“Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı”
15-22 NİSAN TARİHLERİ
ARASINDA KUTLANACAK
Topuz, Turizm Haftası'nı kutlayan mesajında, “Turizm Haftası” etkinlik programı 26 Temmuz 1976 tarih ve 1893 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın da görüşü alınarak makam onayı ile 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir” diye konuştu.
Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Başkan Necip Topuz, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha önceleri turizm sezonun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde kapsamını genişletmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, iç ve dış turizmi canlandırması ve halkın turizm hareketlerine katılım sağlaması amacı ile hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapılmakta, turizm potansiyelimizden yeterli düzeyde istifade edilmesi içingerekenler ile tarihsel ve kültürel mirasımıza sahip çıkma konusunda yatırımcılarımız ve halkımız bilinçlendirilmektedir. Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı yeni misyon ile ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları birleştiren bir özellik kazanmıştır. Bu özellik dünyada turizme yönelik ilgiyi artırmış; turizmden beklentileri olan ülkeleri bu sektörün geliştirilmesine yönelik rekabete teşvik etmiştir. Tarımdan, sanayiye, inşaattan teknolojiye, sağlıktan ulaşıma kadar turizmin tüm sektörlerle çok kuvvetli bir bağı vardır. Turizmin gelişmesi, beraberinde diğer sektörlerin de gelişmesi demektir. Turizm, vazgeçilmez lokomotif bir güç olarak her dönemde önemini koruyacaktır. Ayrıca, Turizmin dili evrenseldir, mesajı huzur, macera, keşfetmek ve mutluluktur. Kültürlerin yakınlaşmasında en büyük araçlardan biri ve bir bölgenin kalkınmasında en önemli sektörlerden birisidir. Turizm nerde gelişirse orada hoşgörü, sevgi ve uzlaşı da gelişir. Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, yakınlaştırıcı ve birleştirici bir bağ olduğu daima hatırlanmalıdır. Adana eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapıları, yöresel lezzetleri ve sıcak kanlı misafirperver insanları ile turizmde avantajı konumdadır. Bu avantajları yenilikçi yaklaşımlarla ve planlı-programlı çalışmalarla Adana turizmine kazandırmak gereklidir.
“ADANA GÖNÜLLÜSÜ HERKESİ
BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”
Adana ili sınırları içinde faaliyet gösteren ATGAB Turizm Birliği bu vizyon doğrultusunda; Şehrimizin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, turizm faaliyetleri ile bu zenginlikleri katma değere dönüştürerek ve bölgenin kalkınmasını desteklemeyi misyon edinmiştir.Birlik üyelerimizin teveccühü ile ATGAB Birlik Başkanlığı görevine başladığımız günden itibaren alternatif turizm çeşitlerini de kapsayarak şehrimizi turizmde bir marka şehri yapma vizyonu, çıktığımız yolda en büyük motivasyonumuz olmuştur.Turizm, şehrimizi hak ettiği refah seviyesine çıkararak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Adana’nın ulaştırılması noktasında toplumun her kesimini yakından ilgilendiren stratejik bir alandır. Bu noktadan hareketle, Adana gönüllüsü olan herkesi birlikte çalışmaya, güç birliği içinde projeler geliştirmeye, eğitimler, etkinlikler ve araştırmalar ile yeni katma değerler üretmeye davet ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, daha iyi bir gelecek ve daha güzel bir Adana için turizmin önemine dikkat çekiyor, turizm camiamızın, emektar turizm çalışanlarımızın ve halkımızın Turizm Haftası’nı kutluyor, değerli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”