Kaliteli muz üretimi pazarlama ile desteklenmeli

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2023 - 10:08, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 3509+ kez okundu.
 

Kaliteli muz üretimi pazarlama ile desteklenmeli

Adana'da muz üreticilerinin sorunları ve çözümünün masaya yatırıldığı toplantıda bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Adana genelinde muz üretim alanı 8 bin 500 dekara, üretim miktarı ise 50 bin tona çıktı"dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Muz Üreticileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Muz Üreticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana genelinde muz üretiminin 8 bin 500 dekara, üretim miktarının ise 50 bin tona çıktığını belirterek, kentin Türkiye muz üretiminde üçüncü sırada yer aldığını söyledi. Geride kalan 5-6 yılda kentte ciddi muz yatırımı yapıldığına dikkat çeken Tekin, son yılda sera maliyetleri nedeniyle yatırımların yavaşladığını kaydederek, “Ülkemizin muz ithalatının azalması ve pazarda varlığının hissedilmesi adına muz üretiminin yaygınlaşması olumlu bir gelişme. Kentimizdeki muz üretim sahalarında kaliteli üretim var. Üreticiler bunun karşılığını alabilmesi için dekara verimi artırmaya ve pazarlamaya daha fazla önem vermeli. Zira biz de ambalajlama ve pazarlamada sorunlar ortadan kalkarsa dünya ile daha fazla rekabet edebiliriz” ifadelerini kullandı. Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Filiz Gökçel Türkaslan da bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi verdi. 
Adana'da muz üreticilerinin sorunları ve çözümünün masaya yatırıldığı toplantıda bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Adana genelinde muz üretim alanı 8 bin 500 dekara, üretim miktarı ise 50 bin tona çıktı"dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Muz Üreticileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Muz Üreticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana genelinde muz üretiminin 8 bin 500 dekara, üretim miktarının ise 50 bin tona çıktığını belirterek, kentin Türkiye muz üretiminde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Geride kalan 5-6 yılda kentte ciddi muz yatırımı yapıldığına dikkat çeken Tekin, son yılda sera maliyetleri nedeniyle yatırımların yavaşladığını kaydederek, “Ülkemizin muz ithalatının azalması ve pazarda varlığının hissedilmesi adına muz üretiminin yaygınlaşması olumlu bir gelişme. Kentimizdeki muz üretim sahalarında kaliteli üretim var. Üreticiler bunun karşılığını alabilmesi için dekara verimi artırmaya ve pazarlamaya daha fazla önem vermeli. Zira biz de ambalajlama ve pazarlamada sorunlar ortadan kalkarsa dünya ile daha fazla rekabet edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Filiz Gökçel Türkaslan da bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.