CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: “İktidar Adana’ya düşman gibi bakıyor”

Siyaset 03.06.2024 - 09:22, Güncelleme: 03.06.2024 - 09:22 4234+ kez okundu.
 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: “İktidar Adana’ya düşman gibi bakıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili ve Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Çukurova Press Gazetesini ziyaret etti. Bulut, Adana Şakirpaşa Havaalanın hem Adana, hem de bölge için çok önemli stratejik önem taşıdığı söyledi.
  >> ALİ BOZ   Bulut, Adana Şakirpaşa Havaalanını için iktidarın sessiz kaldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın sadece,” Kararı Adanalılar verecek” söylemlerinin üzerine, Çukurova Havaalanın yapımı üstlenen işletmecinin “ Ben kapanmasını istiyorum” söylemi burada karar mercinin kim sorusunu gündeme getirdiğini belirtti. Adanalı seçmenlerin büyük bir bölümünün AK Parti iktidarına her seçimde oy verdiğine dikkat çeken CHP’li Bulut, Adana’dan bugüne kadar birçok kurum başka şehirlere taşındığını ifade ederek, “ AK Parti iktidarı Adana’dan bir şeyleri götürüyor. İktidar Adana’ya düşman gibi bakıyor. Şakirpaşa Havaalanı’nı bırakın kapatmayı, bunu düşünmek ile stratejik açıdan çok büyük hata olacaktır.” dedi. 6 Şubat’ta yaşanan ve ülkeyi acıya boğan deprem, diğer 11 şehirden daha az etkilendiği için Adana Şakirpaşa Havaalanının arama kurtarma ve insanı yandım faaliyetleri için lojistik ve ulaşım üssü olduğunu hatırlatan Bulut, şunları söyledi. “ Depremin yaşandığı illere ulaşmak için ulusal ve uluslararası arama kurtarma ekiplerinin Adana Şakirpaşa Havaalanı üzerinde bölgeye dağılmıştır. Bölgedeki Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Gaziantep havaalanları devre dışı kalırken, ayakta kalan Adana Şakirpaşa Havaalanı, Adana için de bölge içinde çok önemlidir ve mutlaka korunmalıdır. Kapatılmak yerine yenilenmeli ve genişletilmelidir.” Adana’da uzun yıllardır bölgeye hizmet veren Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasının içi boşaltılan şehir ekonomisine de büyük darbe vuracağı endişesinin hakim olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili ve Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şöyle konuştu. “ Adana Havaalanı buradan giderse, bugüne kadar bu konu gündeme geldikten sonra görev yapan başta Milletvekilleri ve Valilerin utançları olacaktır. Adana Havaalanı bu şehrin bir simgesidir. Buradan kaldırılması demek şehir ekonomisini darbe alacaktır demektir.”
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili ve Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Çukurova Press Gazetesini ziyaret etti. Bulut, Adana Şakirpaşa Havaalanın hem Adana, hem de bölge için çok önemli stratejik önem taşıdığı söyledi.

 

>> ALİ BOZ

 

Bulut, Adana Şakirpaşa Havaalanını için iktidarın sessiz kaldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın sadece,” Kararı Adanalılar verecek” söylemlerinin üzerine, Çukurova Havaalanın yapımı üstlenen işletmecinin “ Ben kapanmasını istiyorum” söylemi burada karar mercinin kim sorusunu gündeme getirdiğini belirtti.

Adanalı seçmenlerin büyük bir bölümünün AK Parti iktidarına her seçimde oy verdiğine dikkat çeken CHP’li Bulut, Adana’dan bugüne kadar birçok kurum başka şehirlere taşındığını ifade ederek, “ AK Parti iktidarı Adana’dan bir şeyleri götürüyor. İktidar Adana’ya düşman gibi bakıyor. Şakirpaşa Havaalanı’nı bırakın kapatmayı, bunu düşünmek ile stratejik açıdan çok büyük hata olacaktır.” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan ve ülkeyi acıya boğan deprem, diğer 11 şehirden daha az etkilendiği için Adana Şakirpaşa Havaalanının arama kurtarma ve insanı yandım faaliyetleri için lojistik ve ulaşım üssü olduğunu hatırlatan Bulut, şunları söyledi. “ Depremin yaşandığı illere ulaşmak için ulusal ve uluslararası arama kurtarma ekiplerinin Adana Şakirpaşa Havaalanı üzerinde bölgeye dağılmıştır. Bölgedeki Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Gaziantep havaalanları devre dışı kalırken, ayakta kalan Adana Şakirpaşa Havaalanı, Adana için de bölge içinde çok önemlidir ve mutlaka korunmalıdır. Kapatılmak yerine yenilenmeli ve genişletilmelidir.”

Adana’da uzun yıllardır bölgeye hizmet veren Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasının içi boşaltılan şehir ekonomisine de büyük darbe vuracağı endişesinin hakim olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili ve Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şöyle konuştu. “ Adana Havaalanı buradan giderse, bugüne kadar bu konu gündeme geldikten sonra görev yapan başta Milletvekilleri ve Valilerin utançları olacaktır. Adana Havaalanı bu şehrin bir simgesidir. Buradan kaldırılması demek şehir ekonomisini darbe alacaktır demektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.