“Sesimizi duyun”
“Sesimizi duyun”
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 ile daha sonra Hatay’daki 6.4 ve 5.8 şiddetindeki yüzyılın felaketini yaşayan Hataylı depremzedeler, Adana’da hayırsever iş insanı Mehmet Güven’in Yeşilköy Mahallesi’ndeki Güvengücü Spor Tesisleri’nde barınmaya çalışıyor.
>> SABİT ÖZKESER
YEŞİLKÖY VE BAHÇE’DE
175 AİLE BULUNUYOR
Yaptığı yardımlarla dikkati çeken hayırsever Alevi kanaat önderi Mehmet Güven ve arkadaşlarının desteğiyle 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından 12 Şubat tarihinde Yeşilköy’e 115 ve Bahçe’ye ise 60 ailenin yerleştiğini ve toplamda 550 kişinin yaşadığını vurgulayan depremzedeler, “Antakya, Defne ve Samandağ ağırlıklı aileler burada bulunuyor. Mehmet Güven ve arkadaşları tarafından imece usulü ile yeterince yardımlar yapıldı ama bundan sonra ne olacağımız belli değil. Lütfen sesimizi duysunlar. Bir an önce acil ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda yardımcı olmalarını bekliyoruz” dediler.
“BURADAKİ DEPREMZEDELERİN
SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Hatay’daki depremin ardından kalacak yer bulamayan ve çaresizlikten hemşerileri hayırsever iş insanı Mehmet Güven’in bulunduğu yere gelmek zorunda kaldıklarını belirten depremzede aileler, “Hatay’da deprem dolayısıyla hem canlarımızı kaybettik hem de evlerimizin yıkılması dolayısıyla barınacak yer bulamadık. Antalya ve Muğla’da bazı yakınlarımız otellere yerleştirildiler ama yeni sezona hazırlık yapılacak diye sonradan çıkarılmaya başladılar. Çaresiz kalan aileler bizim buraya gelebilir ve şu anda yerleşen 550 sayısı 5 bini bulabilir. Antakya’da konteyner için çalışmalar başladı ama bunun tamamlanması en geç 6 ayı bulur” diye konuştular.
“ACİL OLARAK ÇADIR, KONTEYNER,
TEMİZLİK VE KIRTASİYEYE İHTİYAÇ VAR”
Yeşilköy’de 49 çadırdaki ailelerin dışında spor salonunda ise kimsesiz, yaşlılar ve yatalaklardan oluşan 27 ailenin yaşadığını anlatan Hataylı depremzedeler, “Acil olarak buradaki insanların çadır, konteyner, temizlik ve hijyenik için banyo ve tuvalet konteynerler ile çocukların eğitimi için kırtasiyeye ihtiyacımız var. 32 üniversite, 10 LGS ve diğer interaktif olmak üzere toplamda 125 öğrenciye gönüllü öğretmenler olarak eğitim veriyoruz. Burada gönüllü 16 öğretmen, 3 uzman doktor, 1 mimar, 1 gıda mühendisi, 3 hemşire ve 1 sağlık teknisyeni görev yapmaktadır. İmece usulü insanlara hizmet verilmektedir. Zor koşullarda çadır içerisinde çocuklarımızın eğitimden geri kalmamaları için ‘Her yer okul’ mantığı ile hareket ediliyor” dediler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.