ÇÜ’de Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu

Eğitim 08.09.2022 - 10:46, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 2348+ kez okundu.
 

ÇÜ’de Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu

8. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim, Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk, akademisyenler, araştırmacılar, öğretmen ve öğretmen adayları ile öğrenciler katıldı. Tarih Eğitimi, Eğitim Tarihi, Tarih Yazımı ve Tarihçilik Konuşuldu Sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk yaparken sempozyumda tarih eğitimi, eğitim tarihi, tarih yazımı ve tarihçilik konu başlıkları altında bilimsel çalışmalar yer aldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim ise bin 642 kurum, 500 bine yakın öğrenci ve 25 bin civarında öğretmenle birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayarak ilk zili beklediklerini söyledi. Tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin bu sempozyuma katılımlarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Sevim,sempozyum kuruluna teşekkür etti. Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran ise tarihin önemine dikkat çekerek tarihin insanların bireysel ve fikri kimliğinin oluşmasında yapı taşı olduğunu söyledi. “Tarih Ülkemizin Vizyonunun Oluşturulmasında Yol Haritası” Rektör  Prof. Dr. Meryem Tuncel ise şanlı tarihimizin öğretilmesinin gelecek nesillerin karşılaşacakları zor durumlara karşı çözüm yolları bulmalarında ve ülkemizin vizyonununoluşturulmasında yol haritası niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu, ecdadını tanıdıkça daha büyükişler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünde vurguladığı gibisiz değerli akademisyenlerin tarih ve tarih eğitimine yönelik çalışmaları gelecekkuşaklara ışık tutacaktır.8.Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumunun bilimsel programına destek veren tümkatılımcılara ve etkinlikte görev alan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safrantarafından, katkı ve katılımlarından dolayıRektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür belgesi takdim edildi. 
8. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim, Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk, akademisyenler, araştırmacılar, öğretmen ve öğretmen adayları ile öğrenciler katıldı.

Tarih Eğitimi, Eğitim Tarihi, Tarih Yazımı ve Tarihçilik Konuşuldu

Sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk yaparken sempozyumda tarih eğitimi, eğitim tarihi, tarih yazımı ve tarihçilik konu başlıkları altında bilimsel çalışmalar yer aldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim ise bin 642 kurum, 500 bine yakın öğrenci ve 25 bin civarında öğretmenle birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayarak ilk zili beklediklerini söyledi. Tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin bu sempozyuma katılımlarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Sevim,sempozyum kuruluna teşekkür etti. Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran ise tarihin önemine dikkat çekerek tarihin insanların bireysel ve fikri kimliğinin oluşmasında yapı taşı olduğunu söyledi.

“Tarih Ülkemizin Vizyonunun Oluşturulmasında Yol Haritası”

Rektör  Prof. Dr. Meryem Tuncel ise şanlı tarihimizin öğretilmesinin gelecek nesillerin karşılaşacakları zor durumlara karşı çözüm yolları bulmalarında ve ülkemizin vizyonununoluşturulmasında yol haritası niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu, ecdadını tanıdıkça daha büyükişler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünde vurguladığı gibisiz değerli akademisyenlerin tarih ve tarih eğitimine yönelik çalışmaları gelecekkuşaklara ışık tutacaktır.8.Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumunun bilimsel programına destek veren tümkatılımcılara ve etkinlikte görev alan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safrantarafından, katkı ve katılımlarından dolayıRektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür belgesi takdim edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.