“Ağız kokusu toplumu depresyona sürüklüyor”

Sağlık 06.12.2021 - 10:56, Güncelleme: 16.01.2023 - 07:02 1645+ kez okundu.
 

“Ağız kokusu toplumu depresyona sürüklüyor”

Adana Diş Hekimleri Odası Diş Hekimliği Haftası kapsamında ‘Ağız ve Nefes Kokusu’ Semineri düzenledi. Seminere Doktor Diş Hekimi Murat Aydın konuşmacı olarak katıldı
DT. GÜLER, “HAK KAYIPLARI MUTLAKA ÖNLENMELİDİR” Adana Diş Hekimleri Odasında düzenlenen seminerin açılış konuşmasında gündeme ilişkin açıklama yapan Başkan Dt. Fatih Güler, “Sağlık çalışanlarının özlük haklarına yapılacak iyileştirme gündemin en önemli maddelerinden biridir. Bu tasarı kamuda çalışan tıp hekimi ve diş hekimleri kapsamaktadır. Bilindiği gibi diş hekimi meslektaşlarımızın önemli kısmı Özel Sağlık Kuruluşlarında çalışmaktadır. TTB’ye üye 32 bin diş hekimi varsa bunun 30 bini özelde çalışmaktadır. Özelde çalışanlar bizler Bağ-Kur’lu ve Bağ-Kur emeklisi olduğundan bu iyileştirmelerden ve düzenlemelerden hiç bir şekilde faydalanamamaktadır. Bizler bu tasarıya ciddi anlamda itiraz ediyoruz. Pandemi şartların da kamuda çalışanların haklarında iyileştirme yapılıyorsa, Bağ-Kur emeklilerininde ödeneklerinde, yaşam standardında bir düzenleme yapılmalıdır. Bağ-Kur’unda meslek kodu üzerinden bir prim sistemi oluşturarak emekliliğede bu sistem üzerinden yansıması lazımdır. Kamudan emekli olan diş hekimi ile özelden emekli olanların arasında büyük fark olmaması lazımdır. Hak kayıpları mutlaka önlenmelidir. Bu gün burada Ağız ve nefes kokusuyla ilgili deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan Dr. Dt. Murat Aydın’a ve geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.  DR. AYDIN, “DİL FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI KAZANIN” Yaklaşık 1200 kişide depresyon ölçümleri yaptığını ifade eden Dr. Murat Aydın, konuşmasında “Ağız kokusu olan bireylerde çok daha fazla anksiyete ve depresyona rastladık. Ağız kokusunun en önemli sebeplerinin: kirli olan ve fırçalanmayan dil, yumuşak diş fırçası kullanmak, diş eti iltihabı bulunması, ağızdan solumak, alkol ve alkollü gargara kullanmaktır. Dünyada ve toplumumuzda her 4 kişiden 3 tanesini ilgilendiren ağız kokusunun tıp ve diş hekimliği fakültelerimizde büyüteç altına alınarak, daha derin irdelenmelidir. Çünkü ağız kokusu toplumu depresyona sürüklemektedir” diye konuşan Dr. Aydın, halkın yumuşak fırçayı terk etmesini, dil fırçalama alışkanlığı kazanmasını, alkolsüz, antiseptiksiz ve çinkolu ürünler kullanabileceğini söyledi. Seminerin ardından Dr. Murat Aydın “Ağız ve Nefes Kokusu” adlı kitabını imzaladı.  
Adana Diş Hekimleri Odası Diş Hekimliği Haftası kapsamında ‘Ağız ve Nefes Kokusu’ Semineri düzenledi. Seminere Doktor Diş Hekimi Murat Aydın konuşmacı olarak katıldı

DT. GÜLER, “HAK KAYIPLARI MUTLAKA ÖNLENMELİDİR”

Adana Diş Hekimleri Odasında düzenlenen seminerin açılış konuşmasında gündeme ilişkin açıklama yapan Başkan Dt. Fatih Güler, “Sağlık çalışanlarının özlük haklarına yapılacak iyileştirme gündemin en önemli maddelerinden biridir. Bu tasarı kamuda çalışan tıp hekimi ve diş hekimleri kapsamaktadır. Bilindiği gibi diş hekimi meslektaşlarımızın önemli kısmı Özel Sağlık Kuruluşlarında çalışmaktadır. TTB’ye üye 32 bin diş hekimi varsa bunun 30 bini özelde çalışmaktadır. Özelde çalışanlar bizler Bağ-Kur’lu ve Bağ-Kur emeklisi olduğundan bu iyileştirmelerden ve düzenlemelerden hiç bir şekilde faydalanamamaktadır. Bizler bu tasarıya ciddi anlamda itiraz ediyoruz. Pandemi şartların da kamuda çalışanların haklarında iyileştirme yapılıyorsa, Bağ-Kur emeklilerininde ödeneklerinde, yaşam standardında bir düzenleme yapılmalıdır. Bağ-Kur’unda meslek kodu üzerinden bir prim sistemi oluşturarak emekliliğede bu sistem üzerinden yansıması lazımdır. Kamudan emekli olan diş hekimi ile özelden emekli olanların arasında büyük fark olmaması lazımdır. Hak kayıpları mutlaka önlenmelidir. Bu gün burada Ağız ve nefes kokusuyla ilgili deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan Dr. Dt. Murat Aydın’a ve geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 DR. AYDIN, “DİL FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI KAZANIN”

Yaklaşık 1200 kişide depresyon ölçümleri yaptığını ifade eden Dr. Murat Aydın, konuşmasında “Ağız kokusu olan bireylerde çok daha fazla anksiyete ve depresyona rastladık. Ağız kokusunun en önemli sebeplerinin: kirli olan ve fırçalanmayan dil, yumuşak diş fırçası kullanmak, diş eti iltihabı bulunması, ağızdan solumak, alkol ve alkollü gargara kullanmaktır. Dünyada ve toplumumuzda her 4 kişiden 3 tanesini ilgilendiren ağız kokusunun tıp ve diş hekimliği fakültelerimizde büyüteç altına alınarak, daha derin irdelenmelidir. Çünkü ağız kokusu toplumu depresyona sürüklemektedir” diye konuşan Dr. Aydın, halkın yumuşak fırçayı terk etmesini, dil fırçalama alışkanlığı kazanmasını, alkolsüz, antiseptiksiz ve çinkolu ürünler kullanabileceğini söyledi.

Seminerin ardından Dr. Murat Aydın “Ağız ve Nefes Kokusu” adlı kitabını imzaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovapress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.