Ziya Gökalp İlkokulu’nda açılış heyecanı yaşandı

Eğitim 08.02.2024 - 16:03, Güncelleme: 08.02.2024 - 16:06 6205+ kez okundu.
 

Ziya Gökalp İlkokulu’nda açılış heyecanı yaşandı

Adana’nın en eski okullarından olan ve yarım asırdan fazla hizmet sunan Adana merkez Seyhan ilçesindeki Ziya Gökalp İlkokulu’nda hem ikinci yarı eğitim ve öğretim yılının başlaması hem de Öğretmenler Odası’nın yenilenmesi dolayısıyla açılış heyecanı yaşandı.
>> BÜLENT VEZİR   ÖĞRENCİLERDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ   MURAT ÇELİK’E ÇİÇEKLİ KARŞILAMA Hurmalı Mahallesi’ndeki Bakım Yurdu Caddesi üzerindeki Ziya Gökalp İlkokulu’nda 2023/2024 eğitim öğretim yılı başlaması ve Okul Müdürü Duygu Şimşek tarafından yenilenen Öğretmenler Odası’nın açılışı İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, törene Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Şube Müdürü Fatma Nevin Teksoy ile veliler katıldı.  Okulda öğrencilerin yoğun sevgisi ve çiçeklerle karşılanan Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz ve geleceğimizdir. Öğretmenlerimizin ve idarecilerin eğitimi ile en iyi yerlere geleceğine Okulumuzda ikinci yarı eğitim ve öğretim yılı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Öğretmenler Odası’nın yenilenmesi konusunda emeği geçen herkesi de kutluyorum” dedi. OKULUN VİZYON VE MİSYONU 50 yılı aşkındır eğitim ve öğretim hizmeti sunan Ziya Gökalp İlkokulu’nun vizyonu “Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda vatanına milletine hayırlı gelecek nesiller yetiştirmek”, misyonu ise “Yetiştirilen bireylerin gelecekte nereden geldiklerini, hayatlarına yön verirken geçmişinin geleceğe ışık tutmasını sağlamaktır” olduğunu vurgulayan Müdür Duygu Şimşek, “Eğitimin ailede başladığı gerçeğine paralel olarak sevgi de ailede başlar.İlk sevgi...Sevginin devamlı olması şarttır ve oluşturulan sevgi ortamında çocuk istenilen ölçüde eğitilebilir...Bu anlamda okullarımızın çocuğa mutluluk veren yer olması gerekir...Bu düşüncelerle sevginin gücünü eğitim öğretim ortamında benimsemiş kadromuzla, geleceğimiz olan  öğrencilerimizi yetiştirmeyi temel görevimiz olarak görüyorum ve bu kutsal görevimizin gereğini Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün en sevdiğim şu sözleriyle bağdaştırıyorum...Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" diye konuştu.      
Adana’nın en eski okullarından olan ve yarım asırdan fazla hizmet sunan Adana merkez Seyhan ilçesindeki Ziya Gökalp İlkokulu’nda hem ikinci yarı eğitim ve öğretim yılının başlaması hem de Öğretmenler Odası’nın yenilenmesi dolayısıyla açılış heyecanı yaşandı.

>> BÜLENT VEZİR

 

ÖĞRENCİLERDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

 

MURAT ÇELİK’E ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Hurmalı Mahallesi’ndeki Bakım Yurdu Caddesi üzerindeki Ziya Gökalp İlkokulu’nda 2023/2024 eğitim öğretim yılı başlaması ve Okul Müdürü Duygu Şimşek tarafından yenilenen Öğretmenler Odası’nın açılışı İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, törene Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Şube Müdürü Fatma Nevin Teksoy ile veliler katıldı.  Okulda öğrencilerin yoğun sevgisi ve çiçeklerle karşılanan Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz ve geleceğimizdir. Öğretmenlerimizin ve idarecilerin eğitimi ile en iyi yerlere geleceğine Okulumuzda ikinci yarı eğitim ve öğretim yılı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Öğretmenler Odası’nın yenilenmesi konusunda emeği geçen herkesi de kutluyorum” dedi.

OKULUN VİZYON VE MİSYONU

50 yılı aşkındır eğitim ve öğretim hizmeti sunan Ziya Gökalp İlkokulu’nun vizyonu “Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda vatanına milletine hayırlı gelecek nesiller yetiştirmek”, misyonu iseYetiştirilen bireylerin gelecekte nereden geldiklerini, hayatlarına yön verirken geçmişinin geleceğe ışık tutmasını sağlamaktır” olduğunu vurgulayan Müdür Duygu Şimşek, “Eğitimin ailede başladığı gerçeğine paralel olarak sevgi de ailede başlar.İlk sevgi...Sevginin devamlı olması şarttır ve oluşturulan sevgi ortamında çocuk istenilen ölçüde eğitilebilir...Bu anlamda okullarımızın çocuğa mutluluk veren yer olması gerekir...Bu düşüncelerle sevginin gücünü eğitim öğretim ortamında benimsemiş kadromuzla, geleceğimiz olan  öğrencilerimizi yetiştirmeyi temel görevimiz olarak görüyorum ve bu kutsal görevimizin gereğini Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün en sevdiğim şu sözleriyle bağdaştırıyorum...Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" diye konuştu.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.