SABİT ÖZKESER
Köşe Yazarı
SABİT ÖZKESER
 

Çocuklarımıza Psikososyal desteği…

Geçtiğimiz ayın 6 Şubat’ında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6  ve daha sonra 20 Şubat’taki Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 şiddetli depremlerin yaralarının izleri devam ederken, bu yaraların sarılması için de Türk milleti olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz… Büyük depremlerin yanı sıra 10 binin üzerinde yaşanan ve halen devam eden artçı depremler bizleri psikolojik olarak etkiliyor… Biz yetişkinlerin yanı sıra burada en çok çocuklarımızın psikolojisi bozulmaktadır… Bazı belediyeler çocuklara Psikolojik ilk Yardım ve Psikososyal  desteği veriyor… Çocuklara deprem korkusu ve olumsuz yaşam şartlarının oluşturduğu stresle baş etmekte zorlanan çocuklar için psikolojik terapi seansları düzenliyor. Görevli psikologlar, oyun terapileri ve grup çalışmalarıyla çocukların yaşanan olumsuz süreci atlatmalarına yardımcı olup, sosyalleşmelerini sağlıyor.Milli Eğitim Bakanlığı da, yaşanan deprem felaketi sonrası eğitim öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için yaklaşık 1,2 milyon öğretmene yönelik “Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı" hazırlayarak uygulamaya koydu. Bence herkesin bu psikokoljik terapiyi alması gerekiyor…Bunun için yetkililer tarafından çalışmalar yapılmalı ve bir an önce bunun sağlanması gerekiyor….      
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2023 - Cuma

Çocuklarımıza Psikososyal desteği…

Geçtiğimiz ayın 6 Şubat’ında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6  ve daha sonra 20 Şubat’taki Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 şiddetli depremlerin yaralarının izleri devam ederken, bu yaraların sarılması için de Türk milleti olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz…

Büyük depremlerin yanı sıra 10 binin üzerinde yaşanan ve halen devam eden artçı depremler bizleri psikolojik olarak etkiliyor… Biz yetişkinlerin yanı sıra burada en çok çocuklarımızın psikolojisi bozulmaktadır… Bazı belediyeler çocuklara Psikolojik ilk Yardım ve Psikososyal  desteği veriyor… Çocuklara deprem korkusu ve olumsuz yaşam şartlarının oluşturduğu stresle baş etmekte zorlanan çocuklar için psikolojik terapi seansları düzenliyor. Görevli psikologlar, oyun terapileri ve grup çalışmalarıyla çocukların yaşanan olumsuz süreci atlatmalarına yardımcı olup, sosyalleşmelerini sağlıyor.Milli Eğitim Bakanlığı da, yaşanan deprem felaketi sonrası eğitim öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için yaklaşık 1,2 milyon öğretmene yönelik “Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı" hazırlayarak uygulamaya koydu. Bence herkesin bu psikokoljik terapiyi alması gerekiyor…Bunun için yetkililer tarafından çalışmalar yapılmalı ve bir an önce bunun sağlanması gerekiyor….

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.