Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin en büyük hasar verdiği 10 ilin arasında Hatay yer almaktadır… Adana olarak bizi de etkileyen depremin şokunu yaşadıktan sonra Hatay ve İskenderun’dan dostlarımızı ve tanıdıklarımızın durumunu merak ettiklerim arasında bulunan isimlerden biri de başarılı gazeteciliği dolayısıyla uluslar arası olmak üzere onlarca ödülün sahibi Akın Bodur’du…
Kendisine depremin yaşadığı ilk günlerden bu yana telefonla ulaşmak için çok uğraştım ve sonunda asker arkadaşı Mehmet İrfan Zont’un aracılığıyla kendisiyle ilgili üzücü haberi aldım… Uzun yıllar görev yaptığım Cumhuriyet Gazetesi’nden tanıdığım ve birlikte ödüller aldığım güzel insan Akın Bodur’un depremden dolayı enkaz sırasında kolunu kaybettiğini ve annesinin de yaşamını yitirdiğini öğrendim… Bana gelen bilgiye göre, önce Dörtyol Hastanesi’nde daha sonra İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Akın Bodur ile telefonla görüştüm ve moralinin her şeye rağmen en azından iyi olduğunu konuşmalardan hissettim… Tabii benim hissettiklerim ne kadar geçerli o da ayrı bir durum…
ANLAMLI BAĞIŞ
TSYD Üyesi de olan ve kendisinin sürekli yanında bulunarak her türlü desteği veren Başkan Oğuz Tongsir ve Derneğin Organizasyon Müdürü Birgül Pullukçu, Akın Bodur’u dostlarının kendisini aramasıyla mutlu olduğunu ve moralinin düzeldiğine dikkat çekiyordu… TSYD Trabzon Şubesi'nden yapılan açıklamada, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda 16 Şubat Perşembe günü gecesi, sahasında İsviçre'nin Basel takımı ile oynadığı karşılaşmada basın mensuplarından da giriş ücreti olarak da, zorunlu tutulmadan isteyenlerden depremzedeler için bağış toplandığı belirtildi.Depremde annesini kaybeden, kendisi ise kolu kesilerek enkazdan kurtarılan TSYD üyesi Akın Bodur'a gönderilen bağış için; Karşılaşmaya gelenlerin yanı sıra gelmeyen basın mensuplarının da bağış kampanyasına yoğun ilgi gösterildiği vurgulanarak "Toplam 41 bin 700 lira bağış toplandı. Yönetim kurulu olarak bu bağışı depremde annesini kaybeden, kendisi ise kolu kesilerek kurtarılabilen TSYD'nin İskenderun Üyesi Akın Bodur'a verilmesi kararını aldık. Yardım için destek veren tüm basın mensuplarına teşekkür ediyoruz" denildi.
Akın’ım her zaman senin yanındayım …
AKIN BODUR, BİR AZMİN HİKAYESİ
TSYD üyesi, Cumhuriyet gazetesi muhabiri AKIN BODUR annesiyle birlikte İskenderun'da 5 katlı bir apartmanın ikinci katında oturuyordu.
O korkunç gecede sarsıntıyla birlikte yataktan fırladı ve duvara tutunarak annesinin odasına geçti.
Tam (Anne deprem oluyor) diye bağırıyordu ki, ikinci sarsıntıyla ne olduğunu anlamadan koca bina bir anda üstüne çöktü. AKIN BODUR 7-8 saat enkaz altında kaldı. Etraf kapkaranlıktı. O sırada annesinin yaşamını yitirdiğinden de haberi yoktu. Derken abisi seslenmelerini duyup AKIN'ı buldu.
Ama AKIN'ı enkazdan çıkarmak mümkün değildi. Koca beton sütun kolunun üstüne düşmüştü.
AKIN Hayatının en zor kararını verecekti.
Ya kolu kesilerek kurtulacak ya da enkaz altında hayatını kaybedecekti. Sonunda dayanamayıp abisine (Kolumu keselim) diye seslendi.
Ve o korkunç operasyon gerçekleşti. İki kardeş birlikte kestiler.
Akın Bodur bir süre önce İstanbul’a getirildi. Halkalı Acıbadem hastanesinde bacaklarından ameliyat oldu. Ama yaşam tehlikesini atlattı. Her şeyden önemlisi AKIN dimdik, güçlü.
Hatta öylesine güçlü ki şimdiden tekrar İskenderun'a dönebilmenin hesabını yapıyor. (Nasıl dönmeyeyim? Cenazesinde olamadığım anacığım o topraklarda yatıyor. Her gün mezarını ziyaret etmeliyim) diye konuşuyor.
Akın Bodur, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu bir meslektaşımız. (Bugün hayattaysam bunu gazetecilik mesleğinden edindiğim tecrübelere borçluyum) diyor.
AKIN 12 Eylül darbesini gözler önüne seren Dört İdam Bir Tanık kitabının yazarı. Ayrıca Arada Kalanlar ve Sessiz Çığlık diye iki kitap daha yazmış.
Onun yaşam felsefesinde pes etmek diye bir şey yok.
Gene maçlarda görev yapacağım, gene haber peşinde koşacağım, gene kitap yazacağım diyor. Aramıza tekrar hoşgeldin AKIN..
Sen bu mesleğin yüz AKIN'sın...