Sıcaklar kavurdu

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.07.2023 - 11:10, Güncelleme: 28.07.2023 - 11:10 2681+ kez okundu.
 

Sıcaklar kavurdu

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da, meteoroloji verilerine göre sıcaklık gölgede 40 derece olarak ölçülerken güneş altındaki termometreler 44 dereceyi gösterdi. Adana’da yüzde 75’e ulaşan nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti.
Adana’da 250 derecelik fırında çalışan işçiler çeşitli serinleme yöntemlerine başvurdu. İşçiler patronlarının getirdiği 2 tonluk su varilini soğuk suyla doldurup, içine de kilolarca buz attı. Daha sonra işçiler varile girip ellerine de limonata alıp serinlemeye çalıştı. Dönüşümlü olarak varile girip serinlemeye çalışanlar kıyafetlerini değiştirip işlerinin başına döndü. Öte yandan Adana’nın Kozan ilçesinde tescilli ürün portakal başta olmak üzere narenciye bahçelerinin sıcakta verim kaybı yaşanmaması için arklar açılarak sulamalar yoğunlaştırılıyor. Aşırı sıcakların ağaçları olumsuz etkilediğini belirten üreticiler sulama kanalından önce kendilerini serinletiyor. Ardından narenciye bahçelerinde arık oluşturarak ağaçları serinletmeye çalışıyorlar.
Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da, meteoroloji verilerine göre sıcaklık gölgede 40 derece olarak ölçülerken güneş altındaki termometreler 44 dereceyi gösterdi. Adana’da yüzde 75’e ulaşan nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti.

Adana’da 250 derecelik fırında çalışan işçiler çeşitli serinleme yöntemlerine başvurdu. İşçiler patronlarının getirdiği 2 tonluk su varilini soğuk suyla doldurup, içine de kilolarca buz attı. Daha sonra işçiler varile girip ellerine de limonata alıp serinlemeye çalıştı. Dönüşümlü olarak varile girip serinlemeye çalışanlar kıyafetlerini değiştirip işlerinin başına döndü.

Öte yandan Adana’nın Kozan ilçesinde tescilli ürün portakal başta olmak üzere narenciye bahçelerinin sıcakta verim kaybı yaşanmaması için arklar açılarak sulamalar yoğunlaştırılıyor. Aşırı sıcakların ağaçları olumsuz etkilediğini belirten üreticiler sulama kanalından önce kendilerini serinletiyor. Ardından narenciye bahçelerinde arık oluşturarak ağaçları serinletmeye çalışıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.