“Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir”

Spor 08.12.2022 - 10:33, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:03 920+ kez okundu.
 

“Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir”

Son dönemlerde birçok ilde olduğu gibi Adana’da da amatör maçlarda çıkan olaylar ve hakemlere yönelik saldırıların artması üzerine Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) bir araya gelen spor paydaşları, “Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz” dediler.
Son dönemlerde birçok ilde olduğu gibi Adana’da da  amatör maçlarda çıkan olaylar ve hakemlere yönelik saldırıların artması üzerine Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) bir araya gelen spor paydaşları, “Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz” dediler. AMAÇ; AMATÖR LİGLERDE SORUNLARIN MİNİMUMA İNDİRİLMESİ ASKF Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda  Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Dr.Ahmet Bozan ve İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Onat önderliğinde spor paydaşları başkanlar ve süper amatör lig kulüp başkanları ile amatör liglerde karşılaşılan sorunların minimuma indirilmesi için karşılıklı istişarelerde bulunulurken, aşağıdaki kararlar alındı: “1-Sporda şiddet kırmızı çizgimiz olmakla birlikte müsabakalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu konuda önleyici ve caydırıcı önlemler alınması noktasında ilgili tüm kurum ve kişilerin görevlerini daha dikkatli icra etmesi, 2-Kulüplerimizin ve kulüpte görevli tüm unsurların, müsabakaların Fair Play çerçevesi içinde geçmesi için gerekli önlemlerin kulüp içi, saha içi ve tribünde ivedilikle alınması, 3-Müsabakalarda görev alan tüm kurul ve kuruluşların yetkililerinin görevlerini talimat ve statüler çerçevesinde daha dikkatli yapmalarını ve sporun tüm paydaşları ile bir uyum içerisinde devam ettirmeleri, 4-Tüm unsurların birbirine saygı duyduğu, emeğin ve dürüstlüğün öne çıktığı, mücadelelerin sadece sahada olduğu ve en önemlisi de empati yapabilen birey sayımızın artması bu güzel ve büyük Ailemizin marka değerini bin kat daha arttıracaktır. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz.”     
Son dönemlerde birçok ilde olduğu gibi Adana’da da amatör maçlarda çıkan olaylar ve hakemlere yönelik saldırıların artması üzerine Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) bir araya gelen spor paydaşları, “Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz” dediler.

Son dönemlerde birçok ilde olduğu gibi Adana’da da  amatör maçlarda çıkan olaylar ve hakemlere yönelik saldırıların artması üzerine Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) bir araya gelen spor paydaşları, “Sporda şiddet kırmızı çizgimizdir. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz” dediler.

AMAÇ; AMATÖR LİGLERDE SORUNLARIN MİNİMUMA İNDİRİLMESİ

ASKF Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda  Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Dr.Ahmet Bozan ve İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Onat önderliğinde spor paydaşları başkanlar ve süper amatör lig kulüp başkanları ile amatör liglerde karşılaşılan sorunların minimuma indirilmesi için karşılıklı istişarelerde bulunulurken, aşağıdaki kararlar alındı:

“1-Sporda şiddet kırmızı çizgimiz olmakla birlikte müsabakalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu konuda önleyici ve caydırıcı önlemler alınması noktasında ilgili tüm kurum ve kişilerin görevlerini daha dikkatli icra etmesi,

2-Kulüplerimizin ve kulüpte görevli tüm unsurların, müsabakaların Fair Play çerçevesi içinde geçmesi için gerekli önlemlerin kulüp içi, saha içi ve tribünde ivedilikle alınması,

3-Müsabakalarda görev alan tüm kurul ve kuruluşların yetkililerinin görevlerini talimat ve statüler çerçevesinde daha dikkatli yapmalarını ve sporun tüm paydaşları ile bir uyum içerisinde devam ettirmeleri,

4-Tüm unsurların birbirine saygı duyduğu, emeğin ve dürüstlüğün öne çıktığı, mücadelelerin sadece sahada olduğu ve en önemlisi de empati yapabilen birey sayımızın artması bu güzel ve büyük Ailemizin marka değerini bin kat daha arttıracaktır. Tüm spor camiamızı birlikte güçlü olmaya davet ediyoruz.” 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.