Kadın emeği sanata dönüşüyor
Kadın emeği sanata dönüşüyor
Kadınların emeğini ve gücünü ortaya çıkarıp görünür kılmaya, kadın istihdamını ve temsilini artırmaya yönelik dikkati çeken hizmetlere imza atan Seyhan Belediyesi, “Seyhan Sanat Evi” ile kadın emeğinin sanat eserlerine dönüşmesini sağlıyor.
DOKUZ BRANŞTA EĞİTİM
Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmete giren Seyhan Sanat Evi’nde, yurttaşlara meslek edindirme amacıyla cam füzyon, seramik, porselen, el sanatları, çini, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, kağıt rölyef, alevde cam yapımı gibi kurslar veriliyor.
SEKİZ AYDA 600 KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU
Kursları tüm branşlarda hafta içinde sabah ve öğle olmak üzere günde iki grup halinde, hafta sonunda ise sadece seramik branşında veriliyor.
Tatil dönemlerinde çocuklara yönelik atölye çalışmalarının da gerçekleştirildiği Seyhan Sanat Evi, açıldığı ocak ayından bu yana geçen 8 aylık sürede büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 600 yurttaşa meslek edindirdi.
SEYHAN BELEDİYESİ’NİN GÖZBEBEĞİ HİZMETLERİ ARASINA GİRDİ
Başkan Akif Kemal Akay’ın her alanda üreten belediyecilik anlayışıyla hizmete giren Sanat Evi, Dikimevi, Kompost Üretim Tesisi ve SEYTİM gibi Seyhan Belediyesi’nin gurur kaynağı hizmetlerinden biri haline geldi.
KADIN EMEĞİ SANATA DÖNÜŞÜYOR
Her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen meslek kurslarına katılan kursiyerlerin göz nuru döküp el emeğiyle ürettiği birbirinden güzel eserlerin sergilendiği Seyhan Sanat Evi adeta sanat galerisine dönüştü.
MALZEMELER SEYHAN’DAN ÜRETİM KADINLARDAN
Kurslarda kullanılan malzemeler Seyhan Belediyesi tarafından karşılanırken, emekçi kadınların el emeği ile ürettiği benzersiz ürünler, özel günlerde, AVM’lerde ve Seyhan Belediyesi’nin kurduğu stantlarda vatandaşlarla buluşturuluyor. Ürünler ayrıca Seyhan Üreten Kadınlar Kooperatifi aracılığıyla da online satış platformlarında ve çeşitli etkinliklerde halka sunuluyor.
KADINLAR ÜRETİP HEM KAZANIYOR HEM SOSYALLEŞİYOR
Seyhan Sanat Evi’nde aldıkları eğitimle kadınlar emeklerini üretime dönüştürürken, sosyalleşip, aile bütçelerine katkıda bulundukları gibi ekonomik bağımsızlıklarını kazanıp ekonomiye de katkıda bulunuyorlar.
KENDİ ATÖLYESİNİ AÇAN KURSİYERLER VAR
Sanat Evi’ndeki ahşap oymacılığı kurslarına devam eden Başkan Akay, Sanat Evi’nin meslek edindirme amacının dışına çıkıp, üretimi sanata dönüştüren bir niteliğe bürünmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Akay, “Seyhan Sanat Evi’nin kısa sürede amacına ulaştığını görmek gerçekten de bizi çok mutlu ediyor. Bugün Güzel Sanatlar Fakültelerinden öğrenciler staj yapmak için Sanat Evi’mize geliyor. Burada meslek edinip kendi atölyesini açan kursiyerlerimiz dahi var. Kadın emeğini yüceltme, görünür hale getirme hedefine kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.