PTT çalışanlarından kesinti TBMM gündemine taşındı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.08.2024 - 16:12, Güncelleme: 09.08.2024 - 16:12 5948+ kez okundu.
 

PTT çalışanlarından kesinti TBMM gündemine taşındı

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, "Adana Seyhan PTT Müdürlüğünde çalışanların maaşlarından yapılan kesintileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
“BU KRİZDE MİLLETİN EKMEĞİYLE NASIL OYNARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR” Orhan Sümer, "Adana Seyhan PTT Müdürlüğünde postaların zamanında dağıtılmadığı ya da geç dağıtıldığı iddiası ile çalışanların maaşlarından 4.500 liraya yakın kesintiler yapılmış. Ayrı ayrı çalışandan farklı rakamlar kesilmiş. Çalışanlar ile görüştüğümüzde yetersiz personel ve teslim tarihine kısa bir süre kala kargoların gelmesi nedeniyle gecikmelerin olduğu belirtiliyor. PTT çalışanları zaten üç kuruşa yakın aldıkları maaşın kesilmesinin doğru olmadığını dile getiriyor” dedi “SORUMLU SADECE TAŞRON İŞÇİ Mİ?” Orhan Sümer, "Kamu eliyle işlemesi gereken bir işte ve sektörde büyük rakiplerle daha avantajlı şartlarda mücadele ederken bir problem yaşanıyorsa bunun sorumluluğu sadece taşeron çalışan emekçiler olamaz. Bir Dağıtım deposunun hangi personel sayısı ve hangi araçlarla işleyeceği bellidir. Bu sağlanmadan emekçiden yapabileceğinin fazlasını beklemek art niyetli davranıştır" diye konuştu. “GÜVENCESİZ VE KADROSUZ ÇALIŞMA AKP DÖNEMİYLE HORTLADI” Orhan Sümer, "İnsanlar önceden çalıştıkların emeğinin hakkını alır, iş hakkı fes edilirse sendika devreye girer, hakkını arar, tazminatı alırdı. AKP dönemiyle birlikte herkes taşeron işçiye dönüştü. Kimsenin söz hakkı yok. Ne emir verilirse yapacaksın ya da kovulacaksın deniyor. İnsanları emeğinin karşında kazandığı 3 kuruş maaş ile korkutmaya çalışıyorlar. Artan enflasyon ve ekonomik kriz emekçiler için daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tüm sektörlerdeki emekçilerimiz unutmasın, her zaman yanlarında olacağız" dedi.
CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, "Adana Seyhan PTT Müdürlüğünde çalışanların maaşlarından yapılan kesintileri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

“BU KRİZDE MİLLETİN EKMEĞİYLE

NASIL OYNARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR”

Orhan Sümer, "Adana Seyhan PTT Müdürlüğünde postaların zamanında dağıtılmadığı ya da geç dağıtıldığı iddiası ile çalışanların maaşlarından 4.500 liraya yakın kesintiler yapılmış. Ayrı ayrı çalışandan farklı rakamlar kesilmiş. Çalışanlar ile görüştüğümüzde yetersiz personel ve teslim tarihine kısa bir süre kala kargoların gelmesi nedeniyle gecikmelerin olduğu belirtiliyor. PTT çalışanları zaten üç kuruşa yakın aldıkları maaşın kesilmesinin doğru olmadığını dile getiriyor” dedi

“SORUMLU SADECE

TAŞRON İŞÇİ Mİ?”

Orhan Sümer, "Kamu eliyle işlemesi gereken bir işte ve sektörde büyük rakiplerle daha avantajlı şartlarda mücadele ederken bir problem yaşanıyorsa bunun sorumluluğu sadece taşeron çalışan emekçiler olamaz. Bir Dağıtım deposunun hangi personel sayısı ve hangi araçlarla işleyeceği bellidir. Bu sağlanmadan emekçiden yapabileceğinin fazlasını beklemek art niyetli davranıştır" diye konuştu.

“GÜVENCESİZ VE KADROSUZ ÇALIŞMA

AKP DÖNEMİYLE HORTLADI”

Orhan Sümer, "İnsanlar önceden çalıştıkların emeğinin hakkını alır, iş hakkı fes edilirse sendika devreye girer, hakkını arar, tazminatı alırdı. AKP dönemiyle birlikte herkes taşeron işçiye dönüştü. Kimsenin söz hakkı yok. Ne emir verilirse yapacaksın ya da kovulacaksın deniyor. İnsanları emeğinin karşında kazandığı 3 kuruş maaş ile korkutmaya çalışıyorlar. Artan enflasyon ve ekonomik kriz emekçiler için daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tüm sektörlerdeki emekçilerimiz unutmasın, her zaman yanlarında olacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.