Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi 26. yılını gururla kutladı
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi 26. yılını gururla kutladı
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, 26 yıllık başarı dolu bir geçmişi geride bırakarak kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladı. 26 yıl boyunca sağlık alanında sunduğu yüksek kaliteli hizmetler ve gerçekleştirdiği öncü araştırmalarla bölge halkına ve bilim dünyasına önemli katkılar sağlayan merkez, bu özel günde 26 yıldır bünyesinde çalışan ve hala çalışmaya devam eden 27 personeline de teşekkür plaketleri takdim etti.
Kutlama töreni, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene Başkent Üniversitesi yetkilileri, hastane yönetimi, doktorlar, hemşireler, diğer sağlık çalışanları ve aileleri de katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, “Merkezimiz, kuruluşundan bu yana, sürekli gelişen teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla bölge halkına en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedefledi. Hekimlik alanında uzmanlık son derece kıymetli, 43 doktor arkadaşımız da kazandıkları ihtisas dallarında merkezimizde uzmanlık eğitimlerini tamamlayarak ülkenin dört bir köşesinde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyorlar. Yine merkezimiz üçüncü basamak merkez olduğu için yapılan klinik araştırmalar ve akademik çalışmalar neticesinde 101 arkadaşımız doçent unvanına, 121 arkadaşımız da kurumumuz çatısı altında profesör unvanı almaya hak kazanmıştır. 26. yılda bugüne kadar bizimle çalışan arkadaşlarımızdan 561 kişi kurumumuzdan emekliliğe hak kazandı. Çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına, 726 öğrencimize de yükseköğretim burs desteği vermeye devam ediyor ve bundan gurur duyuyoruz." dedi.
Özer, " Başkent Üniversitesi ailesinin değerli üyeleri, bugüne kadar Adana merkezimizde 1 milyon 870 bin 149 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yani her 45 vatandaştan biri kurumumuza gelerek sağlık hizmeti aldı. 14 milyon 629 bin 558 poliklinik hizmeti gerçekleştirdik ve 863 bin 975 hastaya yatarak tedavi imkanı sağladık ve 526 bin 114 te ameliyat gerçekleştirdik. Şu anda 576 yatak kapasitesiyle hizmet veriyoruz ve onkoloji ek hizmet binamız da hizmete açıldığında 776 yatak kapasitesine ulaşacağız, bu da Sağlık Bakanlığı’na bağlı birçok devlet hastanelerinden daha fazla yatak kapasitesi anlamına geliyor. Tüm bu rakamların, sağlık alanında yaptığımız katkıların çok güzel bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Bu eserlerin gerçekleşmesinde hepinizin çok ciddi emeği var katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu
Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Değerli arkadaşlarım hayatta her şeyin daha iyisi olduğu gibi hayatta her zaman her şeyin daha kötüsü de mümkün. 26 Haziran 1998 yılında hastanemizin açıldığının ertesi günü öğleden sonra saatlerinde Ceyhan depremi olmuştu. Çok endişelendiğimiz o gün de şükür ki tesislerimizde herhangi bir hasar olmamıştı. Aradan geçen zaman sonrasında 2020’de bir Covid pandemisi ortaya çıktı. Bu Covid pandemisinden en çok etkilenenler de herkesin bildiği üzere sağlık çalışanları oldu. Bu süreçte çalışma arkadaşlarımızla daha kötüsü olur mu diye düşünürken, 6 Şubat depremi oldu ve on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu vesileyle bir kez daha anıyor vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Hayatta her şeyin kötüsü olduğu kadar iyisi de mümkün. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ama parlak günlerin bizleri beklediğine de inanıyorum. Sağlık hizmetlerinde kalitenin sürdürülebilirliği, deneyimli ve özverili çalışanlarla mümkündür.”
Konuşmalarından ardından merkezin kurulduğu 1998 yılından itibaren büyük bir özveriyle çalışan 27 personele de plaket takdim edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.