İYİ Parti Adana’da sıkıntılı

Siyaset 14.11.2023 - 11:02, Güncelleme: 14.11.2023 - 11:02 2348+ kez okundu.
 

İYİ Parti Adana’da sıkıntılı

Yerel seçimlerin yapılmasına az bir süre kala, İYİ Parti Adana’da İlçe başkanlarını görevden almalar ve istifalar birbirini takip ederken, partinin Adana’da kan kaybettiği gözleniyor.
>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR   İl Başkanı ve yöneticilerin İlçe Başkanlarını görevden alıp yerine yenilerini atamaları, Adana’da gündem yaratmaya devam ederken, İl yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin istifası da gün yüzüne çıktı. Mart 2024 da yapılacak olan yerel seçimler öncesi İYİ Parti Adana’da Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi konusunda da yanlışlıklar içinde bulunmaya başladığı ileri sürülüyor. Her Partili Başkan adayı olmayı hak ettiği ama İl yöneticilerinden bazılarının adaylıklar konusunda adam seçerek görüşmeleri de Adana’da gündem teşkil etmeye başladığı iddia ediliyor. Bu arada İYİ Parti’de yaşayan bu olaylardan dolayı rahatsızlık duyan kuruluşundan buyana partiye destek veren Adana’daki marka isimlerin istifa etmeye hazırlandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. İl Başkanı Birol Büyüköztürk’ün “Benim dediğim olmazsa gerekeni yaparım” dediği de ileri sürülüyor. Öte yandan, Adana’da Seyhan ilçeye 15 gündür atama yapılmaması işin başka boyutu. Milletvekilleri ayrı isim veriyor, İl Başkanı ayrı isim veriyor.  İl Başkanı kendi ekibi dışında kimse ile diyaloga girmediği iddia ediliyor. Partililer, partide yaşayan bu olayların kaosa dönüştüğünü belirtiyor. İYİ Parti İl yönetimi tarafından görevden alınan İlçeler arasında aday olmayı düşünenlerde dahil olmak üzere, Sarıçam Ahmet Köse, Karataş Ekrem Kuşçu, Yumurtalık Kenan Deniz, Seyhan Ahmet Coşar, Ceyhan Sedat Akkuş, Saimbeyli Hüdaverdi Akçal ve Seyhan İlçe Başkanı görevden alındıktan sonra partinin kapalı tutulduğu da öne sürüldü.
Yerel seçimlerin yapılmasına az bir süre kala, İYİ Parti Adana’da İlçe başkanlarını görevden almalar ve istifalar birbirini takip ederken, partinin Adana’da kan kaybettiği gözleniyor.

>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

 

İl Başkanı ve yöneticilerin İlçe Başkanlarını görevden alıp yerine yenilerini atamaları, Adana’da gündem yaratmaya devam ederken, İl yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin istifası da gün yüzüne çıktı.

Mart 2024 da yapılacak olan yerel seçimler öncesi İYİ Parti Adana’da Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi konusunda da yanlışlıklar içinde bulunmaya başladığı ileri sürülüyor. Her Partili Başkan adayı olmayı hak ettiği ama İl yöneticilerinden bazılarının adaylıklar konusunda adam seçerek görüşmeleri de Adana’da gündem teşkil etmeye başladığı iddia ediliyor.

Bu arada İYİ Parti’de yaşayan bu olaylardan dolayı rahatsızlık duyan kuruluşundan buyana partiye destek veren Adana’daki marka isimlerin istifa etmeye hazırlandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. İl Başkanı Birol Büyüköztürk’ün “Benim dediğim olmazsa gerekeni yaparım” dediği de ileri sürülüyor.

Öte yandan, Adana’da Seyhan ilçeye 15 gündür atama yapılmaması işin başka boyutu. Milletvekilleri ayrı isim veriyor, İl Başkanı ayrı isim veriyor.  İl Başkanı kendi ekibi dışında kimse ile diyaloga girmediği iddia ediliyor. Partililer, partide yaşayan bu olayların kaosa dönüştüğünü belirtiyor.

İYİ Parti İl yönetimi tarafından görevden alınan İlçeler arasında aday olmayı düşünenlerde dahil olmak üzere, Sarıçam Ahmet Köse, Karataş Ekrem Kuşçu, Yumurtalık Kenan Deniz, Seyhan Ahmet Coşar, Ceyhan Sedat Akkuş, Saimbeyli Hüdaverdi Akçal ve Seyhan İlçe Başkanı görevden alındıktan sonra partinin kapalı tutulduğu da öne sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.