“Yüreğir kabuğunu kırıyor”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

Tüm zorluklara rağmen Yüreğir kabuğunu kırmak üzere” dedi.

 “KISA SÜRE ÖNCE 28 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Başkan Kocaispir, Yüreğir’in en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğuna bir kez daha vurgu yaparak, “Yüreğir’de hep  baştan beri söyledik. Biz Yüreğir’in çevresini değiştirecek, Yüreğir’i gerçek anlamda bir kent yapacak olan konunun Kentsel Dönüşüm olduğunu hep söylüyoruz. Fark ederseniz de bütün ortamlarda biz bunu yüksek sesle dile getiriyoruz ve yakinen kamuoyu takip ediyor. Çok yakın zamanda Kazım Karabekir Mahallesi’nin 28 yıllık tapu sorunu çözdük ve oradaki vatandaşlarımıza güncel tapularını dağıttık. Çok şükür şu anda orada biz ruhsat verebilecek duruma geldik” dedi.

“YÜREĞİR MODERN, İNSANCA YAŞANABİLİR BİR KENT OLACAK”

Kısa bir süre içerisinde Seyhan ilçesinden bakıldığında Yüreğir’in modern, insanca, yaşanabilir bir siluetinin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını göreceklerini anlatan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğir kamuoyunu yakinen takip ettiği Şehit Erkut Akbay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde yıkım süreci başlamak üzere. Mahalle yavaş yavaş boşalıyor ve yakın bir sürede Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü marifetiyle orada yaklaşık 1000 konutluk çok güzel modern bir kent yükseldiğine şahit olacağız” diye konuştu. Başkan Kocaispir daha sonra şöyle devam etti:

“5 YILLIK GÖREV SÜREMİZDE EN ÖNEMLİ BAŞARI OLACAK”

“Bir ay önce Koza Yeşilbağlar Mahallesi ki; Yüreğir’in güneyidir. Orada da 8 yıldan beri devam etmekte olan rezerv alan ilanından kaynaklı sorunu çözdük. Çok şükür orada da şu anda ruhsat verebilecek duruma gelmiş durumdayız. Bu kapsamda Köprülü Mahallesi,  Atlıspor Kulübü’nün batısında Kışla Mahallesi’nin Çamlıca lokasyonu, çok yakında TOKİ tarafından ihaleye çıkacak olan Sinanpaşa ve hülasa işte çevremizde olup, biten tüm zorluklara rağmen Yüreğir kabuğunu kırmak üzere. Bu çalışmalarımız sonunda bizim Yüreğir Belediye Başkanı olarak 5 yıllık görev süremizde ortaya koyduğumuz en önemli başarılardan bir tanesi olacak.”

“AŞEVİMİZDE GÜNLÜK 4 BİN 200 HANEYE SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPIYORUZ ”

Yaklaşan  Ramazan  ile ilgili de açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Kocaispir, “Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır, kutsal bir aydır.  Biz de Ramazan ayına kavuşmanın, yaklaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Yüreğir Belediyesi bütün ramazanlarda en aktif belediyelerden bir tanesidir. Ancak geçmiş pandemi süreci bu süreci biraz yavaşlatmıştı. İnşallah bu yıl pandemi koşullarının da zayıflamasıyla birlikte biz Yüreğir Belediyesi olarak gerek koli dağıtımı gerek insanların sıcak yeme ihtiyacını karşılıyoruz.Bizim aşevimizde günlük 4 bin 200 haneye sıcak yemek hizmeti sunuluyor” dedi.

“RAMAZAN’DA BİNLERCE İNSANIMIZA GIDA VE KOLİ DESTEĞİ SUNACAĞIZ”

Başkan Kocaispir, “Bunun yanı sıra bizim aşevi dışında yine ayrı bir mutfağımız var, bu mutfakta yemek yaparak günlük belli bir sayıya erişmek istiyoruz. Böylece ihtiyaç sahiplerinin sofrasında sıcak çorbaları olsun. Yine sosyal ve kültürel belediyecilik son hızıyla devam edecek. Kısmet olursa Ramazan ayında bütün mahallelerimizde sinema, tiyatro etkinlikleri, geleneksel Hacivat-Karagöz gösterimleri sunulacak.  Ramazan ayı boyunca tüm mahallelerimizde iftardan sonra vatandaşlarımızın çocuklarının keyif aldığı ortamı buluşturmak istiyoruz. Binlerce insanımıza gıda ve koli desteğini hayırseverlerimizle birlikte sağlamış olacağız” diye konuştu.