belirterek şöyle devam etti:“ Yerel gazeteciler için en önemli sorunlardan biri bulundukları bölgelerdeki yerel yönetimler ile ilgili yaptıkları haberlerdir. Halkın haber alma hakkı çerçevesinde mesleki faaliyetini yürüten yerel gazeteciler yerel yönetimlerin ve temsilcilerinin baskısı ile karşı karşıya kalmakta ve çoğu zaman bu baskı bir yargı tehdidi ve tacizi ile sonuçlanmaktadır.”  
Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, “ AYHED olarak NED tarafından desteklenen “Yerel Gazetecilerin Adalete Erişiminde Hukuki Destek, Koruma Mekanizmalarına başvuru ve ifade özgürlüğü konusunda uzman hukukçular tarafından yürütülmektedir” dedi.

“GAZETECİLER ÇOĞU ZAMAN

GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Son yıllarda gazeteci güvenliği ve basın özgürlüğü Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu belirten Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, “Çok sayıda gazeteci hükümet tarafından hedef gösterilerek yürütme erki baskısı altındaki yargı kurumu tarafından tutuklayıp gözaltına alırken, görsel ve yazılı gazetecilik ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren birçok internet sitesi kanun hükmünde kararname ile askıya alındı. Ne yazık ki bu haber kanalları içinde yerel düzeyde çalışan ve kamusal alanın sesi olan gazeteciler çoğu zaman görmezden gelinmektedir”  diye konuştu.

Adil Yargılanma hakkına Erişim Derneği Genel Koordinatörü Av. İlhan Öngör, özellikle gazeteciler aleyhine açılan çoğu davanın terörle mücadele kanunu ile ilişkilendirildiğini belirterek şöyle devam etti:“ Yerel gazeteciler için en önemli sorunlardan biri bulundukları bölgelerdeki yerel yönetimler ile ilgili yaptıkları haberlerdir. Halkın haber alma hakkı çerçevesinde mesleki faaliyetini yürüten yerel gazeteciler yerel yönetimlerin ve temsilcilerinin baskısı ile karşı karşıya kalmakta ve çoğu zaman bu baskı bir yargı tehdidi ve tacizi ile sonuçlanmaktadır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.