’Çukurova Öykü Ödülü’ sahiplerini buldu

Kültür (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.12.2023 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2023 - 11:21 2962+ kez okundu.
 

’Çukurova Öykü Ödülü’ sahiplerini buldu

Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen ’Çukurova Öykü Ödülü’ yarışmasında birincilik Seher Tanıdık’ın "Çürük Yumurta"sına verildi.
Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada, dünyanın farklı yerlerinden gönderilen 297 öyküden, şartnameye uygun 270 öykü değerlendirmeye alındı. Yarışmaya ilişkin önemli bir ayrıntı da yarışmanın ilk iki yılında imzası olan, Anadolu basının dev çınarı Yeni Adana Gazetesi’nin 105 yılın sonunda yayın hayatına veda etmesi oldu. Yarışma Koordinatörü Süreyya Köle, buna rağmen, yarışma sonucunun Yeni Adana Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü olan 25 Aralık’ta, basın yoluyla duyurulmaya devam edeceğini, bu şekliyle bir nebze de olsa gazetenin manevi mirasına sahip çıkılacağını ifade ederek, yarışmaya verdiği destekten dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e de teşekkür etti. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini, 13-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Çukurova Kitap Fuarı’nda, "Umut Bir İllüzyon mu?" adlı söyleşinin ardından düzenlenecek törende alacak. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova’yı kültür sanat kenti yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek Çukurova Öykü Yarışmasının da bu hedefe giden önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Başkan Çetin, “İlk ikisini Yeni Adana Gazetesi ile birlikte düzenlediğimiz Çukurova Öykü Yarışması kentimizin kültürel yaşamına önemli katkı sağlıyor. Çok önemsediğimiz bu etkinliğe katılım sağlayan tüm edebiyatçılara teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen ’Çukurova Öykü Ödülü’ yarışmasında birincilik Seher Tanıdık’ın "Çürük Yumurta"sına verildi.

Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada, dünyanın farklı yerlerinden gönderilen 297 öyküden, şartnameye uygun 270 öykü değerlendirmeye alındı.

Yarışmaya ilişkin önemli bir ayrıntı da yarışmanın ilk iki yılında imzası olan, Anadolu basının dev çınarı Yeni Adana Gazetesi’nin 105 yılın sonunda yayın hayatına veda etmesi oldu.

Yarışma Koordinatörü Süreyya Köle, buna rağmen, yarışma sonucunun Yeni Adana Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü olan 25 Aralık’ta, basın yoluyla duyurulmaya devam edeceğini, bu şekliyle bir nebze de olsa gazetenin manevi mirasına sahip çıkılacağını ifade ederek, yarışmaya verdiği destekten dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e de teşekkür etti.

Yarışmada dereceye girenler ödüllerini, 13-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Çukurova Kitap Fuarı’nda, "Umut Bir İllüzyon mu?" adlı söyleşinin ardından düzenlenecek törende alacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova’yı kültür sanat kenti yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek Çukurova Öykü Yarışmasının da bu hedefe giden önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Başkan Çetin, “İlk ikisini Yeni Adana Gazetesi ile birlikte düzenlediğimiz Çukurova Öykü Yarışması kentimizin kültürel yaşamına önemli katkı sağlıyor. Çok önemsediğimiz bu etkinliğe katılım sağlayan tüm edebiyatçılara teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.