“ÖMK geri çekilsin”

Eğitim 09.07.2024 - 11:41, Güncelleme: 09.07.2024 - 11:41 3533+ kez okundu.
 

“ÖMK geri çekilsin”

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) geri çekilmesi için Ankara’da bir dizi eylemlerde bulunduklarını belirterek, “Her zaman emeğin onurundan ve mesleğin itibarından yana tavır alan Eğitim-İş olarak, eğitimin bileşenlerinden fikir alınmadan, katılımcılıktan uzak biçimde hazırlanan bu kanuna karşı ilk günden beri en ciddi karşı duruşu sergileyen sendika olduk” dedi.
  ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR   Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, çıkarılmak istenen kanunun; öğretmenlerin çalışma düzenini bozacağını ifade ederek,  “ Bu kanunun öğretmenlerin haklarını keyfi kriterlere bağladığını, zaten sözleşmeli/ücretli/kadrolu adı altında ayrıştırılarak sömürülen öğretmenleri bir kez daha farklı sıfatlarla ayrıştırdığını, öğretmenler odasını bölüp okuldaki çalışma barışını bozacağını defalarca kez dile getirdik. Tüm uyarılara, yapılan eylemlere rağmen oluşturulan bu meslek kanunda ne yazık ki öğretmenin adının defalarca geçtiğini fakat fikrinin olmadığını görmekteyiz“ diye konuştu. Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar Bu nedenlerle; 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara’da yapılan sendikamız başkanlar kurulunda görüşülen ÖMK ile ilgili hızlı bir eylemlilik sürecine girilmesi yönünde karar verildiğini vurgulayarak,  şöyle devam etti: “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı sesimizi yükseltmek, Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmak, Öğretmenlerimizin sadece adını taşıyan, ancak fikirlerini, taleplerini yok sayan, haklarını gasp eden ve Milli Eğitim Akademisi garabeti ile uzmanlık belgeleri olan diplomalarını geçersiz kılan düzenlemeye dur demek için, Öğretmenlerin, unvanlarla kategorize edilmesine, eğitim barışının bozulmaya çalışılmasına hayır demek için, bir araya geldik.” Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, ayrıca, “ 1 Temmuz Pazartesi günü Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu TBMM önünde protesto ettik. Basın açıklamamızı tüm müdahalelere rağmen gerçekleştirdik. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21.00’da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik Ve Spor Komisyonu’nda görüşmelerinin devam ettiği dakikalarda X’te Sosyal Medya etkinliği yaparak “ÖMK geri çekilsin” dedik. 4 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturup meslek nöbetine başladık. Eylemlilik sürecimize Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün tüm üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir eylem ile devam edilecektir. Ben yaptım oldu anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceğiz. Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz” dedi.  
Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) geri çekilmesi için Ankara’da bir dizi eylemlerde bulunduklarını belirterek, “Her zaman emeğin onurundan ve mesleğin itibarından yana tavır alan Eğitim-İş olarak, eğitimin bileşenlerinden fikir alınmadan, katılımcılıktan uzak biçimde hazırlanan bu kanuna karşı ilk günden beri en ciddi karşı duruşu sergileyen sendika olduk” dedi.

 

ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

 

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, çıkarılmak istenen kanunun; öğretmenlerin çalışma düzenini bozacağını ifade ederek,  “ Bu kanunun öğretmenlerin haklarını keyfi kriterlere bağladığını, zaten sözleşmeli/ücretli/kadrolu adı altında ayrıştırılarak sömürülen öğretmenleri bir kez daha farklı sıfatlarla ayrıştırdığını, öğretmenler odasını bölüp okuldaki çalışma barışını bozacağını defalarca kez dile getirdik. Tüm uyarılara, yapılan eylemlere rağmen oluşturulan bu meslek kanunda ne yazık ki öğretmenin adının defalarca geçtiğini fakat fikrinin olmadığını görmekteyiz“ diye konuştu.

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı href="https://www.cukurovapress.com/ara?q=Hatice Hazar " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Hatice Hazar Bu nedenlerle; 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara’da yapılan sendikamız başkanlar kurulunda görüşülen ÖMK ile ilgili hızlı bir eylemlilik sürecine girilmesi yönünde karar verildiğini vurgulayarak,  şöyle devam etti:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı sesimizi yükseltmek, Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmak, Öğretmenlerimizin sadece adını taşıyan, ancak fikirlerini, taleplerini yok sayan, haklarını gasp eden ve Milli Eğitim Akademisi garabeti ile uzmanlık belgeleri olan diplomalarını geçersiz kılan düzenlemeye dur demek için, Öğretmenlerin, unvanlarla kategorize edilmesine, eğitim barışının bozulmaya çalışılmasına hayır demek için, bir araya geldik.”

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, ayrıca, 1 Temmuz Pazartesi günü Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu TBMM önünde protesto ettik. Basın açıklamamızı tüm müdahalelere rağmen gerçekleştirdik. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21.00’da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik Ve Spor Komisyonu’nda görüşmelerinin devam ettiği dakikalarda X’te Sosyal Medya etkinliği yaparak “ÖMK geri çekilsin” dedik. 4 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturup meslek nöbetine başladık. Eylemlilik sürecimize Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün tüm üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir eylem ile devam edilecektir. Ben yaptım oldu anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceğiz. Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.