Emeklilerden “Sadaka zammı” protestosu
Emeklilerden “Sadaka zammı” protestosu
Adana’daki emekli örgütleri, iktidarın emekli maaşlarına yaptığı zammı protesto etti. DİSK Emekli Sen’in önderliğinde İnönü Parkı’nda bir araya gelen emekliler, emekliye verilen ve “Sadaka Zammı” olarak nitelendirdikleri emekli maaşlarına yapılan zammı protesto etti.
“EMEKLİLER AÇLIĞA,YOKSULLUĞA
MAHKUM EDİLEMEZ !”
Emeklilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edilemeyeceğine ilişkin pankartın taşındığı eylemde DİSK-Emekli Sen Adana Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Emekli-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, memura yapılan zammın yüzde 85, kamu işçilerine yüzde 40, asgari ücrete yüzde 39 zam yapıldığını belirterek, “6 milyon 900 bin işçi ve BAĞ-KUR emeklisinin ise kök maaşları düşük olduğu için hiçbir zam alamamışlardır” dedi.
DİSK Emekli-Sen MDK Üyesi Salih Arıyürek, Sarıçam Büro Başkanı Uğur Akpolat, Çukurova Şube Başkanı Zeliha Divarcı, Yüreğir Şube Başkanı Erdoğan Gökçü tarafından organize edilen basın açıklamasına diğer emekli kuruluşlarının yanı sıra CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer de katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.