ŞİMŞEK ilk kez sahasında gol atamadı

SABİT ÖZKESER / ÖZEL HABERİ

 

Adana’da kendi saha ve seyircisi önünde  Galatasaray’a karşı lider olarak sahaya çıkan ve maçtan beraberlikle golsüz ayrılan Adana Demirspor, bu sezon evinde ilk kez gol atamadan karşılaşmayı tamamladı.

TRİBÜNDE GÖRSEL ŞOV VARDI

Güçlü rakibi Galatasaray karşısında yine bir ilki yaşayarak bu sezon evinde gol  atamadığı gibi  ilk kez beraberliği de elde eden  Mavi-Laciverti ekip Adana Demirspor maçın son 25 dakikasını Stambouli’nin  ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasına karşın elde ettiği 1 puan  taraftarlarını sevindirdi. 15 gün öncesinden satışa çıkarılan Galatasaray maçının biletini kısa sürede alan 30 binin üzerindeki Adana Demirspor taraftarı her zaman olduğu gibi yine tribünde görsel şov yaptı.  “Aşıyoruz Surları, Yıkıyoruz Saltanatı” yazılı müthiş bir koreografi sunumu gerçekleştiren Adana Demirspor taraftarları, maç boyunca da sürekli takımını destekledi.

TARAFTARLAR SANCAK’IN

ÇAĞRISINA UYDU

Günlerdir  Adana’da gündemi  meşgul adan Adana Demirspor-Galatasaray maçı  öncesinde Başkan Murat Sancak sosyal medya hesabından taraftarlara yönelik bir paylaşım yaparak çağrıda bulunmuştu. Başkan Sancak, maçtan bir gün önceki paylaşımında, “Evet çok değerli Adana Demirspor taraftarları, önemli bir maça çıkacağız. Sizlerden ricam 90+ süresi boyunca takımınızı desteklemek, susmadan, usanmadan, rakibe de hakaret etmeden futbol kuralları çerçevesinde bize yakışır bir şekilde ağırlayalım. Mavi giyinmeyi de unutmayalım” demişti. Binlerce Adana Demirspor taraftarı da başkanın bu çağrısına uyarak centilmence takımlarını destekleyip, staddan ayrıldı.

“FUTBOLCULARIMI TEBRİK EDİYORUM”

Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Vincenzo Montella, berabere kaldıkları Galatasaray maçı sonrası, “Yüze yüz, kora kor bir maç oldu. İki takım da kazanabilir veya kaybedebilirdi. Eşit bir şekilde oynadığımız için futbolcularımı tebrik etmek istiyorum” dedi. Montella, eşit bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, “Çok güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Yüze yüz, kora kor bir maç oldu. İki takım da kazanabilir veya kaybedebilirdi. Eşit bir şekilde oynadığımız için futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. Maçın sonunda kırmızı karttan etkilendik ama buna rağmen pozisyon bulduk ve pozisyon verdik. Doğru bir beraberlikti. Ayrıca taraftarlarımıza da bizi destekledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir atmosfer oluşturdular” ifadelerini kullandı.
Arkadan oyun kurarak oyunlarına devam edeceklerini aktaran Montella, “Bizim futbolcular arkadan oyun kurma becerisine sahip olduğu için bizim fikrimiz her zaman arkadan oyun kurabilmek. Ancak rakip takım da adam adama mücadele verdiler. Bunu biraz daha iyi yapabilirdik. Ama adam adama mücadele eden bir takıma karşı derinliği sağlamak en önemli detaylardan bir tanesi” diye konuştu.Ligin seviyesinin yükseldiğini ancak performanslarından ödün vermediklerini belirten Montella, “İyi bir mücadele verdik. Rakiple eşit bir şekilde mücadele verdik. Bu sene ligin seviyesinin yükseldiğini söylemek istiyorum. Buna rağmen bizim eşit, performansımızdan ödün vermeden oynamamız sevindirici bence” dedi.

“10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA BİRAZ ZORLANDIk”

Adana Demirsporlu oyuncu Semih Güler, Galatasaray maçının ardından, ”10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray’a karşı içeride ve dışarıda da oynasan zor” dedi.Maç sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Adana Demirsporlu futbolcu Semih Güler, ”Güzel bir maç oldu. Taraftarın da bunda emeği çok, çünkü stadı doldurdular ilk defa. İki takım da oynamaya çalıştı. Ama biz 10 kişi kaldıktan sonra biraz zorlandık. Orta sahada düştük biraz. Ondan sonra bir iki fırsat yakaladık. Değerlendiremedik ama kazanamayınca kaybetmemeyi de bilmemiz lazım. Haftaya da Gaziantep’e üç puan için gideceğiz. Benim açımdan sorarsın kart biraz basit oldu. Tabii hakem kararına bir şey diyemeyiz. Oraya kadar iyi götürüyorduk maçı. İyi defans yapıyorduk, kontrataklarla iyi çıkmaya başlamıştık. 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray’a karşı zor, içeride ve dışarıda oynasan da. Dediğim gibi yine de fırsatları yakaladık, değerlendiremedik. Önümüzdeki maçlara bakacağız” diye konuştu.

PROTEZ BACAKLARINA KAVUŞAN MUHAMMET GALATASARAYLI FUTBOLCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Adana’da enfeksiyon nedeniyle bacakları kesilen ve bir hayırseverin desteğiyle protez bacaklarına kavuşarak futbol oynamaya koşan Muhammet, Galatasaraylı futbolcular ile bir araya geldi. Hasan (33) ve Narin (30) Erol çiftinin 5 çocuğundan biri olan Muhammet'e doğduğunda nadir görülen çift taraflı 'doğuştan kaval kemiği yokluğu' (Tibial Hemimelia) tanısı konuldu. Erol çifti, evlatlarının tedavisi için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne gitti ancak bir çözüm bulamadı. 8 ay önce ise minik Muhammet'in her 2 bacağında da enfeksiyon çıktı ve 2 bacak diz altından kesildi. Küçük çocuk tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.Muhammet'in futbol sevgisini bilen anne Narin Erol, oğlunu aylar boyunca Güney Yıldızı Stadyumu'ndaki yaşıtlarının oynadığı Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü antrenmanlarına götürdü.Tekerlekli sandalyeden futbol oynayan arkadaşlarını izleyen Muhammet'in futbol aşkı İhlas Haber Ajansı tarafından ‘İki bacağı kesilip tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Muhammet'in futbol aşkı' başlığıyla haber oldu. Haberin ardından hayırsever Ogün Sever Okur, aileye destek olarak Muhammet'in protez bacak ücretini ödedi. Geçen ay ise Muhammet, protez bacağı takılarak yeşil sahalara koştu.Muhammet'in futbol aşkını gören restoran işletmecisi Celil Yılmaz Tekgöz, dün küçük çocuğu Galatasaray’ın Adana’da kaldığı otele götürdü. Burada Galatasaraylı futbolcular ile tek tek görüşüp fotoğraf çektiren Muhammet, keyifli anlar yaşadı.Celil Yılmaz Tekgöz ise Muhammet’i İstanbul’daki bir maça da götüreceğini söyledi.