ŞİMŞEK penaltılarla elendi 5 - 3

Zevkli ve çekişmeli geçen maçta ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle normal süresi 1-1 sona ererken, uzatmalarda da skoru değiştirecek gol atılamayınca sonucu penaltılar belirledi.

KALECİ VEDAT’IN ÇABASI YETMEDİ

Her iki takımın da atak futbol oynadığı ve hem stadyumdaki taraftarlara hem de TV ekranlarından izleyenleri heyecanlandıran maçta ev sahibi takım Alanyaspor bir penaltıdan yararlanamazken, Adana Demirspor kalecisi Vedat Karakuş gerçekleştirdiği kurtarışlarla dikkat çekti. Genç kaleci penaltı atışlarında da bir topun filelere gitmesine engel oldu. Bu maçta Adana Demirspor’un yıldız futbolcusu Baloteli’nin yanı sıra ilk onbirde oynayan bir çok futbolcu kadroda yer almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR


8. dakikada Oğuz Aydın’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Wilson Eduardo’nun şutunu kaleci Vedat Karakuş kornere çeldi.
18. dakikada Umut Güneş’in ortasında ceza sahası içinde Aweziem’in kafa vuruşu kale direğinin üzerinden az farkla dışarı gitti.
22. dakikada Borja’nın yerden ortası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Wilson Eduardo meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
31. dakikada Akintola’nın ortasında top ceza sahası içerisinde Borja’nın eline değmesiyle hakem beyaz noktayı gösterdi. Yardımcı hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasının ardından var incelemesi yapıldı. Yapılan incelemelerde pozisyonun ofsayt olduğuna karar verildi.
38. dakikada Akintola sol kanattan rakiplerini geçerek taşıdığı topu Erhun Öztümer’le buluşturdu. Erhun'un şutuyla meşin yuvarlak, önce üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-1

İKİNCİ YARI

 

MAÇ UZATMALARA GİTTİ
 

Maçın 90 dakikalık normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanınca karşılaşma uzatmalara gitti. 106’ncı dakikada gelişen Adana Demirspor ceza alanında oluşan karambolde Matheas Vargas’ın eline çarpan topun ardından maçın hakemi Ümit Öztürk penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Efkan’ın vuruşunu kaleci Vedat kurtardı. Uzatmalar da 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

SKOR PENALTILARLA DEĞİŞTİ

Maçın 120 dakikalık süresinde de 1-1’lik skor bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı vuruşlarında Aytemiz Alanyaspor 5-3'lük skorla rakibi Adana Demirspor’u eleyerek çeyrek finale yükseldi. 5-3