Çağla ile Süleyman’a sonsuz mutluluklar

Yaşam 21.10.2024 - 11:12, Güncelleme: 21.10.2024 - 11:12 291 kez okundu.
 

Çağla ile Süleyman’a sonsuz mutluluklar

Dersim'in saygın ailelerinden Coşkun Ailesinin kızları, Akile ve Düzgün Coşkun'un biricik torunu Çağla ile Adana'nın köklü ailelerinden Sevgi ve Sadık Yağ'ın oğlu Süleyman Yağ görkemli törenle evlilik kervanına katıldılar.
  Son Balo Salonu'ndaki düğün törenlerinde seçkin davetli topluluğu katılarak gönüllerince eğlendiler. Öğretmen çiftin okul arkadaşları da orkestra eşliğinde dans ederek salona neşe kattı. Çağla'nın dedesi Düzgün Coşkun, konuklara "Hoş geldiniz” konuşması yaptı. Düzgün Coşkun konuşmasında gençlere mutluluklar dileyerek şunları kaydetti" "Sayın hanımefendiler, beyefendiler, iş dünyası, sivil toplum örgütleri oda, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri il dışından gelen kıymetli konuklar, yüreğimizin parçası torunumuz Çağla, oğlumuz Süleyman'ın düğün törenine tekrar hoş geldiniz.  İyi ki geldiniz, sefalar getirdiniz. Günümüzün ağır ekonomik koşullarında büyük cesaretle evlilik müessesesine katılacak olan genç çiftleri huzurlarınızda tebrik ediyorum. Takdir edersiniz ki, aile toplumun en temel taşıdır. Gençlerin bu akite evet derken verdikleri yemine sadık kalacaklarına içtenlikle inanıyorum. Çünkü evlilik paylaşmaktır. Saygıdır,  Sevgidir. Karşılıklı anlayıştır. Sadakattır. Evlilik özveri ister. Sabır ister. Güler yüz ve güzel söz ister. Daha da önemlisi: Güven ister. Dünürüm Sadık Beye ve kıymetli eşi Sevgi Hanıma da seslenmek istiyorum: Sizler bir evlat sahibi daha oldunuz. Çağla gelininiz değil kızınızdır. Gençlerin huzur ve mutluluğunun anahtarı siz olacaksınız. Özverili olmak gerekir. Yeri gelince anne ve baba yeri gelince yaren dahası sırdaş olacaksınız. Damadımız Süleyman'a da seslenmek istiyorum. Çağla'yı nazik büyüttük. Hem baba hem dedesi hem de sırdaşı olduk. Bu boşluğu eşi olarak sen dolduracaksın.  Evlilik bir gül bahçesine benzer. Eğer genç bir kız hayatını paylaşmak istediği gençle yola çıkmış ise o kızın kolunu kanadını kırmayacaksın. Tersine kol kanat gereceksin. Bir meşale gibi yol göstereceksin. İlham kaynağı olacaksın. Hayata daha neşeli ve renkli bakmasını sağlayacaksın. Üzüntüden değil çok mutluluktan dolayı gözleri nemlensin. Çağla senin bir parçan. Ona gözü gibi bakacaksın. Çağla'ya da bir çift sözüm olacak: Güzel kalpli kızım sana hoşça kal demenin zamanı geldi. Kalbimizdeki yerin her daim özeldi hep özel kalacaktır. Sen ailemizin solmayan çiçeğiydin hep öyle kalacaksın.  Yeni aileni bizleri sevip saydığın gibi sayacaksın. Aileler arasında gönül elçisi olacaksın. Saygıdan hizmetten kusur etmeyeceksin. Gideceğin Yeni yuvanın ateşi hep tütsün .ışığı hiç solmasın. Değerli konuklar beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. Sizlere iyi eğlenceler dilerim. Genç çiftler masaları dolaşarak konuklara "Hoş geldiniz " dedi. Davetliler orkestra, davul klarnet eşliğinde halay çekerek dans yaparak gönüllerince eğlendi. Bizler de ÇukurovaPress Ailesi olarak genç çiftleri tebrik eder, bir ömür boyu mutluluklar dileriz.  
Dersim'in saygın ailelerinden Coşkun Ailesinin kızları, Akile ve Düzgün Coşkun'un biricik torunu Çağla ile Adana'nın köklü ailelerinden Sevgi ve Sadık Yağ'ın oğlu Süleyman Yağ görkemli törenle evlilik kervanına katıldılar.

 

Son Balo Salonu'ndaki düğün törenlerinde seçkin davetli topluluğu katılarak gönüllerince eğlendiler. Öğretmen çiftin okul arkadaşları da orkestra eşliğinde dans ederek salona neşe kattı.

Çağla'nın dedesi Düzgün Coşkun, konuklara "Hoş geldiniz” konuşması yaptı. Düzgün Coşkun konuşmasında gençlere mutluluklar dileyerek şunları kaydetti"

"Sayın hanımefendiler, beyefendiler, iş dünyası, sivil toplum örgütleri oda, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri il dışından gelen kıymetli konuklar, yüreğimizin parçası torunumuz Çağla, oğlumuz Süleyman'ın düğün törenine tekrar hoş geldiniz.  İyi ki geldiniz, sefalar getirdiniz. Günümüzün ağır ekonomik koşullarında büyük cesaretle evlilik müessesesine katılacak olan genç çiftleri huzurlarınızda tebrik ediyorum.

Takdir edersiniz ki, aile toplumun en temel taşıdır. Gençlerin bu akite evet derken verdikleri yemine sadık kalacaklarına içtenlikle inanıyorum. Çünkü evlilik paylaşmaktır. Saygıdır,  Sevgidir. Karşılıklı anlayıştır. Sadakattır. Evlilik özveri ister.

Sabır ister. Güler yüz ve güzel söz ister. Daha da önemlisi:

Güven ister. Dünürüm Sadık Beye ve kıymetli eşi Sevgi Hanıma da seslenmek istiyorum: Sizler bir evlat sahibi daha oldunuz. Çağla gelininiz değil kızınızdır. Gençlerin huzur ve mutluluğunun anahtarı siz olacaksınız. Özverili olmak gerekir. Yeri gelince anne ve baba yeri gelince yaren dahası sırdaş olacaksınız. Damadımız Süleyman'a da seslenmek istiyorum.

Çağla'yı nazik büyüttük. Hem baba hem dedesi hem de sırdaşı olduk. Bu boşluğu eşi olarak sen dolduracaksın.  Evlilik bir gül bahçesine benzer. Eğer genç bir kız hayatını paylaşmak istediği gençle yola çıkmış ise o kızın kolunu kanadını kırmayacaksın. Tersine kol kanat gereceksin. Bir meşale gibi yol göstereceksin. İlham kaynağı olacaksın. Hayata daha neşeli ve renkli bakmasını sağlayacaksın.

Üzüntüden değil çok mutluluktan dolayı gözleri nemlensin. Çağla senin bir parçan. Ona gözü gibi bakacaksın.

Çağla'ya da bir çift sözüm olacak: Güzel kalpli kızım sana hoşça kal demenin zamanı geldi. Kalbimizdeki yerin her daim özeldi hep özel kalacaktır. Sen ailemizin solmayan çiçeğiydin hep öyle kalacaksın.  Yeni aileni bizleri sevip saydığın gibi sayacaksın. Aileler arasında gönül elçisi olacaksın. Saygıdan hizmetten kusur etmeyeceksin.

Gideceğin Yeni yuvanın ateşi hep tütsün .ışığı hiç solmasın.

Değerli konuklar beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. Sizlere iyi eğlenceler dilerim.

Genç çiftler masaları dolaşarak konuklara "Hoş geldiniz " dedi. Davetliler orkestra, davul klarnet eşliğinde halay çekerek dans yaparak gönüllerince eğlendi.

Bizler de ÇukurovaPress Ailesi olarak genç çiftleri tebrik eder, bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.