Buyurun festivale
Buyurun festivale
Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı olan “Nisan’da Adana’da - 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” bugün başlarken, karnaval süresince 200’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.
>> SABİT ÖZKESER
YARIN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ OLACAK
Bu yıl “Dünya Çocukları” temasıyla düzenlenecek karnaval, gönüllü etkinlik gruplarının performanslarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile zengin bir içeriğe sahip olacak. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, binlerce rengarenk kostümlü gönüllü kişi ve grupların katılacağı 5 Nisan Cumartesi günkü kortej yürüyüşü de gerçekleştirilecek ve Simge’nin sahne alacağı karnaval konseri de gerçekleştirilecek.
200’E YAKIN ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Yapılan açıklamaya göre, Adana ekonomisine büyük canlılık getirecek olan ve 13 Nisan’a kadar sürecek karnavalda yüz binlerce kişinin gece ve gündüz sokaklarda olması bekleniyor. Herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında yapılacak. Saat 17:00’da başlayacak kortejde rengarenk kostümlü binlerce kişi buluşacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.