Hz.Peygamber Efendimizin (S.A.V) Mescid-i Haram’dan bir gece Mescid-i Aksa’ya gitmesi Mescid-i Aksa’da, Peygamberlere sabah namazı kıldırması ve sonra 7 kat göğe yükselerek, Yaratıcımız Rabbimiz ile buluşması, sonra namaz hediyesiyle dönmesi, Miraç olayının yaşanmasıdır.
Dün gece bütün camilerde eller semaya açıldı, Rabbimize mübarek Hz.Peygamber Efendimize (S.A.V), Yüce İslam dinini yaymada emeği geçenlere ve tüm şehitlerimize dualar edildi.
Bolu Kartalkaya’da otel yangınında hayatlarını kaybeden 78 can için de dualar edildi. Söz konusu Kartalkaya’da yanan otel olunca burada canlarını kaybedenlerin haklarını savunma noktasında esas kusurlu olanların iktidarıyla-muhalefetiyle , herkesin el ele, omuz omuza vererek, suçluların tespit edilmesi milletin vicdanını rahatlatır. Ayrıca dinimiz Yüce İslam da mazlumdan yanadır. Miraç Kandili esas alınarak Kartalkaya’da ki yangında suçlu olanların doğru tespit edilmesi yapılmaz ise mazlumlar yani hiç suçu olmayanlar cezalandırılır ise bu durum dinimiz Yüce İslam ile asla örtüşmez. Bu konuda yetkisi olan herkes verecekleri kararda hakkaniyet prensibine uyarak karar verecek olurlar ise hem günah işlememiş olurlar hem de mazlumlara sahip çıkmanın mutluluğunu yaşarlar.
Şu gerçeği unutmayalım Bolu Kartalkaya’da yanan otelde alınması gereken önlemler önceden alınmış olsa idi, bu acı yaşanır mıydı? Elbette ki yaşanmazdı. Onun için kusuru olanlar, bu büyük acının yaşanmasına sebep olanlar doğru tespit edilmeli, büyük acı yaşayan necip Türk milletinin vicdanları rahatlatılmalıdır.
Umarız, yetkililer Miraç Kandilini fırsat bilerek, İslam dinine uygun olan suçlu olana suçlu, mazlum olana mazlum anlayışıyla karar verirler, verdikleri kararla da vicdanlardaki sızlamaları sonlandırırlar.
Bu anlayışla Miraç Kandilini kutlar, Rabbimizin bir daha böyle acılar yaşatmamasını temenni ederiz.