CHP Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz : İstanbul Sözleşmesi de yaşam da bizim

Siyaset 25.04.2023 - 11:49, Güncelleme: 25.04.2023 - 11:49 2653+ kez okundu.
 

CHP Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz : İstanbul Sözleşmesi de yaşam da bizim

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, iktidara geldiklerine haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaları bitireceklerini belirterek, “ İktidara geldiğimiz zaman ilk olarak İstanbul sözleşmesini yeniden uygulamaya koyacağız. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarına bakan özel mahkemeler olacak. Suçlular hak ettikleri cezaları alacak” dedi.
>> ALİ BOZ/EREN EKİCİ     “ÇOK KAPSAMLI REFORM LİSTEMİZ VAR” Büyükikiz, Çukurova Press Gazetesini ziyaret ederek, 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için parti olarak çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ve Adana halkına güvendiklerini, 14 Mayıs da tüm Adanalıların sandığa giderek üzerlerine düşen görevi yapacaklarına inandıklarını söyledi.  CHP Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, millete sözü olduklarını ifade ederek, “ İktidarımızda öncelikli olarak İstanbul sözleşmesini hemen uygulamaya koyacağız. İstanbul sözleşmesi sadece bir başlangıç olacaktır. Çok kapsamlı reform listemiz var. Partimizin ilk hedefi güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden geçmek ve gelişmiş bir demokrasi kurmaktır. İktidarın baskıcı anti demokratik tutumundan, uygulamasından kurtulmak için 14 Mayıs ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini çok önemli kılmaktadır” diye konuştu. “KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU 13. CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ” Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, Aile Destek Sigortası konusunda da şöyle devam etti: “ Güçlü ve sosyal devletin ilk adımı olarak Aile Destek Sigortası Kurumu kurulacak. Vatandaşlarımızın asgari gelir düzeyine ulaşması için Aile Destek Sigortası uygulamaya alınacak ve bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Vatandaş, devlet yardımlarını “Lütuf” değil, hakkı olarak alacaktır. Devletin yasaları temel alınarak belirlenecek asgari gelir düzeyinin altında olan haneler, Aile Destek Sigortası kapsamına alınacak ve derinleşen yoksullukla mücadele edilecektir. Devleti yönetenler yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istediler. ‘Ben sana ekmek vereyim sen bana oy ver’ dediler. Sosyal devleti savunan bizler, biz yoksullara yardım yaparken onun kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmayacağız. Biz yoksulluğu idare etmek için değil, bu bereketli topraklarda yoksulluğu tarihe gömmek için iktidar olmak istiyoruz. Halkımızın desteği ile 15 Mayısta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız ve CHP’nin iktidarı ile vatandaşımıza hizmet etmek için göreve geleceğiz.”
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, iktidara geldiklerine haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaları bitireceklerini belirterek, “ İktidara geldiğimiz zaman ilk olarak İstanbul sözleşmesini yeniden uygulamaya koyacağız. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarına bakan özel mahkemeler olacak. Suçlular hak ettikleri cezaları alacak” dedi.

>> ALİ BOZ/EREN EKİCİ

 

 

“ÇOK KAPSAMLI

REFORM LİSTEMİZ VAR”

Büyükikiz, Çukurova Press Gazetesini ziyaret ederek, 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için parti olarak çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ve Adana halkına güvendiklerini, 14 Mayıs da tüm Adanalıların sandığa giderek üzerlerine düşen görevi yapacaklarına inandıklarını söyledi.  CHP Adana Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, millete sözü olduklarını ifade ederek, “ İktidarımızda öncelikli olarak İstanbul sözleşmesini hemen uygulamaya koyacağız. İstanbul sözleşmesi sadece bir başlangıç olacaktır. Çok kapsamlı reform listemiz var. Partimizin ilk hedefi güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden geçmek ve gelişmiş bir demokrasi kurmaktır. İktidarın baskıcı anti demokratik tutumundan, uygulamasından kurtulmak için 14 Mayıs ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini çok önemli kılmaktadır” diye konuştu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU

13. CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

Milletvekili adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, Aile Destek Sigortası konusunda da şöyle devam etti: “ Güçlü ve sosyal devletin ilk adımı olarak Aile Destek Sigortası Kurumu kurulacak. Vatandaşlarımızın asgari gelir düzeyine ulaşması için Aile Destek Sigortası uygulamaya alınacak ve bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Vatandaş, devlet yardımlarını “Lütuf” değil, hakkı olarak alacaktır. Devletin yasaları temel alınarak belirlenecek asgari gelir düzeyinin altında olan haneler, Aile Destek Sigortası kapsamına alınacak ve derinleşen yoksullukla mücadele edilecektir. Devleti yönetenler yoksulluğu bitirmek değil, yoksulluğu yönetmek istediler. ‘Ben sana ekmek vereyim sen bana oy ver’ dediler. Sosyal devleti savunan bizler, biz yoksullara yardım yaparken onun kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmayacağız. Biz yoksulluğu idare etmek için değil, bu bereketli topraklarda yoksulluğu tarihe gömmek için iktidar olmak istiyoruz. Halkımızın desteği ile 15 Mayısta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız ve CHP’nin iktidarı ile vatandaşımıza hizmet etmek için göreve geleceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.