Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Ergin : Veliler tedirgin
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Ergin : Veliler tedirgin
6 Şubatta meydana gelen yüzyılın afeti olarak kabul edilen deprem nedeniyle okullara deprem arası verilmesi nedeniyle eğitim öğretimden uzak kalan öğrencilerin yeniden okula başlaması ve Adana’da okulların 13 Mart tarihinde açılmasıyla birlikte öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı. Okullar eğitim ve öğretime başladı fakat velilerin tedirginliği hala devam ediyor ve çocuklarını okula göndermeme konusunda belirsizlik yaşanıyor.
ALİ BOZ/ELİF HALLAÇOĞLU
“GÜVEN VERİLMESİ GEREKEN ADRES VELİLERDİR”
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Ergin, deprem sonrası oluşan travma ve Adana’da yaşanabilecek olası bir deprem kamuoyunu belirsizliğe sürüklediğini belirterek, “ Veliler olası bir depremde çocuklarının yaşayabileceği kaos, korku ve beklide can kaybını düşünerek çocuklarını okula göndermek konusunda tereddüt yaşamaktadır. Çocukların okula gelmemesindeki temel sebep veli tasarrufudur. İkna edilmesi ve güven verilmesi gereken adres velilerimizdir” dedi.
“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DOĞRU VE ŞAFFAF YAPILMALI”
Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Ergin, “Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz açısından yoğun bir kaygı ile yüksek bir özveri ile çocuklarımız toplumumuzun yarınları için normalleşme yönünde bir çabaya girildi. Burada temel amaç, çocukların yaşadığı korku, kaos ve belirsizliğin öğretmen şefkati ve sosyalleşme ile iyileştirilmesidir. Daha önce çağrılar yaptık ve basına demeç verdik . Yapılması gereken okul hasar tespit çalışmalarının doğru ve şeffaf bir şekilde yapılması ve bu hasar tespit raporlarının kamuoyuyla paylaşılmasıydı” diuye konuştu.
“YAPILAN TOPLANTI VE ÇALIŞMALAR TOPLUMA ULAŞMAMAKTADIR”
Ergin ayrıca şöyle konuştu. “ Bu sorumluluk başta milli eğitim Bakanlığı olmak üzere, Adana İli bünyesinde Valilik, Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uhtesindedir. Yapılan çalışmaların velilerle paylaşılmamış olması, Eğitim Öğretim sürecine ve ancak öğretmenler eliyle verilebilecek psikososyal destek çalışmalarına büyük zarar vermiştir. Okulların hasarlı olduğuna dair duyumlar şeffaflık ilkesine uyulmaması dolayısıyla toplumda güven kaybına sebebiyet vermiştir. Yetkililer çalışmalar tamamlandı ise veli ve öğretmenlerle işbirliği içerisinde toplumu olan ve olabilecekler üzerinden bilgilendirmesi gerekmektedir. Kapalı kapılar ardında yapılan toplantı ve çalışmalar topluma ulaşmamaktadır.”
“NE YAZIK Kİ YAPILMAYAN EĞİTİMLERİN TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK”
Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Seher Ergin,” Bu arada okulların durumlarından ayrı olarak evi orta ve ağır hasarlı ya da yıkılan bununla beraber barınma sorunu yaşayan öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Ergin, “ Ne yazık ki öğretmenlerimizin de barınma sorunu çözüme kavuşturulamamıştır. Barınma için gösterilen adres çoğunlukla öğrenci yurtlarıdır. Bunun içindir ki üniversiteler kapatılarak, uzaktan eğitime geçilmiştir. Ne yazık ki yapılmayan eğitimlerin telafisi mümkün olmayacaktır. Doğru işlememiş eğitim öğretim süreçlerinin bedeli toplumca ödenecektir” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.