KA2 Stratejik Ortaklık Okul Eğitimi Projesi tamamlandı

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.06.2023 - 10:53, Güncelleme: 02.06.2023 - 10:53 2485+ kez okundu.
 

KA2 Stratejik Ortaklık Okul Eğitimi Projesi tamamlandı

Çukurova Üniversitesi’nin ortak kurum olarak yer aldığı “UP2B-Boosting up School EducationTowardsEuropeanCitizenshipandLabour Market Inclusion” adlı KA2 Stratejik Ortaklık Okul Eğitimi Projesi tamamlandı. Proje, Türkiye, Portekiz, İspanya, Bulgaristan, Danimarka ve Letonya ortaklığında gerçekleştirildi.
Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Çetin İlin’in koordinasyonundaki UP2B projesi güney, kuzey, doğu ve batı Avrupa'dan şirketler, üniversiteler, STK'lar, yerel eğitim yöneticileri ve okullar tarafından oluşturulan, okulda öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı ve onları gelecekte Avrupa vatandaşlığına hazırlamayı amaçlıyor.   Okul Eğitiminin Geliştirilmesi Amaçlanıyor Projeyle ilgili açıklama yağan Öğr. Gör. Çetin İlin, projenin format, içerik ve uzmanlığa yönelik bütünleşik yaklaşımı, ortakların düzenli faaliyetleri sırasında önceden yapılan ihtiyaç analizi değerlendirmesine dayanarak ve sosyal uyumu hedefleyerek okul eğitimini geliştirmeyi öngördüğünü ifade etti. Öğr. Gör. İlin, “Okulun çekiciliğini artırmak, motivasyon düşüklüğü, devamsızlık oranları ve okulu erken bırakma oranlarını azaltmak, Okul ve İşgücü Piyasası arasındaki ilişkiyi ve geçişi kolaylaştırmak, İş piyasası hakkında farkındalık yaratarak öğrencilerin vatandaşlık duygusunu artırmak, Avrupa Vatandaşlığı duygusunu ve temel eğitimsel yönler olarak Toplumsal Cinsiyet, Azınlıklar ve İnsan Hakları ile ilgili temel eşitlik değerlerini artırmakolarak sıralanan proje hedeflerini kapsayan 4 ayrı iş paketi ortaya çıkarıldı. Proje hedefleri iş paketleri çerçevesinde uygulanıp ve MOODLE platformu oluşturuldu” dedi.Proje ile ilgili bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.  
Çukurova Üniversitesi’nin ortak kurum olarak yer aldığı “UP2B-Boosting up School EducationTowardsEuropeanCitizenshipandLabour Market Inclusion” adlı KA2 Stratejik Ortaklık Okul Eğitimi Projesi tamamlandı. Proje, Türkiye, Portekiz, İspanya, Bulgaristan, Danimarka ve Letonya ortaklığında gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Çetin İlin’in koordinasyonundaki UP2B projesi güney, kuzey, doğu ve batı Avrupa'dan şirketler, üniversiteler, STK'lar, yerel eğitim yöneticileri ve okullar tarafından oluşturulan, okulda öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı ve onları gelecekte Avrupa vatandaşlığına hazırlamayı amaçlıyor.

 

Okul Eğitiminin Geliştirilmesi Amaçlanıyor

Projeyle ilgili açıklama yağan Öğr. Gör. Çetin İlin, projenin format, içerik ve uzmanlığa yönelik bütünleşik yaklaşımı, ortakların düzenli faaliyetleri sırasında önceden yapılan ihtiyaç analizi değerlendirmesine dayanarak ve sosyal uyumu hedefleyerek okul eğitimini geliştirmeyi öngördüğünü ifade etti. Öğr. Gör. İlin, “Okulun çekiciliğini artırmak, motivasyon düşüklüğü, devamsızlık oranları ve okulu erken bırakma oranlarını azaltmak, Okul ve İşgücü Piyasası arasındaki ilişkiyi ve geçişi kolaylaştırmak, İş piyasası hakkında farkındalık yaratarak öğrencilerin vatandaşlık duygusunu artırmak, Avrupa Vatandaşlığı duygusunu ve temel eğitimsel yönler olarak Toplumsal Cinsiyet, Azınlıklar ve İnsan Hakları ile ilgili temel eşitlik değerlerini artırmakolarak sıralanan proje hedeflerini kapsayan 4 ayrı iş paketi ortaya çıkarıldı. Proje hedefleri iş paketleri çerçevesinde uygulanıp ve MOODLE platformu oluşturuldu” dedi.Proje ile ilgili bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.