SİMİT EKMEĞİ KOVALIYOR

ALİ BOZ / İMRAL ÜSKÜPLÜ - ÖZEL HABERİ

Adana’da ekmek fiyatlarının 4 TL olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediye ekmek kulübelerindeki kuyruklar daha da arttı. Nedeni Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan ekmeğin fiyatının 1 TL 75 Kuruş’a satılması.

“ARTIK SABAH KAHVALTI DAHİ YAPAMAZ DURUMA GELDİK”

Adana’da ayrıca ekmek fiyatının 4 TL olmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşların sabah kahvaltısı diye adlandırılan simit fiyatları da ekmek fiyatıyla yarışmaya başladı. Simitlerde bazı yerlerde 3 TL, 3.5 TL ve 4 TL olarak satılmaya başlandı. Bu durum karşısında Adanalı vatandaşlar ucuz diye sabahları bir simit ve bir çay içerek kahvaltılarını yaparken, şimdilerde simit ve içtikleri 2.5 TL’den satılan bir bardak çay fiyatının artması nedeniyle artık sabah kahvaltı dahi yapamaz duruma geldi. Bu durum karşısında ne yapacağını şaşıran Adanalılar, artan fiyatlar nedeniyle şaşırmış durumdalar ve ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler

ZEYDAN KARALAR’A “ZAM” YAPMAMA ÇAĞRISI

Bir simit fiyatının ekmekle yarışması ve dar gelirli vatandaşların sabahları aldıkları gıdalarını aşırı fiyatlar nedeniyle alamamaları de Adana’da en fazla konuşulan konuların başında gelmeye devam ediyor.Öte yandan ekmek fiyatının 4 TL olması dar gelirli vatandaşları zora sokarken, Büyükşehir Belediye ekmek fiyatının 1.75 kuruşa satılmaya devam etmesi, dar gelirli vatandaşların bir nebze de olsa nefes almasını sağlıyor. Vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çağrı yaparak, ekmeğe zam yapılması konusunda komisyona giden kararın bir daha gözden geçirilmesini istedi.