“Üreten kadınlara destek olacağız”

ALİ BOZ/ ELİF HALLAÇOĞLU / ÖZEL HABERİ

Adana’da yaklaşık olarak bir 500 civarında üyesinin olduğunu ve üyelerin desteği ile bayram sonunda yeni projeleri hayata geçireceklerinin ifade eden Türkan Bakır, şunları söyledi. “ Dernek faaliyetlerimiz bayram sonu itibariyle yeniden başlayacak. Mahallelerde görevlendirilecek arkadaşlarımızla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerimizin tespitine devam edeceğiz. Dernek olarak ihtiyaç sahibi ailelere bugüne kadar nasıl yardımcı olduysak, bugünden sonra da destek olamaya özen göstereceğiz.”

Mardin’in mozaiğini Adana’da yaşatmaya çalıştıklarının altını çizen Bakın şöyle konuştu. “ Mardin de çok dil, çok din bulunuyor. Mardin’in kültür yapısını da Adana’da yaşatmaya çalışıyoruz. OMERYAN’lıların soyu Hz. Ömer’in soyundan geliyor. Adana’da yaşıyoruz. Adana’da Mardin kültürünü yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Adanalı hemşerilerimize Mardin kültürünü anlatıyor ve Mardin’i anlatmaya çalışıyoruz. Mardin Mozaiği ile tanınan bir ilimizdir.”

Türkan Bakır, dernek olarak üreten kadınlar projesi doğrultusunda bir proje oluşturduklarını ve bu projeyi bayramdan sonra hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti. Bakır, “ Önümüzdeki günler içinde faaliyete geçireceğimiz ve üreten kadınlarımızın evlerine katkı koymalarına yardımcı olacağız. Mardin ekmeği projemiz Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerimizden başlayacak ve tandır ekmeği diye adlandırılan Mardin ekmeğini Adanalılara tanıtacağız. Üretimden kazanılan kazançlar ise üreten kadınlarımıza destek olacaktır.”