Başkan Karalar: Devletin işi ayrı… belediyenin işi ayrı…

Dünya 08.10.2024 - 11:03, Güncelleme: 08.10.2024 - 11:03 295 kez okundu.
 

Başkan Karalar: Devletin işi ayrı… belediyenin işi ayrı…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendilerini ilgilendirmeyen taleplerin gelmesinden yakınırken, “Bu işi bizim halletmemizi istiyorlar. Oysa bu işleri çözmesi gereken devlettir” dedi.
>> SABİT ÖZKESER     BAŞKAN KARALAR, GAZETEMEZİN DE ADANA İLE İLGİLİ SORULARINI YANITLADI Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nın anısına düzenlenen Karakucak Güreşleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısının ardından  Adana’nın sorunları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Başkan Karalar, kentin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili belediyelerine binlerce kişinin başvuruda bulunduğuna dikkat çekerken, “Bu sorunun çözümünü devletimizin çözmesi gerekir. 50 yaşına gelmiş ve iş bulamamış bir insan, gelip belediyemizin kapısını çalıyor. İstihdam sorununun çözümünü bizden bekliyorlar. Oysa bu işler devletin işidir” diye konuştu. “ÇOĞU ÜNİVERSİTELİ BİNLERCE KİŞİ BELEDİYEMİZE İŞ İÇİN BAŞVURUYOR” Adana Büyükşehir Belediyesi’nden  yol, su, temizlik ve buna benzer sorunların çözümünün  de kendilerinden beklendiğine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iş için  başvuran yaklaşık  217 bin kişiden yarısını üniversite mezunu kişiler oluşturmaktadır.Bu kişilerin arasında küçümsenemeyecek kadar üniversite mezunu kızlarımız da var. En büyük sıkıntımız bu insanları fiili olarak işe sokamamazdır. Bu da beni çok üzüyor. Bu konuda çok zorlanıyorum” dedi. “METRO KONUSUNDA Ç.Ü‘YLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR” Adana’nın uzun süredir beklediği  Akıncılar ile Stadyum arasını kapsayan ve 2024 Yatırım Programı’na alınan 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından buranın tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “METRO ile ilgili Çukurova  Üniversitesi ile kzamulaştırma konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Başkan Karalar, göreve geldikleri ilk günde kendilerine 4.5 milyar lira borç bırakıldığını da anımsatarak, “Eğer  ‘Mali Disiplin’i sağlamamış olsaydık bu borç şimdi 50 milyar civarında olurdu” dedi. “ARTIK; ADANA’NIN HAKKININ YENİLMESİNİ İSTEMİYORUM” Adana’nın her bakımdan gelişip, kalkınması için mücadele ettiğini de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İstiyorum ki; yıllardır hakkı yenilen  Adanamızın artık hakkının yenilmemesi. Bu konuda mücadelemi Belediye Başkanı olarak veriyorum. Beni eleştiriyorlar ama Adana Şakirpaşa Havaalanının kapatılmaması konusunda yıllardır mücadele ettim. Bu işin kavgasını verdim ama biz sihirbaz değiliz. Adana’nın yararına olacak durumlarda herkes birlikte bu işin kavgasını yapması lazım. Adana’nın marka olması için tüm halkı birlikte hareket etmeli” diye konuştu.        
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendilerini ilgilendirmeyen taleplerin gelmesinden yakınırken, “Bu işi bizim halletmemizi istiyorlar. Oysa bu işleri çözmesi gereken devlettir” dedi.

>> SABİT ÖZKESER

 

 

BAŞKAN KARALAR, GAZETEMEZİN DE

ADANA İLE İLGİLİ SORULARINI YANITLADI

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nın anısına düzenlenen Karakucak Güreşleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısının ardından  Adana’nın sorunları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Başkan Karalar, kentin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili belediyelerine binlerce kişinin başvuruda bulunduğuna dikkat çekerken, “Bu sorunun çözümünü devletimizin çözmesi gerekir. 50 yaşına gelmiş ve iş bulamamış bir insan, gelip belediyemizin kapısını çalıyor. İstihdam sorununun çözümünü bizden bekliyorlar. Oysa bu işler devletin işidir” diye konuştu.

“ÇOĞU ÜNİVERSİTELİ BİNLERCE KİŞİ

BELEDİYEMİZE İŞ İÇİN BAŞVURUYOR”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden  yol, su, temizlik ve buna benzer sorunların çözümünün  de kendilerinden beklendiğine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iş için  başvuran yaklaşık  217 bin kişiden yarısını üniversite mezunu kişiler oluşturmaktadır.Bu kişilerin arasında küçümsenemeyecek kadar üniversite mezunu kızlarımız da var. En büyük sıkıntımız bu insanları fiili olarak işe sokamamazdır. Bu da beni çok üzüyor. Bu konuda çok zorlanıyorum” dedi.

“METRO KONUSUNDA Ç.Ü‘YLE

GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”

Adana’nın uzun süredir beklediği  Akıncılar ile Stadyum arasını kapsayan ve 2024 Yatırım Programı’na alınan 2. Etap Hafif Raylı Sistem Projesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından buranın tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “METRO ile ilgili Çukurova  Üniversitesi ile kzamulaştırma konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Başkan Karalar, göreve geldikleri ilk günde kendilerine 4.5 milyar lira borç bırakıldığını da anımsatarak, “Eğer  ‘Mali Disiplin’i sağlamamış olsaydık bu borç şimdi 50 milyar civarında olurdu” dedi.

“ARTIK; ADANA’NIN HAKKININ

YENİLMESİNİ İSTEMİYORUM”

Adana’nın her bakımdan gelişip, kalkınması için mücadele ettiğini de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İstiyorum ki; yıllardır hakkı yenilen  Adanamızın artık hakkının yenilmemesi. Bu konuda mücadelemi Belediye Başkanı olarak veriyorum. Beni eleştiriyorlar ama Adana Şakirpaşa Havaalanının kapatılmaması konusunda yıllardır mücadele ettim. Bu işin kavgasını verdim ama biz sihirbaz değiliz. Adana’nın yararına olacak durumlarda herkes birlikte bu işin kavgasını yapması lazım. Adana’nın marka olması için tüm halkı birlikte hareket etmeli” diye konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.