Gadir-i Hum Bayramı kutlanıyor

Gündem 06.07.2023 - 12:55, Güncelleme: 06.07.2023 - 12:55 2211+ kez okundu.
 

Gadir-i Hum Bayramı kutlanıyor

Bugün kutlanacak olan Gadir-i Hum ve kardeşlik bayramı için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Bu arada AKYED de bayram ile ilgili etkinlik yapacak ve bu akşam saat19:00 da Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sanatçı Onur Akın’ı Adanalılarla buluşturacak.
  >> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR   Bilindiği üzere her yıl Zilhicce ayının 18.nci günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Veda Haccı dönüşünde Hz. Ali’yi halife ettiği ve İslam dininin tamamlandığı gün olarak kabul ettiği Gadir-İ Hum Bayramı, İslam tarihinin önemli bir olayıdır. Gadir Hum Bayramı, ehlibeytin yolundan gitmeye ant içenlerin zulme maruz kalma pahasına hak yolundan dönmeyerek, yüzyıllarca ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günüdür. Kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularının, karşılıklı hoşgörü ve anlayışın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramdır. Bu vesileyle, adanan adakların, edilen duaların kabul edilmesini diliyor ve saygı, sevgi ve kardeşliğimizin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz. Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Ehl-i Beyt dostlarının, tüm canların #GadirHum ve Kardeşlik Bayramını kutluyor, bayramın başta sevgi ve hoşgörü kenti #Adana’mız olmak üzere, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin paylaştıkça çoğaldığı nice bayramlarımız olsun.” dedi.  
Bugün kutlanacak olan Gadir-i Hum ve kardeşlik bayramı için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Bu arada AKYED de bayram ile ilgili etkinlik yapacak ve bu akşam saat19:00 da Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sanatçı Onur Akın’ı Adanalılarla buluşturacak.

 

>> ALİ BOZ/ŞEYDA TURAÇLAR

 

Bilindiği üzere her yıl Zilhicce ayının 18.nci günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Veda Haccı dönüşünde Hz. Ali’yi halife ettiği ve İslam dininin tamamlandığı gün olarak kabul ettiği Gadir-İ Hum Bayramı, İslam tarihinin önemli bir olayıdır.

Gadir Hum Bayramı, ehlibeytin yolundan gitmeye ant içenlerin zulme maruz kalma pahasına hak yolundan dönmeyerek, yüzyıllarca ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günüdür. Kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularının, karşılıklı hoşgörü ve anlayışın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramdır.

Bu vesileyle, adanan adakların, edilen duaların kabul edilmesini diliyor ve saygı, sevgi ve kardeşliğimizin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.

Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Ehl-i Beyt dostlarının, tüm canların #GadirHum ve Kardeşlik Bayramını kutluyor, bayramın başta sevgi ve hoşgörü kenti #Adana’mız olmak üzere, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin paylaştıkça çoğaldığı nice bayramlarımız olsun.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.