“Kabul edilebilir bir durum değil”

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.07.2023 - 11:06, Güncelleme: 21.07.2023 - 11:06 3077+ kez okundu.
 

“Kabul edilebilir bir durum değil”

Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, mazota ÖTV ve KDV’nin kaldırılması ve mısır fiyatının belirlenmesi konusunda açıklama yaptı.
Özkan, “Tarım da içinde bulunduğumuz üretim sezonu sorunlarla başlamış ve giderek artan sorunlarla devam etmektedir. İlk hasadı yapılan Buğday, Arpa ve Ayçiçeği gibi ürünlerin fiyatı yanlış tarım politikaları ile geçen yılın altına gelmiştir. Üretici açısından kabul edilebilir bir durum değildir”dedi. Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özka açıklamasında daha sonra şu görüşleri dile getirdi: “Üretim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ederken akaryakıtta ÖTV ve KDV artışları çiftçi üzerinde şok etkisi yaratmıştır. Üretimin aksamaması açısından çiftçilerin kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır.Hasadı yaklaşan Mısır ürünü açısından da üreticiler endişe ile beklemektedir. Programsızca yapılan ithalat nedeniyle TMO depolarının dolu olması öngörülebilir bir durum değildir. Dolayısıyla yaklaşan Mısır hasadı açısından acilen hazırlık yapılmalı, mevcut ekonomik göstergeler göz önüne alınarak alım fiyatı belirlenmelidir.” (Haber Merkezi)    
Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, mazota ÖTV ve KDV’nin kaldırılması ve mısır fiyatının belirlenmesi konusunda açıklama yaptı.

Özkan, “Tarım da içinde bulunduğumuz üretim sezonu sorunlarla başlamış ve giderek artan sorunlarla devam etmektedir. İlk hasadı yapılan Buğday, Arpa ve Ayçiçeği gibi ürünlerin fiyatı yanlış tarım politikaları ile geçen yılın altına gelmiştir. Üretici açısından kabul edilebilir bir durum değildir”dedi.

Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özka açıklamasında daha sonra şu görüşleri dile getirdi:

“Üretim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ederken akaryakıtta ÖTV ve KDV artışları çiftçi üzerinde şok etkisi yaratmıştır. Üretimin aksamaması açısından çiftçilerin kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır.Hasadı yaklaşan Mısır ürünü açısından da üreticiler endişe ile beklemektedir. Programsızca yapılan ithalat nedeniyle TMO depolarının dolu olması öngörülebilir bir durum değildir. Dolayısıyla yaklaşan Mısır hasadı açısından acilen hazırlık yapılmalı, mevcut ekonomik göstergeler göz önüne alınarak alım fiyatı belirlenmelidir.” (Haber Merkezi)

 

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.