“Kamu eczacıları gelir adaletsizliğine uğradı”

Siyaset 08.09.2022 - 10:40, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 2494+ kez okundu.
 

“Kamu eczacıları gelir adaletsizliğine uğradı”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin kamu hastanelerinde görev yapan eczacıları mağdur ettiğini belirtti.
Bulut, “Beyaz Reform’dan kamu eczacılarının payına hayal kırıklı düştü. Hastanelerde emek veren, 5 yıl eğitim gören, stratejik ana sağlık personeli olan kamu eczacılarınıntaban ödeme kat sayısı yeniden düzenlenmelidir” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıllık eğitim alan eczacıların, kamuya stratejik personel olarak atanan ana sağlık personeli olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile kamu hastanelerinde görev yapan eczacıların mağduriyete uğradığını söyledi.  Kamu eczacılarının toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için diğer sağlık emekçileri gibiözveriyle görev yaptığını belirten Bulut, kamu eczacılarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Uzman Tabip, tabip, diş hekimleri ile birlikte aynı sırada yer aldığını hatırlattı. “KAMU ECZACILARI DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ” Kamu eczacılarının iş yükü ve aldıkları riskle döner sermaye ve teşvik ödemeleri katsayılarının orantısız olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti: “Beyaz Reform’dan kamu eczacılarının payına hayal kırıklığı düştü. Kamu eczacıları bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından değersizleştirilmektedir. Yönetmelikle hastane eczacıları gelir eşitsizliğine uğramıştır. Stratejik ana sağlık personeli olan eczacılar ile yardımcı sağlık personeli arasında, taban ödeme farkı yok denilecek kadar azalmıştır. Diş hekimleri ile aynı süre eğitim alan kamu eczacıları hem taban ödemede hem teşvik ödemesinde unutulmuştur. Diş hekimleri ile aradaki katsayı farkı neredeyse 5 kat açılmıştır. Sağlık Bakanlığı iki farklı kurumda görev yapan kamu eczacıları arasında da ayrımcılık yapmıştır. Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumunda çalışan eczacıların taban ödeme katsayısı 3.60 iken, il sağlık müdürlüğü ve hastanelerde çalışan eczacıların 0.5’tir. TİTCK’da görev yapan kamu eczacıları ile hastanede görev yapan kamu eczacıları arasında yaklaşık yedi katın üzerinde katsayı farkı vardır.” “HAKKANİYETLİ BİR DÜZENLEME YAPILMALI” Sağlık Bakanlığı’na kamu eczacılarına yönelik hakkaniyetli bir düzenleme yapılması çağrısında bulunan Bulut, katsayıların diğer meslek grupları gibi meslek unvanına uygun hale getirilmesini ve aradaki farkın kapatılmasını, hastanenin ilaç, sarf malzemelerini tümünün teminini ve korunmasını sağlayan kamu eczacılarına hak ettikleri değerin verilmesini istedi.    
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin kamu hastanelerinde görev yapan eczacıları mağdur ettiğini belirtti.

Bulut, “Beyaz Reform’dan kamu eczacılarının payına hayal kırıklı düştü. Hastanelerde emek veren, 5 yıl eğitim gören, stratejik ana sağlık personeli olan kamu eczacılarınıntaban ödeme kat sayısı yeniden düzenlenmelidir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıllık eğitim alan eczacıların, kamuya stratejik personel olarak atanan ana sağlık personeli olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile kamu hastanelerinde görev yapan eczacıların mağduriyete uğradığını söyledi.  Kamu eczacılarının toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için diğer sağlık emekçileri gibiözveriyle görev yaptığını belirten Bulut, kamu eczacılarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Uzman Tabip, tabip, diş hekimleri ile birlikte aynı sırada yer aldığını hatırlattı.

“KAMU ECZACILARI DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ”

Kamu eczacılarının iş yükü ve aldıkları riskle döner sermaye ve teşvik ödemeleri katsayılarının orantısız olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Beyaz Reform’dan kamu eczacılarının payına hayal kırıklığı düştü. Kamu eczacıları bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından değersizleştirilmektedir. Yönetmelikle hastane eczacıları gelir eşitsizliğine uğramıştır. Stratejik ana sağlık personeli olan eczacılar ile yardımcı sağlık personeli arasında, taban ödeme farkı yok denilecek kadar azalmıştır. Diş hekimleri ile aynı süre eğitim alan kamu eczacıları hem taban ödemede hem teşvik ödemesinde unutulmuştur. Diş hekimleri ile aradaki katsayı farkı neredeyse 5 kat açılmıştır. Sağlık Bakanlığı iki farklı kurumda görev yapan kamu eczacıları arasında da ayrımcılık yapmıştır. Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumunda çalışan eczacıların taban ödeme katsayısı 3.60 iken, il sağlık müdürlüğü ve hastanelerde çalışan eczacıların 0.5’tir. TİTCK’da görev yapan kamu eczacıları ile hastanede görev yapan kamu eczacıları arasında yaklaşık yedi katın üzerinde katsayı farkı vardır.”

“HAKKANİYETLİ BİR DÜZENLEME YAPILMALI”

Sağlık Bakanlığı’na kamu eczacılarına yönelik hakkaniyetli bir düzenleme yapılması çağrısında bulunan Bulut, katsayıların diğer meslek grupları gibi meslek unvanına uygun hale getirilmesini ve aradaki farkın kapatılmasını, hastanenin ilaç, sarf malzemelerini tümünün teminini ve korunmasını sağlayan kamu eczacılarına hak ettikleri değerin verilmesini istedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.