Tarım işçilerinin filmi: CEYLİN

Sanat 29.03.2022 - 10:17, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 2381+ kez okundu.
 

Tarım işçilerinin filmi: CEYLİN

Çukurova'da tarlalarda çalışıp çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi kız çocuklarının hayatını ve erken yaşta evlendirilmelerini konu alan CEYLİN filminin çekimleri tamamlandı.
Destek yapımcı Engin Elçi, böyle önemli bir projenin içinde olmanın çok anlamlı olduğunu söyledi “ÇOCUKLARIN SESİ OLACAK” Neta Grup olarak bu önemli sosyal proje filmine destek olmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden  Engin Elçi,  “Küçük yaşta evlendirilme sorunu hala devam ettiği için, Türkiye sinemasına uzun yıllar sonra bereketli topraklardan kalıcı bir eser bırakmak için, bu sesi film festivalleri ve diğer platformlar vasıtasıyla herkese duyurabilmek için Ceylin’in sessiz çığlığını beyaz perdeye aktarmak istedik. Verilecek her destek, ikincilleştirilen, ötekileştirilen kadınların ve çocukların sesinin dünyaya duyurulması konusunda büyük anlam taşıyor” dedi.   “SENARYO BENİ ÇOK ETKİLEDİ”  Engin Elçi, ‘CEYLİN’ filminin senaryosundan çok etkinlendiğini anlatıp, “Atom Film yapımcılarından Mehmet Sarıca, Nurcihan Temur, ve yönetmenler Ozan Sihay ile Tufan Şimşekcan’nın projesi olması desteklememde çok büyük etkendi. Bana bu fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ederim. Adana için Atom filmin bir değer olduğunu daha iyi işlerin çıkması için sadece benim değil tüm Adanalıların tüm projelerine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. ‘CEYLİN’ filmi yurtdışı ve yurtiçi festivallerinde katılım sağlayacak. 
Çukurova'da tarlalarda çalışıp çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi kız çocuklarının hayatını ve erken yaşta evlendirilmelerini konu alan CEYLİN filminin çekimleri tamamlandı.

Destek yapımcı Engin Elçi, böyle önemli bir projenin içinde olmanın çok anlamlı olduğunu söyledi

“ÇOCUKLARIN SESİ OLACAK”

Neta Grup olarak bu önemli sosyal proje filmine destek olmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden  Engin Elçi,  “Küçük yaşta evlendirilme sorunu hala devam ettiği için, Türkiye sinemasına uzun yıllar sonra bereketli topraklardan kalıcı bir eser bırakmak için, bu sesi film festivalleri ve diğer platformlar vasıtasıyla herkese duyurabilmek için Ceylin’in sessiz çığlığını beyaz perdeye aktarmak istedik. Verilecek her destek, ikincilleştirilen, ötekileştirilen kadınların ve çocukların sesinin dünyaya duyurulması konusunda büyük anlam taşıyor” dedi.  

“SENARYO BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

 Engin Elçi, ‘CEYLİN’ filminin senaryosundan çok etkinlendiğini anlatıp, “Atom Film yapımcılarından Mehmet Sarıca, Nurcihan Temur, ve yönetmenler Ozan Sihay ile Tufan Şimşekcan’nın projesi olması desteklememde çok büyük etkendi. Bana bu fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ederim. Adana için Atom filmin bir değer olduğunu daha iyi işlerin çıkması için sadece benim değil tüm Adanalıların tüm projelerine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. ‘CEYLİN’ filmi yurtdışı ve yurtiçi festivallerinde katılım sağlayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.