Adana Demirspor’un FIFA’daki sayısı 11’i buldu

Spor 25.06.2024 - 13:39, Güncelleme: 25.06.2024 - 13:39 4461+ kez okundu.
 

Adana Demirspor’un FIFA’daki sayısı 11’i buldu

FIFA her pazartesi transfer yasağına konu olan kulüplerin bulunduğu listenin güncel halinin internet sitesinden açıklıyor.
>> ERDEM GÜLBASAR   Adana Demirspor camiası bu listeyle ilk olarak 8 Mart 2024 tarihinde tanıştı. O tarihten bugüne listede ki dosya sayısı düzenli olarak artmaya devam ediyor.  14 Mayıs tarihinde kulüpten yapılan açıklamada ‘’Dosyalar kapandıkça da transfer engelleri kalkmaktadır. Kulübümüzün kalıcı nitelikte transfer yasağı bulunmadığını ve gerekli aksiyonların alınacağını kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunarız " ifadeleri kullanılmış olmasına rağmen 24 Haziran 2024 tarihi itibari ile dosya sayısı 11’i buldu. Bu ortamda taraftarın ve camianın endişeli bekleyişi sürerken ikinci Başkan Metin Korkmaz, istifa ettiğini ve ayrıntılarını Salı günü (Bugün) basın toplantısıyla yapacağını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Kulübün 3 dönem transfer yasağıyla karşı karşıya kalması 2.Başkan Metin Korkmaz’ın istifası derken gözler kulüp başkanı Murat Sancak’tan gelecek açıklamaya çevrildi. TRANSFER YASAĞI, DERİN BİR SORUNUN BAŞLANGICI OLABİLİR Haziran ayı Türkiye Liglerinde mücadele eden kulüpler için transfer ve sezon öncesi hazırlıkların planladığı zaman dilimi olarak değerlendirilir. EURO 2024 tüm hızıyla ve milli takımımız için tartışmalarla geçerken kulüplerin yeni sezon hazırlıkları ikinci planda kalıyor. Bu ortamda Adana Demirspor, Patrick Kluivert’la başlayan ayrılık süreciyle ve ekonomik sorunların zirve yaptığı bir sezon yaşamasına rağmen ligde kalma başarısını gösterdi. Ancak transfer yasağı ile ilgili dosya sayısının her hafta artış göstermesi Adana Demirspor için yeni sezona hangi şartlarda başlayacağını dahası kulübün geleceği ile ilgili derin bir sorunun başlangıcı olarak değerlendirilebilir. FIFA verdiği cezayla hem ulusal yeni oyuncu transferini hem de uluslararası yeni oyuncu transferini yasaklamaktadır. FIFA’nın ulusal federasyonları kapsayan bu kararına Ulusal Federasyonlar uymak zorunda. ADANA DEMİRSPOR İLE İLGİLİ KRİTİK SORULAR Bu ortamda Adana Demirspor için ilk kritik soru; Transfer yasağına konu dosyalara yenisi eklenecek mi? İkincisi; Dosyalarla ilgili itiraz, ödeme veya karşı tarafla bir anlaşma var mı? Üç ve son olarak; Sorunların çözülmesi durumunda takımı yeni sezona hazırlayacak Teknik Direktör ve futbolcu transferiyle ilgili bir çalışma söz konusu mu? Bu ortamda son sözü söyleyecek olan kişi Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak olacaktır.  
FIFA her pazartesi transfer yasağına konu olan kulüplerin bulunduğu listenin güncel halinin internet sitesinden açıklıyor.

>> ERDEM GÜLBASAR

 

Adana Demirspor camiası bu listeyle ilk olarak 8 Mart 2024 tarihinde tanıştı. O tarihten bugüne listede ki dosya sayısı düzenli olarak artmaya devam ediyor.  14 Mayıs tarihinde kulüpten yapılan açıklamada ‘’Dosyalar kapandıkça da transfer engelleri kalkmaktadır. Kulübümüzün kalıcı nitelikte transfer yasağı bulunmadığını ve gerekli aksiyonların alınacağını kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunarız " ifadeleri kullanılmış olmasına rağmen 24 Haziran 2024 tarihi itibari ile dosya sayısı 11’i buldu. Bu ortamda taraftarın ve camianın endişeli bekleyişi sürerken ikinci Başkan Metin Korkmaz, istifa ettiğini ve ayrıntılarını Salı günü (Bugün) basın toplantısıyla yapacağını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Kulübün 3 dönem transfer yasağıyla karşı karşıya kalması 2.Başkan Metin Korkmaz’ın istifası derken gözler kulüp başkanı Murat Sancak’tan gelecek açıklamaya çevrildi.

TRANSFER YASAĞI, DERİN BİR SORUNUN BAŞLANGICI OLABİLİR

Haziran ayı Türkiye Liglerinde mücadele eden kulüpler için transfer ve sezon öncesi hazırlıkların planladığı zaman dilimi olarak değerlendirilir. EURO 2024 tüm hızıyla ve milli takımımız için tartışmalarla geçerken kulüplerin yeni sezon hazırlıkları ikinci planda kalıyor. Bu ortamda Adana Demirspor, Patrick Kluivert’la başlayan ayrılık süreciyle ve ekonomik sorunların zirve yaptığı bir sezon yaşamasına rağmen ligde kalma başarısını gösterdi. Ancak transfer yasağı ile ilgili dosya sayısının her hafta artış göstermesi Adana Demirspor için yeni sezona hangi şartlarda başlayacağını dahası kulübün geleceği ile ilgili derin bir sorunun başlangıcı olarak değerlendirilebilir. FIFA verdiği cezayla hem ulusal yeni oyuncu transferini hem de uluslararası yeni oyuncu transferini yasaklamaktadır. FIFA’nın ulusal federasyonları kapsayan bu kararına Ulusal Federasyonlar uymak zorunda.

ADANA DEMİRSPOR İLE İLGİLİ KRİTİK SORULAR

Bu ortamda Adana Demirspor için ilk kritik soru; Transfer yasağına konu dosyalara yenisi eklenecek mi?

İkincisi; Dosyalarla ilgili itiraz, ödeme veya karşı tarafla bir anlaşma var mı?

Üç ve son olarak; Sorunların çözülmesi durumunda takımı yeni sezona hazırlayacak Teknik Direktör ve futbolcu transferiyle ilgili bir çalışma söz konusu mu?

Bu ortamda son sözü söyleyecek olan kişi Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.