Müzeyyen Şevkin: Emekliler ölümle pençeleşiyor

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.10.2023 - 11:04, Güncelleme: 18.10.2023 - 11:04 2571+ kez okundu.
 

Müzeyyen Şevkin: Emekliler ölümle pençeleşiyor

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emeklilere tek sefere mahsus verilmesi planlanan 5 bin liranın sadaka niteliğinde olduğunu kaydetti. Dr.Şevkin, 66 bin üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay, Seyhan İlçe Başkanı Yaşar Tekin ve üye emekliler ile görüştü.
“EMEKLİYE ÖL DENİLİYOR” Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, verilecek 5 bin liradan çalışan emeklilerin yararlanamayacak olmasının yanı sıra dul ve yetimlerin aldıkları aylık oranına göre kesinti yapılacak olmasının da kabul edilemeyeceğini vurgularken, “Yoksulluk sınırının 40 bin lira, açlık sınırının 15 bin lira olduğu bir dönemde, seçimlerden sonra mazotun 18 liradan 41 lirayı bulduğu bu süreçte emekliye  7 bin 500 lira vermek, adeta emeklilere öl demektir. Bu 5 bin lira da ne yazık ki sadaka niteliğindedir. Hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. 5 bin lirada da ayrımcılık yapılacak. Çalışan emeklilere verilmeyecek. Dul ve yetimlere de aldıkları maaşların yüzde oranında bu rakam verilecek. Gerçekten emeklilerin onuruyla oynanan, 5 bin liraya sıkıştırılmaya çalışılan bir sürece giriyoruz. 7 bin 500 lira açlık sınırı altında ücretlerin konuşulduğu Türkiye’de ne yazık ki emekliler ölümle pençeleşiyor” diye konuştu.   “SADAKA MI VERİLİYOR?” TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay ise, “Emeklilerimiz ve özellikle dul ve yetimlerimiz daha kötü durumda. Bin 800 liradan 5 bin liraya kadar maaş alan dul ve yetimlerimiz var. Emeklilerimiz de 7 bin 500 lira kök maaşa mahkum edildik. 7 bin 500 liraya sıkıştırıldık kaldık. Bu 7 bin 500 liranın dışında hasbelkader biz de enflasyonu bekliyoruz. İlk 2 ay enflasyonu yüksek çıkardılar, ondan sonra düşürmeye başladılar. Ocak ayında yapılacak olan enflasyon zammının üzerine 3-5 kuruş verecek sayın Cumhurbaşkanımız. Diyecek ki ‘benden de size bu refah payı.’ Bununla beraber Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla yapmış oldukları bir çalışma. 5 bin lira. Emekliye sadaka verir gibi bir para. Çalışana verilmiyor. İş sahibi olan bir şahsa verilmiyor” diye konuştu. Seyhan Şube Başkanı Yaşar Tekin de, “Gerçekten emeklimizin sıkıntısı çok. Günümüzde 7 bin 500 lira emekli maaşı alınırken ev kiraları 10 bin lira. Bu insanlar nasıl yesin, nasıl geçinsin ?” dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emeklilere tek sefere mahsus verilmesi planlanan 5 bin liranın sadaka niteliğinde olduğunu kaydetti. Dr.Şevkin, 66 bin üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay, Seyhan İlçe Başkanı Yaşar Tekin ve üye emekliler ile görüştü.

“EMEKLİYE ÖL DENİLİYOR”

Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, verilecek 5 bin liradan çalışan emeklilerin yararlanamayacak olmasının yanı sıra dul ve yetimlerin aldıkları aylık oranına göre kesinti yapılacak olmasının da kabul edilemeyeceğini vurgularken, “Yoksulluk sınırının 40 bin lira, açlık sınırının 15 bin lira olduğu bir dönemde, seçimlerden sonra mazotun 18 liradan 41 lirayı bulduğu bu süreçte emekliye  7 bin 500 lira vermek, adeta emeklilere öl demektir. Bu 5 bin lira da ne yazık ki sadaka niteliğindedir. Hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. 5 bin lirada da ayrımcılık yapılacak. Çalışan emeklilere verilmeyecek. Dul ve yetimlere de aldıkları maaşların yüzde oranında bu rakam verilecek. Gerçekten emeklilerin onuruyla oynanan, 5 bin liraya sıkıştırılmaya çalışılan bir sürece giriyoruz. 7 bin 500 lira açlık sınırı altında ücretlerin konuşulduğu Türkiye’de ne yazık ki emekliler ölümle pençeleşiyor” diye konuştu.
 

“SADAKA MI VERİLİYOR?”
TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay ise, “Emeklilerimiz ve özellikle dul ve yetimlerimiz daha kötü durumda. Bin 800 liradan 5 bin liraya kadar maaş alan dul ve yetimlerimiz var. Emeklilerimiz de 7 bin 500 lira kök maaşa mahkum edildik. 7 bin 500 liraya sıkıştırıldık kaldık. Bu 7 bin 500 liranın dışında hasbelkader biz de enflasyonu bekliyoruz. İlk 2 ay enflasyonu yüksek çıkardılar, ondan sonra düşürmeye başladılar. Ocak ayında yapılacak olan enflasyon zammının üzerine 3-5 kuruş verecek sayın Cumhurbaşkanımız. Diyecek ki ‘benden de size bu refah payı.’ Bununla beraber Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla yapmış oldukları bir çalışma. 5 bin lira. Emekliye sadaka verir gibi bir para. Çalışana verilmiyor. İş sahibi olan bir şahsa verilmiyor” diye konuştu. Seyhan Şube Başkanı Yaşar Tekin de, “Gerçekten emeklimizin sıkıntısı çok. Günümüzde 7 bin 500 lira emekli maaşı alınırken ev kiraları 10 bin lira. Bu insanlar nasıl yesin, nasıl geçinsin ?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.