Deprem antrenörleri de vurdu

Spor 15.03.2023 - 10:31, Güncelleme: 15.03.2023 - 10:31 2230+ kez okundu.
 

Deprem antrenörleri de vurdu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin etkisinde bulunan 11 il arasında yer alan Adana’da amatör futbol kulüpleri ve sporcusuyla birlikte antrenörleri de çok zor durumda kaldı.
  SABİT ÖZKESER     “ÇOCUKLARIMIZA EKMEK GÖTÜREMİYORUZ” Yaşanılan pandemi sürecinde çok ciddi sıkıntılar yaşayan antrenörlerin şimdi de depremin etkisiyle amatör maçların oynanmaması dolayısıyla Temmuz ayına kadar işsiz kalacağını vurgulayan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (‘TÜFAD) Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve  Çukurova Press Havuzlubahçespor Kulübü Futbol Sorumlusu Nevzat Karabulut, “Adana’da yaklaşık 400-450 arasında antrenör var. Adana’nın dışında diğer deprem bölgesinde illeri de düşünürsek yüzlerce antrenör mağdur durumdadır. Hocalarımızın hiçbir sosyal hak ve SSK maaşları yok. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek ve çocuklarına nasıl ekmek götürecek ? Yaşadığımız pandemi sürecinde 2 yıl boyunca ekonomik olarak ciddi sıkıntılarımız oldu. Bu süreçte çalışamayıp, para kazanamadık.Şimdi de depremin olumsuz etkilerini yaşıyoruz. Bizim amatör futbol antrenörleri olarak bir meslek grubumuz yok. Mesleki bir tanıma sahip değiliz ve bu yüzden bağlı olduğumuz bir meslek odası da bulunmuyor. Bizden hizmet alan kulüpler de bize sosyal güvenlik sigortası yaptıramıyor. Sorunumuza çözüm istiyoruz” diye tepkilerini dile getirdi. “AFET BÖLGESİNİN SPOR CAMİASINA NE GİBİ AVANTAJLARI VAR ?” Yılların deneyimli antrenörü  Nevzat Karabulut, deprem nedeniyle Olağanüstü Hal İlan edildiğine dikkat çekerken, “Afet bölgesinin spor camiasına ne gibi avantajları var,  bize yansımaları nelerdir ? Afet Bölgesi’nin avantajları bizlere de yansıtılmalı. Yansıtılmıyorsa da amatör futbol maçlarımız oynatılsın. Oysa öğrencilerin salon sporlarına izin veriliyor ve maçlar oynatılıyor. Antrenörlerimizin dezavantajları maçların oynanmaması ve spor faaliyetlerini sekteye uğramasıdır. Bununla ilgili bir an önce yetkililer bir şeyler yapmalı. Ayrıca; amatör maçlarda puantaj olarak hak eden takımların Türkiye Şampiyonası’na gönderilmesi gerekir. Çünkü; bu başarıyı elde eden kulüpler, futbolcular ve antrenörler ile yöneticiler, büyük emek vererek bu başarıyı elde etmişlerdir” diye konuştu.  
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin etkisinde bulunan 11 il arasında yer alan Adana’da amatör futbol kulüpleri ve sporcusuyla birlikte antrenörleri de çok zor durumda kaldı.

 

SABİT ÖZKESER

 

 

“ÇOCUKLARIMIZA

EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

Yaşanılan pandemi sürecinde çok ciddi sıkıntılar yaşayan antrenörlerin şimdi de depremin etkisiyle amatör maçların oynanmaması dolayısıyla Temmuz ayına kadar işsiz kalacağını vurgulayan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (‘TÜFAD) Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve  Çukurova Press Havuzlubahçespor Kulübü Futbol Sorumlusu Nevzat Karabulut, “Adana’da yaklaşık 400-450 arasında antrenör var. Adana’nın dışında diğer deprem bölgesinde illeri de düşünürsek yüzlerce antrenör mağdur durumdadır. Hocalarımızın hiçbir sosyal hak ve SSK maaşları yok. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek ve çocuklarına nasıl ekmek götürecek ? Yaşadığımız pandemi sürecinde 2 yıl boyunca ekonomik olarak ciddi sıkıntılarımız oldu. Bu süreçte çalışamayıp, para kazanamadık.Şimdi de depremin olumsuz etkilerini yaşıyoruz. Bizim amatör futbol antrenörleri olarak bir meslek grubumuz yok. Mesleki bir tanıma sahip değiliz ve bu yüzden bağlı olduğumuz bir meslek odası da bulunmuyor. Bizden hizmet alan kulüpler de bize sosyal güvenlik sigortası yaptıramıyor. Sorunumuza çözüm istiyoruz” diye tepkilerini dile getirdi.

“AFET BÖLGESİNİN SPOR CAMİASINA

NE GİBİ AVANTAJLARI VAR ?”

Yılların deneyimli antrenörü  Nevzat Karabulut, deprem nedeniyle Olağanüstü Hal İlan edildiğine dikkat çekerken, “Afet bölgesinin spor camiasına ne gibi avantajları var,  bize yansımaları nelerdir ? Afet Bölgesi’nin avantajları bizlere de yansıtılmalı. Yansıtılmıyorsa da amatör futbol maçlarımız oynatılsın. Oysa öğrencilerin salon sporlarına izin veriliyor ve maçlar oynatılıyor. Antrenörlerimizin dezavantajları maçların oynanmaması ve spor faaliyetlerini sekteye uğramasıdır. Bununla ilgili bir an önce yetkililer bir şeyler yapmalı. Ayrıca; amatör maçlarda puantaj olarak hak eden takımların Türkiye Şampiyonası’na gönderilmesi gerekir. Çünkü; bu başarıyı elde eden kulüpler, futbolcular ve antrenörler ile yöneticiler, büyük emek vererek bu başarıyı elde etmişlerdir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.