Başkan Çetin’den yapı denetim firmaları ve müteahhitlere uyarı: Kesinlikle izin yok

Yerel 24.02.2023 - 10:48, Güncelleme: 24.02.2023 - 11:03 2112+ kez okundu.
 

Başkan Çetin’den yapı denetim firmaları ve müteahhitlere uyarı: Kesinlikle izin yok

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin Adana’da en çok etkilediği ilçelerden biri olan Çukurova’nın Belediye Başkanı Soner Çetin, sosyal medya hesabından videolu yaptığı paylaşımda bir ay süreyle kesinlikle inşaatlara izin verilmeyeceğini belirtti.
>> SABİT ÖZKESER       “GELECEĞİMİZİ, YARINLARIMIZI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”  “Değerli hemşerilerim” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Çetin, “Bugün öncelikle yapı denetim firmalarına ve müteahhitleri bazı uyarılarım olacak. Bunlardan ilki şu: bu artçı sarsıntıların devam ettiği dönemde dökülecek betonun kesinlikle sağlıklı olmayacağını bilim adamları ifade ediyor. Malzemenin aşağıya toplanması yukarıdaki  malzemenin boşalması anlamına geliyor ki; bu şekilde dökülecek beton hiçbir şekilde sağlıklı olmayacak ve Allah korusun binaların yıkımına sebep olacak sonuçlara yol açabilecek.ikincisi ise, özellikle müteahhitleri bir konuda uyarmak istiyorum; yani bilim adamlarının ifade ettiği şekilde betonun sulanması en az 7 gün süre ile sabah akşam bir görevli özel olarak buna tayin edilerek sulanması çok önemli. 7 günden aşağı olmamak üzere sabah akşam bu betonların döküldükten sonrası sulanması gerekiyor. Ama şu anda bizim zaten uyarılarımızdan sonra yaptırım uygulayacağımızı söyledikten sonra bakanlık da bir genelge yayınladı ve bir ay süreyle kesinlikle inşaatlara izin verilmeyeceği ifade edildi. Birinci uyarım bu… Geleceğimizi, yarınlarımızı düşünmek zorundayız” dedi. “ÇOK AĞIR CEZALARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ” Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yani yıllar sonra meydana gelebilecek bir depremde oluşabilecek herhangi bir yıkımın sorumlusu olmak istemiyorum ben. Onun için birilerinin canını yakacağım, hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimsenin yarım kalmış inşaatlarına devam etmesine izin vermediğimi bilmenizi istiyorum özellikle. Tabii insanlar can havliyle korkuyorlar, endişeyle bir yerlere prefabrik ev yaptırmaya çalışıyorlar, konteynır koymaya çalışıyorlar,  kendi yerine veya, hazinenin yerine veya tescil dışı alanlara herhangi bir yere bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim. Daha önceki videoda da ifade ettiğim gibi imar çalışmalarını hızlandırdık., İnşallah yakın zamanda Valiliğimizin Orman Müdürlüğünün, Milli Emlağın da hazinenin de desteğiyle biz bu çalışmalar tamamlayacağız, onların önümüzü açmasıyla en kısa tamamlayacağız. Ama o tarihi kadar kesinlikle hiç kimseye bu tür faaliyetler için izin vermeyeceğimi bilmenizi isterim. Yapı Kontrol ekipleri ve ekiplerimiz  devamlı olarak sahada ve buraları denetliyorlar, çok ağır cezalarla karşılaşabilirsiniz. Onun için bu yollara kesinlikle tevessül etmeyin” diye konuştu.    
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin Adana’da en çok etkilediği ilçelerden biri olan Çukurova’nın Belediye Başkanı Soner Çetin, sosyal medya hesabından videolu yaptığı paylaşımda bir ay süreyle kesinlikle inşaatlara izin verilmeyeceğini belirtti.

>> SABİT ÖZKESER

 

 

 

“GELECEĞİMİZİ, YARINLARIMIZI

DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

 “Değerli hemşerilerim” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Çetin, “Bugün öncelikle yapı denetim firmalarına ve müteahhitleri bazı uyarılarım olacak. Bunlardan ilki şu: bu artçı sarsıntıların devam ettiği dönemde dökülecek betonun kesinlikle sağlıklı olmayacağını bilim adamları ifade ediyor. Malzemenin aşağıya toplanması yukarıdaki  malzemenin boşalması anlamına geliyor ki; bu şekilde dökülecek beton hiçbir şekilde sağlıklı olmayacak ve Allah korusun binaların yıkımına sebep olacak sonuçlara yol açabilecek.ikincisi ise, özellikle müteahhitleri bir konuda uyarmak istiyorum; yani bilim adamlarının ifade ettiği şekilde betonun sulanması en az 7 gün süre ile sabah akşam bir görevli özel olarak buna tayin edilerek sulanması çok önemli. 7 günden aşağı olmamak üzere sabah akşam bu betonların döküldükten sonrası sulanması gerekiyor. Ama şu anda bizim zaten uyarılarımızdan sonra yaptırım uygulayacağımızı söyledikten sonra bakanlık da bir genelge yayınladı ve bir ay süreyle kesinlikle inşaatlara izin verilmeyeceği ifade edildi. Birinci uyarım bu… Geleceğimizi, yarınlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

“ÇOK AĞIR CEZALARLA

KARŞILAŞABİLİRSİNİZ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yani yıllar sonra meydana gelebilecek bir depremde oluşabilecek herhangi bir yıkımın sorumlusu olmak istemiyorum ben. Onun için birilerinin canını yakacağım, hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimsenin yarım kalmış inşaatlarına devam etmesine izin vermediğimi bilmenizi istiyorum özellikle. Tabii insanlar can havliyle korkuyorlar, endişeyle bir yerlere prefabrik ev yaptırmaya çalışıyorlar, konteynır koymaya çalışıyorlar,  kendi yerine veya, hazinenin yerine veya tescil dışı alanlara herhangi bir yere bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğim. Daha önceki videoda da ifade ettiğim gibi imar çalışmalarını hızlandırdık., İnşallah yakın zamanda Valiliğimizin Orman Müdürlüğünün, Milli Emlağın da hazinenin de desteğiyle biz bu çalışmalar tamamlayacağız, onların önümüzü açmasıyla en kısa tamamlayacağız. Ama o tarihi kadar kesinlikle hiç kimseye bu tür faaliyetler için izin vermeyeceğimi bilmenizi isterim. Yapı Kontrol ekipleri ve ekiplerimiz  devamlı olarak sahada ve buraları denetliyorlar, çok ağır cezalarla karşılaşabilirsiniz. Onun için bu yollara kesinlikle tevessül etmeyin” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.