Adana’da “İsmet Atlı Karakucak Güreşleri” heyecanı

Spor 20.09.2023 - 15:49, Güncelleme: 20.09.2023 - 15:49 2006+ kez okundu.
 

Adana’da “İsmet Atlı Karakucak Güreşleri” heyecanı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına düzenlenen “7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri” 24 Eylül Pazar günü Kozan’da yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda düzenlenen güreşlerle ilgili konuşan Başkan Zeydan Karalar, “Güreşler her yıl bir öncekinden daha başarılı oluyor” dedi.
  >> SABİT ÖZKESER   “BÖLGENİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ KARAKUCAK GÜREŞLERİNDEN BİRİ” Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin bölgenin en büyük ve en önemli karakucak güreşlerinden biri olduğunu belirten Başkan Karalar, “Güreşlere geçen yıl 688 güreşçi mücadele etmişti. Bu yıl 1000 civarında güreşçi bekleniyor. Toplam 396.256.42 TL ödül vereceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da minik sporcularımızın tamamına 300 TL ödül vereceğiz. Federasyondan eski milli güreşçilerden, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarından konuklarımız olacak” diye konuştu. “GÜREŞİN GELİŞMESİ İÇİN DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  önümüzdeki  Pazar Günü, Kozan İlçesinin Faydalı Mahallesi’nde  Şehitler Parkı Futbol Sahası’nda saat 10’da başlayacak geleneksel  İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin  gelişmesi için destek vermeye devam edeceklerini de anımsattı. Karalar, “Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni düzenlemenin kendileri için büyük gurur olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Uluslararası arenada şanlı bayrağımızı göndere çektiren, bütün dünyaya ‘Türk gibi güçlü’ dedirten güreşçilerimizden, hemşehrimiz merhum İsmet Atlı adına düzenlediğimiz güreşlerin 7’incisini yapıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Geleneksel sporumuz olan güreşin gelişmesi için bu tür organizasyonları sürdürmenin gerekli olduğunu biliyoruz. Güreşler her yıl bir öncekinden daha başarılı oluyor. Bine yakın sporcu mücadele edecek ve çeşitli ödüller vereceğiz. Hemşehrimiz İsmet Atlı ile ülkemizin dünyada tanıtıma katkı sağlayan efsane sporcularımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. MUSTAFA DÖNMEZ’DEN BAŞKAN KARALAR’A PLAKET İsmet Atlı ile ilgili bazı hatıralarını anlatan ve onun hedefleri çok büyük bir sporcu olduğunu söyleyen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mithat Birer, bir milletin geleneksel sporu olması halinde, o dalda uluslararası başarı kazanma şansının yüksek olduğunu belirtti. Mithat Birer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, İsmet Atlı Güreşlerini devam ettirdiği için teşekkür etti. Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de dünya ve olimpiyat şampiyonluklarının, bir ülkenin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını ifade ederek, Çukurova Karakucak Güreşlerinin, ülkedeki minder sporunun gelişmesine en fazla katkı veren dal olduğunu bilgisi verdi. Mustafa Dönmez ve Mithat Birer, Başkan Zeydan Karalar’a, güreş sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.  Teknik Komite’den Güreş Hakemi Hüseyin Başçı da, İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin 3 kategoride yapılacağını ifade etti.      
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına düzenlenen “7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri” 24 Eylül Pazar günü Kozan’da yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda düzenlenen güreşlerle ilgili konuşan Başkan Zeydan Karalar, “Güreşler her yıl bir öncekinden daha başarılı oluyor” dedi.

 

>> SABİT ÖZKESER

 

“BÖLGENİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ

KARAKUCAK GÜREŞLERİNDEN BİRİ”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin bölgenin en büyük ve en önemli karakucak güreşlerinden biri olduğunu belirten Başkan Karalar, “Güreşlere geçen yıl 688 güreşçi mücadele etmişti. Bu yıl 1000 civarında güreşçi bekleniyor. Toplam 396.256.42 TL ödül vereceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da minik sporcularımızın tamamına 300 TL ödül vereceğiz. Federasyondan eski milli güreşçilerden, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarından konuklarımız olacak” diye konuştu.

“GÜREŞİN GELİŞMESİ İÇİN

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  önümüzdeki  Pazar Günü, Kozan İlçesinin Faydalı Mahallesi’nde  Şehitler Parkı Futbol Sahası’nda saat 10’da başlayacak geleneksel  İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin  gelişmesi için destek vermeye devam edeceklerini de anımsattı. Karalar, “Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni düzenlemenin kendileri için büyük gurur olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Uluslararası arenada şanlı bayrağımızı göndere çektiren, bütün dünyaya ‘Türk gibi güçlü’ dedirten güreşçilerimizden, hemşehrimiz merhum İsmet Atlı adına düzenlediğimiz güreşlerin 7’incisini yapıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Geleneksel sporumuz olan güreşin gelişmesi için bu tür organizasyonları sürdürmenin gerekli olduğunu biliyoruz. Güreşler her yıl bir öncekinden daha başarılı oluyor. Bine yakın sporcu mücadele edecek ve çeşitli ödüller vereceğiz. Hemşehrimiz İsmet Atlı ile ülkemizin dünyada tanıtıma katkı sağlayan efsane sporcularımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

MUSTAFA DÖNMEZ’DEN

BAŞKAN KARALAR’A PLAKET

İsmet Atlı ile ilgili bazı hatıralarını anlatan ve onun hedefleri çok büyük bir sporcu olduğunu söyleyen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mithat Birer, bir milletin geleneksel sporu olması halinde, o dalda uluslararası başarı kazanma şansının yüksek olduğunu belirtti. Mithat Birer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, İsmet Atlı Güreşlerini devam ettirdiği için teşekkür etti. Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de dünya ve olimpiyat şampiyonluklarının, bir ülkenin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını ifade ederek, Çukurova Karakucak Güreşlerinin, ülkedeki minder sporunun gelişmesine en fazla katkı veren dal olduğunu bilgisi verdi. Mustafa Dönmez ve Mithat Birer, Başkan Zeydan Karalar’a, güreş sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.  Teknik Komite’den Güreş Hakemi Hüseyin Başçı da, İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin 3 kategoride yapılacağını ifade etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.