Burhanettin Bulut: Rıza toplumu yarattılar

Siyaset 15.07.2024 - 10:46, Güncelleme: 15.07.2024 - 10:46 3386+ kez okundu.
 

Burhanettin Bulut: Rıza toplumu yarattılar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’de fakirlik oranının korkunç boyutlarda olduğunu belirterek, “ Türkiye’de bu iktidar geldikleri günden bugüne kadar kendilerine rıza toplumu yarattılar.” dedi.
>> ALİ BOZ   “EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRINI ALTINDA” Emeklilerin durumlarını görmezden gelen bir iktidar anlayışı ile karşı karşıya bırakıldığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şunları söyledi. “ Emeklilerimizin aldığı maaş ortada ve bu maaşla geçinmek bir mucize, emeklilerimizin durumları karşısında insanları görmezden gelen bir anlayış hakim. Emeklilerin aldığı maaş açlık sınırının bile altında kalmış durumda. Emeklilerimiz ne yapacağı bilmez bir şekilde yaşamlarını idame ettirmek zorunda kalıyorlar. Böyle gelir adaletsizliği savaşta bile olmadı. Türkiye’de fakirlik oranı korkunç boyutlara tırmandı. Emeklilerimiz kan ağlıyor ve bu durumu gören yok.” “BARINMA VE BESLENME SORUNU YAŞANIYOR” Türkiye şartlarında insanların ev, araba alma gibi lüksleri kalmadığını vurgulayan Bulut şöyle konuştu. “ Türkiye’de evlenmek isteyenlerin bir çoğunun nikahlarını iptal ettirdikleri günler yaşıyoruz. Üniversiteye giden öğrenci sayısında önemli düşüşler var. Veliler hayat pahalılığından dolayı çocuklarını üniversiteye bile gönderemiyorlar. Türkiye de herkes artık yoksulluğu görebiliyor. Bu şartlar altında insanlar artık evlerine nasıl ekmek götürürüm onun derdine düştü. Ekonomik kriz vatandaşı vurdu. Vatandaş ekonomik kriz karşısında ne yapacağını bilemiyor. Vatandaşımız barınma ve beslenme sorunu yaşamaya başladı.” “TOPLUMUN HER KESİMİNE GÖRE EŞİT DAVRANIN” CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Asgari ücretle çalışan ve memurların da durumlarının ortada olduğunu belirterek, “ Türkiye artık eski Türkiye değil. Emekli, asgari ücretli, memur, öğretmen, esnaf, çiftçilerin durumları ortadadır. Bu iktidarın artık bu kesim insanların durumlarını görmesi ve ona göre davranması gerekiyor. Yeni yapılan emekli zammından yararlanamayanlar için bir çözüm üreteceklerini söylüyor. Ama ne kadar çözüm üretirler orası belli değil. Emekli insanlarla dalga geçer gibi davranmayın. Toplumun her kesimine eşit davranın, tasarrufu da önce kendinizden başlayın. Birilerine verirken, birilerine vermemek olmaz. Bu kadar insanları da aşalamayın.”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’de fakirlik oranının korkunç boyutlarda olduğunu belirterek, “ Türkiye’de bu iktidar geldikleri günden bugüne kadar kendilerine rıza toplumu yarattılar.” dedi.

>> ALİ BOZ

 

“EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRINI ALTINDA”

Emeklilerin durumlarını görmezden gelen bir iktidar anlayışı ile karşı karşıya bırakıldığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şunları söyledi. “ Emeklilerimizin aldığı maaş ortada ve bu maaşla geçinmek bir mucize, emeklilerimizin durumları karşısında insanları görmezden gelen bir anlayış hakim. Emeklilerin aldığı maaş açlık sınırının bile altında kalmış durumda. Emeklilerimiz ne yapacağı bilmez bir şekilde yaşamlarını idame ettirmek zorunda kalıyorlar. Böyle gelir adaletsizliği savaşta bile olmadı. Türkiye’de fakirlik oranı korkunç boyutlara tırmandı. Emeklilerimiz kan ağlıyor ve bu durumu gören yok.”

“BARINMA VE BESLENME SORUNU YAŞANIYOR”

Türkiye şartlarında insanların ev, araba alma gibi lüksleri kalmadığını vurgulayan Bulut şöyle konuştu. “ Türkiye’de evlenmek isteyenlerin bir çoğunun nikahlarını iptal ettirdikleri günler yaşıyoruz. Üniversiteye giden öğrenci sayısında önemli düşüşler var. Veliler hayat pahalılığından dolayı çocuklarını üniversiteye bile gönderemiyorlar. Türkiye de herkes artık yoksulluğu görebiliyor. Bu şartlar altında insanlar artık evlerine nasıl ekmek götürürüm onun derdine düştü. Ekonomik kriz vatandaşı vurdu. Vatandaş ekonomik kriz karşısında ne yapacağını bilemiyor. Vatandaşımız barınma ve beslenme sorunu yaşamaya başladı.”

“TOPLUMUN HER KESİMİNE GÖRE EŞİT DAVRANIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Asgari ücretle çalışan ve memurların da durumlarının ortada olduğunu belirterek, “ Türkiye artık eski Türkiye değil. Emekli, asgari ücretli, memur, öğretmen, esnaf, çiftçilerin durumları ortadadır. Bu iktidarın artık bu kesim insanların durumlarını görmesi ve ona göre davranması gerekiyor. Yeni yapılan emekli zammından yararlanamayanlar için bir çözüm üreteceklerini söylüyor. Ama ne kadar çözüm üretirler orası belli değil. Emekli insanlarla dalga geçer gibi davranmayın. Toplumun her kesimine eşit davranın, tasarrufu da önce kendinizden başlayın. Birilerine verirken, birilerine vermemek olmaz. Bu kadar insanları da aşalamayın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.