“ Birlikte yaşamayı öğreneceğiz “

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.03.2023 - 11:09, Güncelleme: 08.03.2023 - 11:09 1849+ kez okundu.
 

“ Birlikte yaşamayı öğreneceğiz “

Bin 700 engelli ailesinin birbirine tutunduğu Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği’nde, ülkede meydana gelen doğal afette hem kendi yaralarını sarmaya çalıştı, hem de şehir dışından gelen depremzede engelli ailelerine kol kanat gerdi.
ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU     “BU TÜR YERLERİN ÇOĞALARAK ARTMASI GEREKİR” 6 yıldır Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı iken yaptırdığı Engelsiz Yaşam Parkında tarımsal, sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunan orayı yuva haline getirmiş olan ailelerin çabası, bu tür yerlerin çoğalarak artması gerektiğini gözler önüne seriyor. “AFET DÖNEMİNDE SIĞINAN AİLELERE KOL KANAT GERDİK” Toplumun hale engelliler konusunda ön yargılı olduğunu belirten Dernek Başkanı Hacer Sinar Bulut, “Engelli ailelerin yanına afet döneminde sığınan ailelere kol kanat gerdik. Toplumda belki bir bilinç, yüksek enpati oluşmadığından burada bulunan aileler ve çocuklar görmezden gelinmektedir” dedi. Hacer Sinar Bulut, çoğu eğitimci olan engelli aileleri, bazı insanlar tarafından ‘Bunları yan yana yatırın, bunlar kokuyor, doktora gitseydiniz engelli çocuğunuz olmazdı’ şeklindeki eleştirilerle karşılaştıklarını da dile getirdi. Hacer Sinar Bulut, açıklamasında şunları söyledi: “ Buda göstermiştir ki, her ne kadar toplumla entegre yaşamak istesek de ağır engelli ve ailelerine pozitif ayrımcılıkla yaklaşılması gerekiyor. Çocukların alt değişimi, ilaçları, medikalleri depremin ilk günlerinde çok zor olmuştur. Toplu barınma yerlerinde özel gereksinimli çocukların barınamayacağı göz önündedir.” “ENGELLİ AİLELERİMİZ BURADA BİRBİRLERİNİ ANLIYORLAR” Engelsiz Yaşam Parkında ailelerin tek isteği çekirdekten tohuma yetiştirdikleri ağaçlarına çocukları dışarı kaçmasın diye parkın çevresindeki tellere dokunulmamasını dile getiren Hacer Sinar Bulut, “Binamızın biraz büyütülmesi gerekmektedir. Yıllardır ağır engelli anneleri olarak verdiğimiz mücadeleye saygı duyulmasını istiyoruz. Hep birlikte yaşamayı öğreneceğiz”  diye konuştu.Huzur istediklerini ve huzurlarının bozulmasını istemediklerini dile getiren Hacer Sinar Bulut, Engelsiz Yaşam Parkında bulunan dernek binasında çocukların öfke nöbetleri, takıntıları ve alt değişim problemlerinin olduğuna dikkat çekti. Hacer Sinar Bulut, “ Engelli ailelerimiz burada birbirlerini anlıyorlar. Ailelerimiz engelli çocuklarımızla birlikte evlerinin dışında burada sürekli zaman geçiriyorlar. Kendi imkanları dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın ve ailelerimiz için anlayış bekliyoruz. Bize karışmasınlar“ dedi.  
Bin 700 engelli ailesinin birbirine tutunduğu Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği’nde, ülkede meydana gelen doğal afette hem kendi yaralarını sarmaya çalıştı, hem de şehir dışından gelen depremzede engelli ailelerine kol kanat gerdi.

ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU

 

 

“BU TÜR YERLERİN ÇOĞALARAK

ARTMASI GEREKİR”

6 yıldır Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı iken yaptırdığı Engelsiz Yaşam Parkında tarımsal, sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunan orayı yuva haline getirmiş olan ailelerin çabası, bu tür yerlerin çoğalarak artması gerektiğini gözler önüne seriyor.

“AFET DÖNEMİNDE SIĞINAN

AİLELERE KOL KANAT GERDİK”

Toplumun hale engelliler konusunda ön yargılı olduğunu belirten Dernek Başkanı Hacer Sinar Bulut, “Engelli ailelerin yanına afet döneminde sığınan ailelere kol kanat gerdik. Toplumda belki bir bilinç, yüksek enpati oluşmadığından burada bulunan aileler ve çocuklar görmezden gelinmektedir” dedi. Hacer Sinar Bulut, çoğu eğitimci olan engelli aileleri, bazı insanlar tarafından ‘Bunları yan yana yatırın, bunlar kokuyor, doktora gitseydiniz engelli çocuğunuz olmazdı’ şeklindeki eleştirilerle karşılaştıklarını da dile getirdi. Hacer Sinar Bulut, açıklamasında şunları söyledi: “ Buda göstermiştir ki, her ne kadar toplumla entegre yaşamak istesek de ağır engelli ve ailelerine pozitif ayrımcılıkla yaklaşılması gerekiyor. Çocukların alt değişimi, ilaçları, medikalleri depremin ilk günlerinde çok zor olmuştur. Toplu barınma yerlerinde özel gereksinimli çocukların barınamayacağı göz önündedir.”

“ENGELLİ AİLELERİMİZ BURADA

BİRBİRLERİNİ ANLIYORLAR”

Engelsiz Yaşam Parkında ailelerin tek isteği çekirdekten tohuma yetiştirdikleri ağaçlarına çocukları dışarı kaçmasın diye parkın çevresindeki tellere dokunulmamasını dile getiren Hacer Sinar Bulut, “Binamızın biraz büyütülmesi gerekmektedir. Yıllardır ağır engelli anneleri olarak verdiğimiz mücadeleye saygı duyulmasını istiyoruz. Hep birlikte yaşamayı öğreneceğiz”  diye konuştu.Huzur istediklerini ve huzurlarının bozulmasını istemediklerini dile getiren Hacer Sinar Bulut, Engelsiz Yaşam Parkında bulunan dernek binasında çocukların öfke nöbetleri, takıntıları ve alt değişim problemlerinin olduğuna dikkat çekti. Hacer Sinar Bulut, “ Engelli ailelerimiz burada birbirlerini anlıyorlar. Ailelerimiz engelli çocuklarımızla birlikte evlerinin dışında burada sürekli zaman geçiriyorlar. Kendi imkanları dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın ve ailelerimiz için anlayış bekliyoruz. Bize karışmasınlar“ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.