Sayın’ın “SUNA KAN” kitabının genişletilmiş 2. baskısı yayımlandı

Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.01.2023 - 10:27, Güncelleme: 23.01.2023 - 10:27 8011+ kez okundu.
 

Sayın’ın “SUNA KAN” kitabının genişletilmiş 2. baskısı yayımlandı

Ülkemizin en büyük yaşayan değerlerden biri olan Adanalı Keman Virtüözü Suna Kan’ın yaşam öyküsünü ele alan Klasik Müzik Sanatçısı Yazar Meral Sayın’ın “Kemana Adanmış Bir Ömür- SUNA KAN” adlı kitabının okurlarından gelen yoğun talep üzerine genişletilmiş 2. Baskısı yayımlandı.
SABİT ÖZKESER     “CUMHURİYET’İN 100 YILI ARMAĞANI” Halil Avcı Şirketler Grubunun “Cumhuriyet’in 100 Yılı Armağanı”  olarak sponsorluğunu üstlendiği ve Yazar/Violist Meral Sayın’ın kaleme aldığı “Kemana Adanmış Bir Ömür-SUNA KAN” adlı bu kitapta yazar, Suna Kan ile ilgili daha geniş bilgilere yer vermiş ve hiç bilinmeyenleri belgeleri ile okurlarına sunuyor. GAGLİANO KEMANIN ALINIŞI Suna Kan’ın yıllarca özenle koruduğu ve hem yurt içinde hem de yurt dışında onlarca konser verdiği kemanın alınmasının gerçek öyküsünü, bu kitapta belgeleriyle okuyacaksınız. Hatta Suna Kan’a keman alınması için yurt içinde geniş bir kampanya başlatılmış ve bu kampanyaya ilk ödemeyi yapan da Yapı ve Kredi Bankası kurucusu Doğan Taşkent olmuştur. Fakat toplanan para kemanın alınmasına yeterli gelmeyince,  Muhittin Duru adının gizli kalmasını isteyen bir prensesten yardım istemiş ve bu hanımın adı yıllarca gizli tutulmuştur. Suna Kan dahi, bu kişinin adını bilmemektedir. Kitapta bu hanımın adı, Meral Sayın’ın araştırması sonucu belgeleriyle bulunmuştur.   İDİL BİRET VE SUNA KAN Her iki duayen sanatçımızın birlikte konser verdikleri duyulmamıştır fakat ilk verdikleri konser, 11 Eylül 1953 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleşmiştir. Suna Kan’ın Paris Konservatuvarından birincilikle yeni mezun olduğu ve İdil Biret’in de sonraki yıl mezun olacağı okuldan ülkemiz adına gurur verici iki sanatçı, birlikte ilk defa aynı sahneyi paylaşmışlardır. İdil Biret,  kitaba yazdığı yazısında Suna Kan için şöyle söylemektedir: “Yaşamımda hep yeri olan Suna ile birbirimize yakın veya uzak olarak, aramızda bir kardeşlik hep devam etmiştir. Birlikte müzik yaptığımız zaman da müzik cümlelerini adeta oyun oynarmış gibi birbirimize geçirip çok keyifli anlar yaşamışızdır (özellikle birçok defa çaldığımız Beethoven’in Üçlü Konçertosunda). Müziğin derinleştirdiği bir dostluğun daha uzun yıllar devamını içten dilerim.”   “BU BİR AHDE VEFA KİTABIDIR…” İlk kitabını 2011 yılında “Evde Yokuz” yayınlanan ve daha sonra 2014 yılında “Portakal Çiçeği Kokusunda Adana Sofrası”, 2015 yılında “Portakal Çiçeği Kokan Şehir Adana”, 2017 yılında “Neolitik Çağ’dan Hititlere Anadolu’da Müzik ve Enstrümanlar”, “Eğer Onu Unutmamışsanız Ölmemiş Demektir” ve 2019 yılında   “Neolitik Çağ’dan  Bizans’a Anadolu’nun Müzik Tarihi” adlı kitaplarının ardından Yazar Meral Sayın, son olarak   “SUNA KAN Kemana Adanmış Bir Ömür” kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Sayın, “Bu bir ahde vefa kitabıdır…” diye konuşmuştu. “HALİL AVCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM” Meral Sayın ayrıca, Ünlü İş İnsanı  Halil Avcı’ya kitabına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, ”Okurlarımdan gelen yoğun talep üzerine, kitabımın genişletilmiş 2. Baskısı çıkmıştır. Satın almak isteyen okurlarım mrlsayin7@gmail.com mail adresime yazabilirler. Okuyucularıma gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Ülkemizin en büyük yaşayan değerlerden biri olan Adanalı Keman Virtüözü Suna Kan’ın yaşam öyküsünü ele alan Klasik Müzik Sanatçısı Yazar Meral Sayın’ın “Kemana Adanmış Bir Ömür- SUNA KAN” adlı kitabının okurlarından gelen yoğun talep üzerine genişletilmiş 2. Baskısı yayımlandı.

SABİT ÖZKESER

 

 

“CUMHURİYET’İN 100 YILI ARMAĞANI”

Halil Avcı Şirketler Grubunun “Cumhuriyet’in 100 Yılı Armağanı”  olarak sponsorluğunu üstlendiği ve Yazar/Violist Meral Sayın’ın kaleme aldığı “Kemana Adanmış Bir Ömür-SUNA KAN” adlı bu kitapta yazar, Suna Kan ile ilgili daha geniş bilgilere yer vermiş ve hiç bilinmeyenleri belgeleri ile okurlarına sunuyor.

GAGLİANO KEMANIN ALINIŞI

Suna Kan’ın yıllarca özenle koruduğu ve hem yurt içinde hem de yurt dışında onlarca konser verdiği kemanın alınmasının gerçek öyküsünü, bu kitapta belgeleriyle okuyacaksınız. Hatta Suna Kan’a keman alınması için yurt içinde geniş bir kampanya başlatılmış ve bu kampanyaya ilk ödemeyi yapan da Yapı ve Kredi Bankası kurucusu Doğan Taşkent olmuştur. Fakat toplanan para kemanın alınmasına yeterli gelmeyince,  Muhittin Duru adının gizli kalmasını isteyen bir prensesten yardım istemiş ve bu hanımın adı yıllarca gizli tutulmuştur. Suna Kan dahi, bu kişinin adını bilmemektedir. Kitapta bu hanımın adı, Meral Sayın’ın araştırması sonucu belgeleriyle bulunmuştur.

 

İDİL BİRET VE SUNA KAN

Her iki duayen sanatçımızın birlikte konser verdikleri duyulmamıştır fakat ilk verdikleri konser,

11 Eylül 1953 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleşmiştir. Suna Kan’ın Paris Konservatuvarından birincilikle yeni mezun olduğu ve İdil Biret’in de sonraki yıl mezun olacağı okuldan ülkemiz adına gurur verici iki sanatçı, birlikte ilk defa aynı sahneyi paylaşmışlardır.

İdil Biret,  kitaba yazdığı yazısında Suna Kan için şöyle söylemektedir: “Yaşamımda hep yeri olan Suna ile birbirimize yakın veya uzak olarak, aramızda bir kardeşlik hep devam etmiştir. Birlikte müzik yaptığımız zaman da müzik cümlelerini adeta oyun oynarmış gibi birbirimize geçirip çok keyifli anlar yaşamışızdır (özellikle birçok defa çaldığımız Beethoven’in Üçlü Konçertosunda). Müziğin derinleştirdiği bir dostluğun daha uzun yıllar devamını içten dilerim.”

 

“BU BİR AHDE VEFA KİTABIDIR…”

İlk kitabını 2011 yılında “Evde Yokuz” yayınlanan ve daha sonra 2014 yılında “Portakal Çiçeği Kokusunda Adana Sofrası”, 2015 yılında “Portakal Çiçeği Kokan Şehir Adana”, 2017 yılında “Neolitik Çağ’dan Hititlere Anadolu’da Müzik ve Enstrümanlar”, “Eğer Onu Unutmamışsanız Ölmemiş Demektir” ve 2019 yılında   “Neolitik Çağ’dan  Bizans’a Anadolu’nun Müzik Tarihi” adlı kitaplarının ardından Yazar Meral Sayın, son olarak   “SUNA KAN Kemana Adanmış Bir Ömür” kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Sayın, “Bu bir ahde vefa kitabıdır…” diye konuşmuştu.

“HALİL AVCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Meral Sayın ayrıca, Ünlü İş İnsanı  Halil Avcı’ya kitabına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, ”Okurlarımdan gelen yoğun talep üzerine, kitabımın genişletilmiş 2. Baskısı çıkmıştır. Satın almak isteyen okurlarım mrlsayin7@gmail.com mail adresime yazabilirler. Okuyucularıma gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.