“Emeklileri görmezden geldiler”

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 31.07.2023 - 11:11, Güncelleme: 31.07.2023 - 11:11 2584+ kez okundu.
 

“Emeklileri görmezden geldiler”

Çukobirlik Emeklileri ile Emekliler yardımlaşma Dayanışma Derneği (ÇUKODER) Başkanı Mustafa Kastalmış, emeklileri açlığa mahkûm etmek, hiçbir vicdana sığmayacağını söyledi. Kastalmış, “ Biz emeklilere layık görülen bu maaşları kabul etmemiz mümkün değildir. Emekliler yine görmezden gelinmiştir.” dedi.
  >> ALİ BOZ   ÇUKODER Başkanı Mustafa Kastalmış, iktidar tarafından yapılan yüzde 25’lik zam oranının hiçbir emekliyi memnun etmediğini belirterek şunları söyledi. “ Emekliler her dönem olduğu gibi bu Temmuz ayında da TUİK’in verilerine göre yapılan yüzde 25’lik zam ile mutsuzluğa ve tam olarak yoksulluğa itilmiştir. Emeklilerin durumuna sahip çıkacak kimsenin olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Emekliler sahipsiz oldukları gerçeği ile yine karşı karşıya bırakılmıştır.” Kastalmış, emeklileri görmezden gelenler bu insanların yaşam şartlarını da hiçe saydıklarını ifade ederek, şöyle konuştu. “  Emeklileri yok sayamazsınız. Emekliler yaşamları boyunca devletine çalışmış, vergisini vermiş ve emekliliğinde rahat ve huzurlu bir yaşam arzu etmiştir. Ama maalesef emeklileri yok sayıyorlar. Emekliler bu ülkenin temel taşlarıdır. Bu inkâr edilemez. Emeklileri kimse yok sayamaz. Emeklilerimizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmeyin.” ÇUKODER Başkanı Mustafa Kastalmış ayrıca yaptığı açıklamada, “ Emeklilerimiz geçirmiş olduğumuz iki bayram da başlarını dik tutamamışlardır. Torunlarına hediye alamamış ve kurban kesememişlerdir. Emeklileri bu durumda bırakanlar utansın. Emekli öldüğü zaman bile cebinde kefen alacak parası bile bulunmamaktadır. Emekliyi bu durumdan kurtarın ve emekliye yaşanabilir bir ücret verin. Emekliler görmezden gelinecek kesim değildir.”    
Çukobirlik Emeklileri ile Emekliler yardımlaşma Dayanışma Derneği (ÇUKODER) Başkanı Mustafa Kastalmış, emeklileri açlığa mahkûm etmek, hiçbir vicdana sığmayacağını söyledi. Kastalmış, “ Biz emeklilere layık görülen bu maaşları kabul etmemiz mümkün değildir. Emekliler yine görmezden gelinmiştir.” dedi.

 

>> ALİ BOZ

 

ÇUKODER Başkanı Mustafa Kastalmış, iktidar tarafından yapılan yüzde 25’lik zam oranının hiçbir emekliyi memnun etmediğini belirterek şunları söyledi. “ Emekliler her dönem olduğu gibi bu Temmuz ayında da TUİK’in verilerine göre yapılan yüzde 25’lik zam ile mutsuzluğa ve tam olarak yoksulluğa itilmiştir. Emeklilerin durumuna sahip çıkacak kimsenin olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Emekliler sahipsiz oldukları gerçeği ile yine karşı karşıya bırakılmıştır.”

Kastalmış, emeklileri görmezden gelenler bu insanların yaşam şartlarını da hiçe saydıklarını ifade ederek, şöyle konuştu. “  Emeklileri yok sayamazsınız. Emekliler yaşamları boyunca devletine çalışmış, vergisini vermiş ve emekliliğinde rahat ve huzurlu bir yaşam arzu etmiştir. Ama maalesef emeklileri yok sayıyorlar. Emekliler bu ülkenin temel taşlarıdır. Bu inkâr edilemez. Emeklileri kimse yok sayamaz. Emeklilerimizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmeyin.”

ÇUKODER Başkanı Mustafa Kastalmış ayrıca yaptığı açıklamada, “ Emeklilerimiz geçirmiş olduğumuz iki bayram da başlarını dik tutamamışlardır. Torunlarına hediye alamamış ve kurban kesememişlerdir. Emeklileri bu durumda bırakanlar utansın. Emekli öldüğü zaman bile cebinde kefen alacak parası bile bulunmamaktadır. Emekliyi bu durumdan kurtarın ve emekliye yaşanabilir bir ücret verin. Emekliler görmezden gelinecek kesim değildir.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.