Müzik’te Tanoğlu rüzgarı

Yerel (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.02.2023 - 15:06, Güncelleme: 03.02.2023 - 15:06 2848+ kez okundu.
 

Müzik’te Tanoğlu rüzgarı

Adana’dan bir genç ses sanatçısı yetişiyor. Halkın özlü, içsel türküleri seslendiren Alihan Tanoğlu, ilk albümünü 4 parçalık bir çalışma ile 2016 yılında çıkarttı.
Elif HALLAÇOĞLU   Çıkardığı ilk albüm ile dikkatleri üzerine çeken Alihan Tanoğlu, söylediği birbirinden güzel eserlerle Adana’da aranan genç sanatçılar arasındaki yerini aldı.Albümde yer alan iki parçasına da birer sene ara ile iki farklı tarzda klip çeken Alihan Tanoğlu, halkın sevdiği sanatçı oldu. Genç sanatçı Alihan Tanoğlu, Adana’da küçük yaşlardan buyana gelen türkü sevdası her geçen büyüdü ve düğün, etkinlik, konser ve açılışların aranılan sanatçısı oldu. Çok sevdiği türkülerle sürekli iç içe yaşayıp ve ulusal düzeyde sanatını icra etmek amacını taşıyan genç sanatçı Alihan Tanoğlu, “ Halkımızın ilgisine layık olmak için elimden geleni yapıyorum. Adanalıların gönüllerinde olmak beni mutlu ediyor. Halkımızla birlikte olmak ve onların istekleri doğrultusunda bir şeyler yapmak beni onurlandırıyor” dedi. ALİHAN  TANOĞLU KİMDİR ? 12 Temmuz 1996'da Adana'nın Yüreğir İlçesinde doğdu. İlkokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Adana Endüstri Teknik Meslek Lisesi'nden Bilgisayar Teknolojileri bölümünden mezun oldu. Sonrasında Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı'nda 2 Yıllık öğretim gördü. Sevdiği bölümden mezun oldu ama asıl hedefi, çok sevdiği türkülerle sürekli iç içe yaşayıp, ulusal düzeyde icra etmek, çok sevdiği halkının gönlünde söylediği türküler, şarkılar ile yer edinmekti. İlk albümünü 4 parçalık bir çalışma ile 2016 yılında Adana'daki anlaştığı müzik firmasından çıkarttı. O yıllar içerisinde, albüm'de yer alan iki parçaya birer sene ara ile iki farklı tarzda Klip çekti, yine kısa zamanda, insanların dikkatini üzerine çekmeyi başladı. Genç sanatçı Alihan TANOĞLU Adana'da küçük yaşlardan bu yana gelen türkü icracılığı ile; düğün, etkinlik, konser ve açılış  organizasyonlarında kendi ekibi ile sahne alıyor. İlk albüm çalışmalarından bu yana, geçen iki yılın ardından, 2020 yılının ilk aylarında Adana'da Mix Atölye Studio'sunda, müzik düzenlemesini Erdal AKPINAR'ın, klip çekimini Men medya'nın yaptığı, sözleri 16. yüzyılda Tokat'ın Almus ilçesi, Görümlü köyünde yaşamış büyük ozanımız Kul himmet'e ait olan "GAFİL GEZME ŞAŞKIN" adlı anonim türküyü Anadolu Rock  formunda yaparak, Netd Müzik'te ve sosyal medyanın diğer alanlarında gururla sunmuş, yakın zamanda on binlerce kişiye ulaşıp, büyük beğeni ve yorumlar almıştır.2021 yılının Ekim ayında yeniden Adana'da mix atölye stüdyosunda müzik düzenlemesine Erdal AKPINAR'ın yaptığı "BU YIL BU DAĞLARIN KARI ERİMEZ"  Büyük Ozan Pir Sultan ABDAL eserini seslendirdi ve klip çekti. Klibi Netd Müzik'te ve sosyal medyanın diğer alanlarında gururla sunmuş, yakın zamanda büyük beğeni ve yorumlar aldı.  
Adana’dan bir genç ses sanatçısı yetişiyor. Halkın özlü, içsel türküleri seslendiren Alihan Tanoğlu, ilk albümünü 4 parçalık bir çalışma ile 2016 yılında çıkarttı.

Elif HALLAÇOĞLU

 

Çıkardığı ilk albüm ile dikkatleri üzerine çeken Alihan Tanoğlu, söylediği birbirinden güzel eserlerle Adana’da aranan genç sanatçılar arasındaki yerini aldı.Albümde yer alan iki parçasına da birer sene ara ile iki farklı tarzda klip çeken Alihan Tanoğlu, halkın sevdiği sanatçı oldu.

Genç sanatçı Alihan Tanoğlu, Adana’da küçük yaşlardan buyana gelen türkü sevdası her geçen büyüdü ve düğün, etkinlik, konser ve açılışların aranılan sanatçısı oldu. Çok sevdiği türkülerle sürekli iç içe yaşayıp ve ulusal düzeyde sanatını icra etmek amacını taşıyan genç sanatçı Alihan Tanoğlu, “ Halkımızın ilgisine layık olmak için elimden geleni yapıyorum. Adanalıların gönüllerinde olmak beni mutlu ediyor. Halkımızla birlikte olmak ve onların istekleri doğrultusunda bir şeyler yapmak beni onurlandırıyor” dedi.

ALİHAN  TANOĞLU KİMDİR ?

12 Temmuz 1996'da Adana'nın Yüreğir İlçesinde doğdu. İlkokulu Sabancı İlk Öğretim Okulu'nda okudu. Adana Endüstri Teknik Meslek Lisesi'nden Bilgisayar Teknolojileri bölümünden mezun oldu. Sonrasında Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı'nda 2 Yıllık öğretim gördü. Sevdiği bölümden mezun oldu ama asıl hedefi, çok sevdiği türkülerle sürekli iç içe yaşayıp, ulusal düzeyde icra etmek, çok sevdiği halkının gönlünde söylediği türküler, şarkılar ile yer edinmekti. İlk albümünü 4 parçalık bir çalışma ile 2016 yılında Adana'daki anlaştığı müzik firmasından çıkarttı. O yıllar içerisinde, albüm'de yer alan iki parçaya birer sene ara ile iki farklı tarzda Klip çekti, yine kısa zamanda, insanların dikkatini üzerine çekmeyi başladı.
Genç sanatçı Alihan TANOĞLU Adana'da küçük yaşlardan bu yana gelen türkü icracılığı ile; düğün, etkinlik, konser ve açılış  organizasyonlarında kendi ekibi ile sahne alıyor. İlk albüm çalışmalarından bu yana, geçen iki yılın ardından, 2020 yılının ilk aylarında Adana'da Mix Atölye Studio'sunda, müzik düzenlemesini Erdal AKPINAR'ın, klip çekimini Men medya'nın yaptığı, sözleri 16. yüzyılda Tokat'ın Almus ilçesi, Görümlü köyünde yaşamış büyük ozanımız Kul himmet'e ait olan "GAFİL GEZME ŞAŞKIN" adlı anonim türküyü Anadolu Rock  formunda yaparak, Netd Müzik'te ve sosyal medyanın diğer alanlarında gururla sunmuş, yakın zamanda on binlerce kişiye ulaşıp, büyük beğeni ve yorumlar almıştır.2021 yılının Ekim ayında yeniden Adana'da mix atölye stüdyosunda müzik düzenlemesine Erdal AKPINAR'ın yaptığı "BU YIL BU DAĞLARIN KARI ERİMEZ"  Büyük Ozan Pir Sultan ABDAL eserini seslendirdi ve klip çekti. Klibi Netd Müzik'te ve sosyal medyanın diğer alanlarında gururla sunmuş, yakın zamanda büyük beğeni ve yorumlar aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.