“Sefalete terk edilmek istenmiyoruz”

Ekonomi 03.01.2023 - 11:17, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 2491+ kez okundu.
 

“Sefalete terk edilmek istenmiyoruz”

Adana Emekli sendikaları koordinasyonu, bugün açıklanacak olan emekli maaşları konusunda yaptığı açıklamada,“ Emekli olarak, insanca yaşamak istiyoruz. Biz emekliler hakkımızı istiyoruz.
Bilimsel verilere göre hesaplanan yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz. Açıklanacak maaşlarla sefalete terk edilmek istenmiyoruz” dedi. Asgari ücrete verilen zam oranının günü bile kurtarmadığının altını çizen, Koordinasyon, şunları söyledi. “ En düşük emekli maaşı, çalışan bir kişinin yaşaması için gereken miktar olan 10 bin 171 TL olmalıdır. Sağlık kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklilerin en az 1 kronik hastalığı var. Ücretsiz sağlık hizmeti hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bütün emeklilere yılda 4 kez olmak koşuluğuyla en az bir asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir. Ayrıca emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır.” 
Adana Emekli sendikaları koordinasyonu, bugün açıklanacak olan emekli maaşları konusunda yaptığı açıklamada,“ Emekli olarak, insanca yaşamak istiyoruz. Biz emekliler hakkımızı istiyoruz.

Bilimsel verilere göre hesaplanan yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz. Açıklanacak maaşlarla sefalete terk edilmek istenmiyoruz” dedi.

Asgari ücrete verilen zam oranının günü bile kurtarmadığının altını çizen, Koordinasyon, şunları söyledi. “ En düşük emekli maaşı, çalışan bir kişinin yaşaması için gereken miktar olan 10 bin 171 TL olmalıdır. Sağlık kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklilerin en az 1 kronik hastalığı var. Ücretsiz sağlık hizmeti hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bütün emeklilere yılda 4 kez olmak koşuluğuyla en az bir asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir. Ayrıca emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.