14 Ağustos 2001 tarihinde sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, sayın Abdullah Gül, sayın Bülent Arınç, sayın Abdullatif Şener’in kurmuş olduğu Ak Parti 2002 yılında yapılan milletvekili seçiminde tek başına iktidar oldu.
22 yıldır Türkiye’ye Ak Parti iktidarı yönetiyor. Ak Partiye kuruluşunun 23.yılında olduğu gibi ondan önceki yıllarda da katılımlar oldu. Örneğin Anavatan Partisinden Cemil Çiçek, Doğru Yol PartisindenSüleyman Soylu, Saadet Partisinden Numan Kurtulmuş gibi siyaset adamları Ak Partili oldular.
22 yıldan bu yana Adana’da özellikle milletvekili seçimlerinde 1.Parti olma özelliğini Ak Parti kazandı. Adana’da 8 milletvekili çıkardı. Bu sekiz milletvekili şu isimlerden oluşuyordu.Abdullah Çalışkan, Ömer Çelik, Recep Garip, Ali Küçükaydın, Vahit Kirişçi, Ayhan Zeynep Tekin Börü, Abdullah Torun, Ziyaettin Yağcı.
Ak Parti’nin kuruluşundan günümüze kadar Ak Partiye bir başkan olarak en büyük hizmeti bugün Ak Parti Adana Milletvekili olan o dönemin İl Başkanı sayın Abdullah Doğru verdi. Sayın Doğru’nun il başkanlığında Ak Parti Adana’dan 8 milletvekili çıkardı ve bir de transfer yaparak Adana Yüce Meclisi 9 milletvekili ile temsil edildi.
Ak Parti milletvekillerinden Adana’ya büyük hizmetleri yapanların başında merhum Ziyaettin Yağcı gelir.Adanaya daha önceki dönemde Kültür Bakanlığı yapan Ömer Çelik de Adana’daki kültür varlıklarının gün ışığına çıkarılması noktasında o günün parası ile 1 milyon Tl.aktarmış, Cumhuriyet tarihinde Kültür Bakanlığı tarafından Adanaya aktarılan en büyük para olarak değerlendirildi.
O dönem Adana Valisi olan merhum Hüseyin Avni Coş, toprak altında kalmış bir çok kültür varlığını gün ışığına çıkarılması noktasında merhum Hüseyin Avni Coş ile birlikte kazmayı birlikte vurduk. Bugün bu antik tiyatro tamamen olmazsa da gün ışığına çıkmış durumdadır. Ak Parti iktidarları döneminde Adana tarihi yeni bir müzeye, Adana Şehir Hastanesine kavuştu. Adanaya yeni bir Adliye Sarayı yapıldı ve Adana 40 bin seyirciyi ağırlayacak yeni bir Stadyuma sahip oldu.
Bu güzelliklerin yanında maalesef Adanamız tarihi değeri olan Şakirpaşa Havalimanını kaybetti. Şakirpaşa Havaalanı 1937 yılından günümüze kadar Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfaya hizmet etmiş, hiç zarar etmemiş havaalanlarımızdan birisi idi. Bu havaalanının kapatılması Adana halkını cezalandırmak oldu.
Oysaki Adana halkı her milletvekili seçiminde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürekli olmak üzere Ak Partinin yanında oldu. 23 yıl sonra bazı belediye başkanlarının ve partisinden ayrılmış iki milletvekilinin Ak Partiye katılma olayı bugün içinde, gelecekte de başarı kabul edilemez. Ak Partiyi yönetenlerde bu konuyu böyle düşünerek, nerede yanlış yaptıklarını masaya yatıracak olurlar ise gelecekte de o yanlışları telafi etmek şartıyla transfer etmiş olmalarının gereksiz olduğunu kendileride görürler.