“Toplumdaki baskılardan bıktım”

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

“BENİ DIŞLADILAR VE BABAM 3 YILDIR BENİMLE  KONUŞMUYOR”

Çukurova Press Gazetesi’ni ziyaret ederek yaşadığı sıkıntıları anlatan 2 çocuk babası 28 yaşındaki Burak Büyükyazıcı, 5 yıl önce dinini değiştirdiğini ve Hristiyan olduğunu söyledi.  Şu anda çaresiz bir durumda olduğunu vurgulayan Büyükyazıcı, “Hristiyanlığı seçtiğim için ailem bunu onaylamadığı gibi beni dışladılar. Babam bu yüzden benimle 3 yıldır konuşmuyor. İş buluyorum ama dini tercihimi insanlara anlattığımda beni bu kişiler de dışlıyor ve sözlü tacizler ile saldırılara maruz kalıyorum” diye konuştu.

“BASKILARDAN DOLAYI HAYATIM FARKLI NOKTALARA GELDİ”

Yaşadıklarının artık çekilmez olduğunu ve geri dönülemez bir hal aldığını kaydeden Burak Büyükyazıcı, “Son zamanlarda toplumdaki baskılardan dolayı hayatım farklı noktalara geldi. Düşünce özgürlüğüm ve hayati özgürlüğüm sürekli baskı altında. Bir Hristiyan olarak ölmek, bir Protestan olarak yaşamak istiyorum. Düşünce özgürlüğüm, fikir ayrılıklarım insanlar tarafından yıllarca hor görüldü. Tek isteğim; sadece insanca yaşamak, düşüncelerimi, fikrimi özgürce ifade edebilmek, insanca çalışmak ve insanlar arasında herhangi biri gibi olmak istiyorum” dedi.

Amerikalı Yazar Stephen King’in “Bir fikir bin ışık yakar” sözlerini anımsatan Adanalı Burak Büyükyazıcı, “Hristiyanlığın insanlar tarafından bu kadar hor görülmemesi lazım. İnsanların fikri ve düşünce özgürlüğüne insanlar tarafından kilit vurulmaması lazım” diye konuştu. “Hepimiz Meryem ananın ışık saçan çocuklarıyız” diyen Büyükyazıcı, “Kutsal kitap incilden 5:7 ayetlerinde ‘ne mutlu merhametli olanlara’…Çünkü onlar merhamet bulacaklar” diyerek sözlerini  tamamladı.