Sedat Gül: İmar affı gündemden kaldırılsın

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.03.2023 - 10:49, Güncelleme: 07.03.2023 - 10:49 2000+ kez okundu.
 

Sedat Gül: İmar affı gündemden kaldırılsın

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Radyo Deva’da Moderatör Derya Yüksekdağ ve Gazeteci Ali Boz’un sorularını yanıtlarken,”İmar Affı gündemden kaldırılsın” dedi.
>> ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU   “AFETZEDELERE YARDIMA KOŞTUK” 6 Şubat’ta meydana gelen deprem ile yüzyılın afetini yaşayan Türkiye’de 11 İl’de bugüne kadar 45 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Depremin ilk gününden itibaren sahada olan ve Mimarlar Odası yönetimi ile birlikte afetzedelere yardıma koştuklarını belirten Sedat Gül, “ Depremin ilk saatlerinden itibaren gönüllü olarak enkazdan insanların çıkarılmasına yardımcı olduk. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın” dedi.  Gül, Adana’nın yanı sıra Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta İnsanların ne kadar acı çektiğini ifade etti. “KONU BİLE EDİLMEMELİ” Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, “ İktidarın imar affı ile birçok ilimizde zemin etüdü yapılmadan binalar yapıldı. Bu depremde bina kolonlarının, binaları taşımadığı görüldü ve yıkıldı. İmar affının bir daha yürürlüğe getirilmemesi gerekmektedir. İnsanlarımız bu binalar altında can vermelerine ve yaralı olarak çıkarılmalarına yüreğimiz acıyarak şahit olduk. İmar affı ile yapılan binaların çoğunun yıkıldığını gördük. O nedenle imar affının bir daha konu bile edilmemesi gerekmektedir” diye konuştu. “ELLERİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARFETTİK” Adana’da dışarıda yaşayan insanlara oda olarak ellerinden gelen desteği vermeye özen gösterdiklerinin altını çizen Sedat Gül, şöyle konuştu. “ Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzede kardeşlerimize oda olarak elimizden gelen çabayı sarf ederek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve hala çalışıyoruz. Sadece Adana’ya değil, Adana Büyükşehir Belediye başkanımız Zeydan Karalar ve Karataş belediye Başkanımız Necip Topuz ile birlikte 20 TIR dolusu yiyecek, giyecek, doğal ihtiyaçları gemiyle Hatay’a yolladık.” “İNSANLARIMIZI DEPREM DEĞİL, YANLIŞ BİNALAR ÖLDÜRÜR” İki defa Hatay’a gittiğini ve orada gördüklerine inanamadığının altını da çizen Sedat Gül, “ Zemin etüdü yapılmadan yapılan binaların yıkıldığını gördüm. Zemin etüdü yapılmış olsaydı, burada binaların yıkılması olmayacaktı. Ama ne yazık ki Hatay’da çok katlıların yanı sıra 2 ve 3 katlı binalarında yakıldığına şahit olduk. Zemin etüdü yapılmadan yapılan binaların çökmesinden dolayı ve burada yaşanan acıyı kardeşlerimizle birlikte yaşadık. Göçük altında kalan ve bizi kurtarın diyen seslere şahitlik ettik. İnsanlarımızı deprem değil yanlış yapılan binalar öldürür”  dedi.
TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Radyo Deva’da Moderatör Derya Yüksekdağ ve Gazeteci Ali Boz’un sorularını yanıtlarken,”İmar Affı gündemden kaldırılsın” dedi.

>> ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU

 

“AFETZEDELERE YARDIMA KOŞTUK”

6 Şubat’ta meydana gelen deprem ile yüzyılın afetini yaşayan Türkiye’de 11 İl’de bugüne kadar 45 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Depremin ilk gününden itibaren sahada olan ve Mimarlar Odası yönetimi ile birlikte afetzedelere yardıma koştuklarını belirten Sedat Gül, “ Depremin ilk saatlerinden itibaren gönüllü olarak enkazdan insanların çıkarılmasına yardımcı olduk. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın” dedi.  Gül, Adana’nın yanı sıra Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta İnsanların ne kadar acı çektiğini ifade etti.

“KONU BİLE EDİLMEMELİ”

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, “ İktidarın imar affı ile birçok ilimizde zemin etüdü yapılmadan binalar yapıldı. Bu depremde bina kolonlarının, binaları taşımadığı görüldü ve yıkıldı. İmar affının bir daha yürürlüğe getirilmemesi gerekmektedir. İnsanlarımız bu binalar altında can vermelerine ve yaralı olarak çıkarılmalarına yüreğimiz acıyarak şahit olduk. İmar affı ile yapılan binaların çoğunun yıkıldığını gördük. O nedenle imar affının bir daha konu bile edilmemesi gerekmektedir” diye konuştu.

“ELLERİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARFETTİK”

Adana’da dışarıda yaşayan insanlara oda olarak ellerinden gelen desteği vermeye özen gösterdiklerinin altını çizen Sedat Gül, şöyle konuştu. “ Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzede kardeşlerimize oda olarak elimizden gelen çabayı sarf ederek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve hala çalışıyoruz. Sadece Adana’ya değil, Adana Büyükşehir Belediye başkanımız Zeydan Karalar ve Karataş belediye Başkanımız Necip Topuz ile birlikte 20 TIR dolusu yiyecek, giyecek, doğal ihtiyaçları gemiyle Hatay’a yolladık.”

“İNSANLARIMIZI DEPREM DEĞİL, YANLIŞ BİNALAR ÖLDÜRÜR”

İki defa Hatay’a gittiğini ve orada gördüklerine inanamadığının altını da çizen Sedat Gül, “ Zemin etüdü yapılmadan yapılan binaların yıkıldığını gördüm. Zemin etüdü yapılmış olsaydı, burada binaların yıkılması olmayacaktı. Ama ne yazık ki Hatay’da çok katlıların yanı sıra 2 ve 3 katlı binalarında yakıldığına şahit olduk. Zemin etüdü yapılmadan yapılan binaların çökmesinden dolayı ve burada yaşanan acıyı kardeşlerimizle birlikte yaşadık. Göçük altında kalan ve bizi kurtarın diyen seslere şahitlik ettik. İnsanlarımızı deprem değil yanlış yapılan binalar öldürür”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.